پخش زنده
امروز: -
نیکلاس مادورو رئیس جمهورونزوئلا روز چهارشنبه، به دنبال پیشنهاد گفتگو در ۱۱ مه توسط خوان گوایدو سرکرده مخالفان، "لغو فوری همه تحریم ها" علیه ونزوئلا را به عنوان اولین نقطه در مذاکرات با مخالفان خواستار شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاري فرانس پرس؛ مادورو در چارچوب این گفتگوها سه نکته را عنوان کرد:
پایان تحریمهای مالی اعمال شده توسط آمریکا برای برکناری وی از قدرت، به رسمیت شناختن پارلمان و رفع مسدودی حسابهای دولتی مسدود شده در خارج از این کشور.
خوان گوایدو سرکرده مخالفان ونزوئلایی که توسط پنجاه کشور به عنوان رئیس جمهور موقت شناخته شده است، دو هفته پیش پیشنهاد داده بود که در ازای "برداشتن تدریجی" تحریمها، مذاکرات با مادورو را برای مطالبه زمان بندی انتخاباتی از جمله انتخابات ریاست جمهوری از سر بگیرد.
رهبر مخالف از همان زمان اصرار بر آنچه که "توافق نجات ملی" مینامد، دارد. وی روز چهارشنبه تاکید کرد: "این یک نیاز فوری است. "
مادورو گفت "آماده ملاقات با مخالفان" هر زمان و کجا آنها میخواهند "اما فقط سه روز پس از پیشنهاد خوان گوایدو، مشارکت خود را به بازپس گیری وجوه مسدود شده در خارج از کشور منوط کرد.
از سرگیری مجدد این مذاکرات سیاسی در حالی انجام میشود که انتخابات منطقهای و شهرداری در ونزوئلا ۲۱ نوامبر برگزار میشود. اما برخی از رهبران مخالف تمایلی به کاندیداتوری ندارند.
هنریکه کاپریلز نامزد سابق انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا در ایالت میراندا به خبرگزاری فرانسه گفت وی هنوز تصمیم نگرفته است که آیا در انتخابات شرکت خواهد کرد یا خیر.
به عقیده وی، شرایط برای برگزاری خوب انتخابات فراهم نیست. ضروری است که "مشاهدات بین المللی عملی شود"، "زندانیان سیاسی" آزاد شوند و برای رد صلاحیت مخالفان و سازمانهای سیاسی که نگران هستند راه حلی پیدا شود.
در حال حاضر، شورای ملی انتخابات (CNE) - توسط خوان گوایدو به رسمیت شناخته نشده است - از سه چاویست و دو عضو مخالف تشکیل شده است. این پیکربندی جدید نتیجه مذاکرات بین دولت و بخشهای مخالف جدا از خط گوایدو است.
گفتگوها بین دولت و مخالفان به نمایندگی گوایدو، با میانجی گری نروژ، در اوت ۲۰۱۹ پس از اعلام تشدید تحریمهای آمریکا، متوقف شد.
دولت مادورو از آن زمان به طور منظم با بخشهای دیگر مخالف و به ویژه با هنریک کاپریلس مذاکره کرده است.