بلایی که برنج سرد و مانده به سر ما میآورد
برنج سرد و مانده خوردن چه بلایی به سر ما میآورد؟
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، برنج، غذایی اساسی در سراسر جهان، بهویژه در کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین است. اگرچه برخی ترجیح میدهند برنج خود را در حالیکه تازه و گرم است، بخورند، اما بهتر است بدانید برخی از دستورات مانند سالاد برنج یا سوشی، با استفاده از برنج سرد تهیه میشوند.
با این وجود، ممکن است از خود بپرسید که آیا برنج سرد خوردن، بیخطر است؟
محتوای نشاسته مقاوم را معده به خوبی هضم نمیکند. این نوع نشاسته، به ترتیب در برنج پختهشده و دوباره گرمشده و برنج پختهشده و سرد شده، بیشتر است و برنج یکبار پختهشده، کمترین میزان نشاسته را دارد. این نشاستهها بهوسیله باکتریهای مفید روده، تجزیه میشوند.
این نوع نشاسته، اشتهای شما را کنترل میکند و بهعنوان هورمونهای کنترلکننده دیابت و چاقی نیز شناخته میشوند. برنج سرد یا گرمشده را خوردن، خطر مسمومیت غذایی باسیلوس سرئوس را افزایش میدهد که ممکن است باعث گرفتگی شکم، اسهال یا استفراغ در ۱۵ تا ۳۰ دقیقه از زمان بلع آن شود.
این نوع باکتری، در خاک موجود است و برنج را آلوده میکند. همچنین، دارای غلافی است که حتی اگر برنج در دمای بالا نیز پخته شود، زنده میماند. اگر شما برنج را در دمای اتاق خنک کنید، رشد این باکتری بیشتر میشود.
هر کسی که برنج آلوده مصرف کند، ممکن است مسمومیت غذایی پیدا کند، اما کسانی مانند کودکان، افراد مسن یا زنان باردار که سیستم ایمنی آسیبدیده یا ضعیف دارند، بیشتر در معرض خطر عفونت قرار میگیرند.