نشنال اینترست
ساخت ۲۴۲ کلاهک هستهای در کره شمالی تا سال ۲۰۲۷
کره شمالی احتمالا بین ۲۰ تا ۶۰ سلاح هستهای در اختیار دارد و برخی پیش بینی کرده اند این کشور تا سال ۲۰۲۷ بین ۱۵۱ تا ۲۴۲ سلاح هستهای خواهد داشت.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، پایگاه اینترنتی نشنال اینترست نوشت، کارشناسان برآورد کرده اند که کره شمالی احتمالا بین ۲۰ تا ۶۰ سلاح هستهای در اختیار دارد، برخی هم پیش بینی کرده اند که این کشور تا سال ۲۰۲۷ بین ۱۵۱ تا ۲۴۲ سلاح هستهای خواهد داشت.
کره شمالی به فعالیتهای خود در زمینه توسعه و ساخت سلاحهای هستهای و موشکهای بالستیک ادامه میدهد.
تحلیل تصاویر ماهوارهای که مرکز مطالعات بین المللی و راهبردی انجام داده است، به ازسرگیری فعالیتها در مرکز تحقیقات هستهای یونگبیون کره شمالی اشاره دارد.
این تصاویر نشان میدهد که آزمایشگاه رادیوشیمی این تاسیسات، نیروگاه حرارتی مرتبط با آن و تاسیسات سانتریفوژ فعالیتهای خود را از اوایل مارس از سر گرفته اند. در ماهها و سالهای اخیر فعالیت چندانی در آزمایشگاه رادیوشیمی مشاهده نشده است و از این رو تصمیم گیری دقیق درباره اینکه چه فعالیتهایی آنجا انجام میشود، دشوار است و در نتیجه تحلیلگران معتقدند شاید تصاویر به دست آمده از فعالیتهایی برای فرآوری مجدد پلوتونیوم حکایت داشته باشد یا دست کم نشان دهد که احتمالا چنین تلاشهایی در آینده انجام خواهد شد.
چنین فعالیتهایی به ذخیره مواد شکافت پذیر در کره شمالی که برای تولید سلاحهای هستهای لازم است، میافزاید.
کارشناسان برآورد کرده اند در حال حاضر کره شمالی احتمالا بین ۲۰ تا ۶۰ سلاح هستهای در اختیار دارد. برخی هم پیش بینی کرده اند که این کشور تا سال ۲۰۲۷ به حدود ۱۵۱ تا ۲۴۲ سلاح هستهای دسترسی پیدا خواهد کرد.
شواهد درباره فرآوری مجدد پلوتونیوم در تاسیسات یونگبیون کره شمالی درست پیش از آن منتشر شد که دولت جو بایدن اعلام کند بازنگری سیاستهای آمریکا در قبال کره شمالی به اتمام رسیده است.
جزئیات خاص سیاستهای جدید آمریکا در قبال کره شمالی اعلام نشده است، اما دولت آن را به عنوان یک رویکرد مرحلهای در پیگیری خلع سلاح هستهای کره شمالی توصیف کرده است که بر کاهش بخشی از تحریمها در ازای اقدامات کره شمالی در زمینه خلع سلاح هستهای متمرکز شده است. مقاماتی که در روند بازنگری این سیاست مداخله داشته اند، تاکید کردند سیاستهای دولت بایدن با سیاستهای دولتهای قبل که نتوانستند جلوی رشد تسلیحات هستهای و زرادخانه موشکهای بالستیک کره شمالی را بگیرند، تفاوت دارد.
کارشناسان تصریح کرده اند تمرکز مجدد بر خلع سلاح هستهای اشتباه است. آنها معتقدند آمریکا باید سیاستی اتخاذ کند که هدف آن بررسی تهدیدهای هستهای شدن کره شمالی از جمله از طریق مذاکره درباره متوقف کردن فعالیت بر روی پلوتونیوم و اورانیوم در تاسیسات یونگبیون است.
کره شمالی در زمینه توسعه موشکهای بالستیک هم پیشرفتهای زیادی داشته است. در ماه مارس کره شمالی نوعی جدید از سامانه موشکهای بالستیک کوتاه برد بسیار پیشرفته را آزمایش کرد. در ماههای اخیر کره شمالی از چند سامانه موشکی بالستیک جدید از جمله یک نوع جدید موشک بالستیک که از زیر دریایی پرتاب میشود و یک موشک بالستیک بین قارهای جدید رونمایی کرد.
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، اعلام کرده است این کشور به توسعه سلاحهای راهبردی خود و همچنین دیگر تواناییهای نظامی مانند سلاحهای هستهای تاکتیکی ادامه خواهد داد.