دخانیات ، یک انتخاب نادرست و غلط
هفته بدون دخانيات را سپري مي کنيم، هفته اي که يادآور اين نکته مهم است که مصرف انواع دخانيات ، مصرف کننده را اغلب به ورطه خطرناک اعتياد مي کشاند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان؛
شهریاری مدیر سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: بیش از ۱۴ درصد از جوانان و نوجوانان در سنین ۱۳ تا ۱۵ سال از قلیان به عنوان یک تفریح استفاده میکنند، که باید توجه داشته باشند مواد سمی قلیان نه تنها کمتر از سیگار نیست بلکه بعضی مواد خطرناک از جمله قیر یا دوده (سرطان زا)، مونواکسید کربن (آلاینده) و نیکوتین(ایجادکننده وابستگی) موجود در دوده آن از سیگار بیشتر است.
امروز سی و یکم ماه میروز جهانی مبارزه با دخانیات نامگذاری شده است.
تاریخچه پیدایش دخانیات به استفاده بومیان قاره آمریکا از گیاه تنباکو در دوران باستان باز میگردد. در سال ۱۴۹۲ میلادی کریستف کلمب و همراهانش به جزیرهای در میان آمریکای شمالی و جنوبی رسیدند، آنها دیدند بومیها برگهای گیاهی عجیب را به روی آتش ریخته و دود آن را داخل ریههای خود میکنند.
کریستف کلمب، تصور کرد چیزی جادویی کشف کرده است و هنگام مراجعت، مقداری از برگها و دانههای آن گیاه را با خود به اسپانیا برد و به این ترتیب، توتون به اروپا راه یافت. مردم اروپا، این گیاه را "توباکو" و در ایران"تنباکو" نامیدند.
این تحفه استعماری، با همان نگرش خرافی درمان کردن دردها، تقریباً امروزه تمام جوامع روی زمین را مبتلا ساخته و معتادان، آن را برای خود از نان شب ضروریتر میدانند!
کشورهای بزرگ و تولید کننده سیگار در غرب، علی رغم اینکه در کشورهای خود سعی در کاهش مصرف این مواد دارند بیشتر تولیدات سیگار خود را به کشورهای در حال توسعه و فقیر صادر میکنند و با ترفندهای مختلف ِ تبلیغاتی، سعی در افزایش مصرف سیگار در این کشورها دارند.
این روز، روز مبارزه با دخانیات در جهان نامگذاری شده است تا بلکه نهضت جهانی برای مبارزه با این ماده خطر افرین برای بشر به راه افتد. سیگار سالانه موجب مرگ میلیونها نفر میشود.