پخش زنده
امروز: -
مراحل دودی کردن ماهی را بدانید.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، دودی کردن ماهی، فرایندی است که به منظور پختن، مزهدار کردن و نگهداری طولانی ماهی یا سایر مواد غذایی انجام میشود.
مراحل بهعملآوری این چاشنی به این شکل است که پس از خالی کردن شکم ماهی و قرار دادن آن در استخر نمک با ساقه برنج که در اصطلاح محلی کاه و کلوش گفته میشود، به تک چوبی آویزان کرده و با آب شستشو میدهند.
سپس ماهی را به نسبت کوچک یا بزرگ بودن آن به مدت یک تا دو هفته در اتاق دود آویزان میکنند و در کف اتاق، خاک اره میریزند. آتش بر روی خاک اره قرار میدهند تا دود از آن بلند شود.
بعد از اینکه رنگ ماهی طلایی شکل شد، ماهی را که از سقف آویزان شده، پایین آورده و بر اساس اندازه بستهبندی میکنند. در این روش با توجه به اینکه آب موجود در ماهی تازه تخلیه میشود، وزن ماهی سفید دودی به کمتر از نصف آن قبل از دودی کردن میرسد.