اخراج سفر ونزوئلا از اتحادیه اروپا
افزایش تنش بین ونزوئلا و اتحادیه اروپا
پس از اقدام ونزوئلا به اخراج سفیر اتحادیه اروپا از این کشور، اتحادیه اروپا نیز در واکنش، سفیر ونزوئلا در این اتحادیه را اخراج کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، اتحادیه اروپا در بیانیهای رسمی اعلام کرد این اتحادیه پنجشنبه تصمیم گرفت سفیر ونزوئلا در اتحادیه اروپا را «عنصر نامطلوب» اعلام کند.
این تصمیم در پاسخ به تصمیم به کاراکاس برای اخراج سفیر اتحادیه اروپا گرفته شد.
شورای اتحادیه اروپا در بیانیهای اعلام کرد: این تصمیم پاسخی است به تصمیم دولت ونزوئلا برای عنصر نامطلوب اعلام کردن سفیر اتحادیه اروپا در ونزوئلا.
این بیانیه میافزاید: اتحادیه اروپا معتقد است که تصمیم کاراکاس کاملا غیرقابل توجیه و مغایر با هدف اتحادیه اروپا برای توسعه روابط و ایجاد مشارکت در کشورهای ثالث است.
کلودیا سالرنو کالدرا، سفیر ونزوئلا در اتحادیه اروپا همچنین حافظ منافع کشورش در بلژیک و لوکزامبورگ است.
اتحادیه اروپا نمیتواند یک دیپلمات را اخراج کند، زیرا این کار در صلاحیت کشور میزبان است که در این مورد بلژیک است. علاوه بر آن اتفاق آرا اعضا نیز برای اخراج رئیس یک هیئت دیپلماتیک در اتحادیه اروپا لازم است.
سالرنو کالدرا در پیامی توئیتری اعلام کرد: من در مدیریت روابط با اتحادیه اروپا با متانت و احترام از ونزوئلا دفاع میکنم، اما استقلال و حاکمیت میهن ما قابل مذاکره نیست.
اتحادیه اروپا چهارشنبه از دولت ونزوئلا خواست از تصمیم خود برای اخراج ایزابل بریلانت پدروسا سفیر این اتحادیه در کاراکاس که ملیت پرتغالی دارد، منصرف شود.
مقامات ونزوئلا در پاسخ به مجموعه تحریمهای جدید اتحادیه اروپا که روز دوشنبه علیه این کشور وضع شد، به بریلانت پدروسا ۷۲ ساعت فرصت دادند خاک این کشور را ترک کند.
سفیر اتحادیه اروپا در کاراکاس پیشتر ژوییه ۲۰۲۰ نیز در پاسخ به تحریمهای اروپایی عنصر نامطلوب شناخته شده بود، اما دولت ونزوئلا بعدا از این تصمیم خود منصرف شده بود.
اتحادیه اروپا دوشنبه ۱۹ مقام دولت نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا را به خاطر نقش آنها در اقدامات و تصمیماتی که به گفته آنها به دموکراسی و حکومت قانون در ونزوئلا ضربه زده است، تحریم کرد.
این تصمیم شمار مسئولان و کارمندان ارشد دولت ونزوئلا را که تحت تحریمهای اتحادیه اروپا (شامل ممنوعیت سفر و توقیف داراییها در خاک اتحادیه اروپا) شده اند به عدد ۵۵ رساند.
اتحادیه اروپا مشروعیت نیکلاس مادورو را به هیچ وجه به رسمیت نمیشناسد و نتایج انتخابات پارلمانی را که دسامبر ۲۰۲۰ برگزار شد به رسمیت نشناخت. این اتحادیه مجمع ملی (پارلمان) قبلی ونزوئلا تنها نهادی که به صورت دموکراتیک انتخاب شده است، میداند و از خوآن گوایدو رئیس آن حمایت میکند.
ونزوئلا سال ۲۰۱۷ به اولین کشور آمریکای لاتین تبدیل شد که تحت تحریمهای اتحادیه اروپا قرار میگیرد.