پخش زنده
امروز: -
متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری: بهبودیافتگان کرونا به منظور بازگشت عملکرد قلب و ریه به میزان قبل از بیماری باید به کمک فیزیوتراپی، ورزشهای هوازی انجام دهند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ خانم عاصفه عباسزاده افزود: بهبود یافتگان کرونا به میزان غیر مبتلایان این بیماری باید ضوابط و شیوه نامههای بهداشتی را رعایت کنند.
وی تصریح کرد: برخی از اخبار زرد (غیرمعتبر) بهبودیافتگان کرونا را به دلیل ترشح آنتیبادی در بدن مصون از ابتلای مجددا میداند؛ در حالی که بهبودیافتگان کرونا در صورت ابتلای مجدد عمدتا نوع شدیدتری از بیماری را تجربه میکنند.
به گفته این متخصص، شماری از مراجعان به مراکز بهداشت و درمان نیز بعد از گذشت بیش از یک سال از شیوع این بیماری، همچنان این تصور غلط (عدم ابتلای مجدد به کرونا) را مطرح میکنند.
وی یادآور شد: بهبودیافتگان کرونا به منظور بازگشت عملکرد قلب و ریه به میزان قبل از بیماری باید به کمک فیزیوتراپی، ورزشهای هوازی انجام دهند، این مساله عمدتا در ویزیت (مراجعه) آخر بیمار نیز توسط پزشک معالج مطرح میشود و بیمار باید حداقل یک ساعت در طول شبانهروز را به ورزش اختصاص دهد.
خانم عباسزاده ادامه داد: به تدریج طول دوره (مدت زمان) ورزش و سپس سرعت تحرک نیز افزایش مییابد و به میزانی خواهد رسید که از ۸۰ درصد ضربان قلب متناسب با سن و جنس بیمار هر روز (حداقل نیم ساعت) استفاده شود.
به گفته این متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری، ورزش هوازی میتواند از شدت وضعیت بیماری کرونا در صورت ابتلای مجدد به کرونا، جلوگیری کند.
بیمار مبتلا به کرونا ۲ روز قبل از آغاز نخستین علامت بیماری را منتقل میکند
خانم عباسزاده در ادامه با اشاره به ناقلان بیعلامت افزود: این اشخاص فاقد علائم بالینی بیماری بوده و گاه به دلیل علائم خفیف بیماری، تست پی سی آر آنها نیز منفی میشود، اما میتوانند مبتلا و ناقل بیعلامت باشند.
وی اضافه کرد: این اشخاص حداقل به مدت ۲ هفته از تمامی ترشحات بدن ریزش ویروس داشته و آلودگی را منتقل میکنند. بیمار مبتلا به کرونا با علائم بالینی بیماری هم ۲ روز قبل از شروع اولین علامت بیماری، میتواند ویروس را انتقال دهد.
ویروس کرونا عامل بیماری کرونا از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز همهگیری جهانی این بیماری را تأیید کرد.