پخش زنده
امروز: -
بیش از ۳۹۷ شورای روستایی در استان یزد عمران و آبادانی را در روستاها رونق بخشیده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، روستا، سرزمین کار و تلاش و تولید. مهد کشاورزی و دامداری. جایی که اکثر ما با آن به خوبی آشنایی داریم و دلمان با حضور در آن شاد و مسرور میشود.
آنگاه که عطر نان و طراوت گندم زار و صدای دلنشین چوپان و کشاورز، زمزمه زنان پای دار قالی و یا بانگ خروس و صدای گوسفندان روح و جانمان را نوازش میدهد. جایی که آدمها به هم نزدیک ترند، صمیمی و مهربانترند و روحیه کار و تلاش و همکاری در میان آنها موج میزند.
تحول و توسعه روستاها با شوراهایی قوی و توانمند
اگر این روزها گذرتان به روستاها افتاده باشد در کنار همه زیباییهای چشم نواز موضوع انتخابات شوراها نقل محفل روستاییان است. آنان به خوبی میدانند شوراهای اسلامی نقش مهمی در توسعه روستاها دارند اگر شورایی متخصص و قوی داشته باشند حال و روز روستایشان خوب خواهد بود.
این ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستاست، در این پنچ دوره با همه فراز و نشیبهایی که فعالیت شوراها داشت در بسیاری از روستاها نقش خود را به خوبی ایفا کرده اند و مورد قبول روستا نشینان هستند. برای بررسی نقش و کارکرد روستاها به چند روستا در جای جای استان یزد رفتیم.
شورای محمدآباد درد آشنا و همراه مردم
ابتدا سری به محمدآباد زدیم. روستایی در ۵ کیلومتری یزد از توابع بخش مرکزی یزدبا ۳۵۰۰ نفر جمعیت که شغل بیشتر مردم اینجا کشاورزی است. محصولات سبزی و صیفی محمد آباد در بهار و تابستان یزد زبانزد است.
از کاهو و کلم گرفته تا خیار سبز و گرمک که البته بدلیل خشکسالیهای اخیر قدری کمتر شده است. با این حال وقتی در کوچه و خیابانهای این روستا قدم میزنی، کار و تلاش و تولید را بخصوص در بخش کشاورزی به خوبی میبینی.
شورای اسلامی این روستا ۵ نفره است و آنگونه که مردم میگویند فعالیتهای خوبی با پیگیری و حمایت شورا توسط دهیاری این روستا اجرایی شده است.
آقای دهقان یکی از روستاییان است او میگوید: شورای محمد آباد به خوبی در این دوره تلاش کرده است. خیابان جلو منزل او یکی از خیابانهایی است که به همت شورا تعریض شده، پیاده رو سازی کرده اند وآاسفالت شده است.
زارع دیگر محمد آبادی است که سراغ فعالیتهای شورا را از او میگیریم. او نیز مارا با یکی از فعالیتهای شورا آشنا میکند. به پارکی رفتیم که در این روستا به همت شورا ساخته شده و به خوبی خود نمایی میکند.
درختانی سرسبز با فضایی چشم نواز و در بخشی نیز وسایل بازی کودکان که البته این روزها بدلیل بیماری کرونا، کسی در آن نبود. کنار پارک که بو دیم یکی از زنان روستا از آنجا میگذشت. از او سراغ انتظار بانوان روستا از شورای آینده را گرفتیم. او گفت: شورای آینده باید برای اشتغال بانوان برنامه ریزی کند.
برای تکمیل بررسی هایمان به سراغ دهیار روستا رفتیم. آقای حکیمی نیز ما را با چند مورد از فعالیتهای شورا از جمله فعالیتهای عمرانی انجام شده، آشنا کرد و گفت: این اقدامات موجب شده نه تنها مهاجرت از این روستا کنم باشد بلکه برخی خانوادههایی که سالهای قبل مهاجرت کرده اند نیز به روستا برگردند.
دهنو با شورایی قوی و توانمند
روستای محمدآباد را با همه زیباییهایی که داشت ترک کردیم کمی انسوتر به روستای دهنو رفتیم. دهنو یکی از روستاهای بخش مرکزی یزد است.۵ هزار نفر جمعیت دارد که شغل اکثرشان کشاورزی است.
دهقان دهیار این روستاست. او نیز مثل دیگر دهیاران روستاها مجری برنامه شوراها هستند. آنچه اینجا نیز به چشم میخورد فعالیتهایی است که به خوبی به همت و پیگیری شورا انجام شده و برای مردم اثر بخش بوده است.
آسفالت کوچهها و معابر، احداث فضای سبز و پارک، احداث زمین چمن مصنوعی و ساماندهی مسیر قنات روستا از جمله این اقدامات است که آقای دهقان به آن اشاره میکند. جدای از این اقدامات خوب هنوز کارهایی هم هست که مردم از شورای آینده انتظار دارند.
بخصوص در شهرک مسکونی ولیعصر که در چند سال گذشته ساخته شده است. مردم انتظارات بیشتری دارند. خواجه رضایی یکی از ساکنان این شهرک است. او میگوید: این شهرک هنوز تلفن ثابت ندارد. فضای سبز و فضای بازی و تفریح نیز در این محدوده نیست که شورای آینده روستا میتواند در این زمینه و برای تحقق آن تلاش کند.
در برگشت از روستای محمد آباد ورودی این روستا را دیدیم که در حال ساخت و ساماندهی بود. میدانی در مسیر یزد و ورودی روستا بنام سردار دلها حاج قاسم سلیمانی نامگذاری شده است. گرچه هنوز کار خاصی در این میدان نشده، اما معلوم است برنامه حساب شدهای برای این میدان تدارک دیده اند تا در آینده ساخته شود.
گردکوه قطب کشاورزی، ایثارگری و فرهنگی
کمی دورتر از یزد در شهرستان مهریز به روستای گردکوه هم رفتیم. هم قطب تولید پسته در استان یزد است و هم به عنوان روستای دوستدار کتاب و کتابخوانی انتخاب شده است.
اعضای شورای این روستا نیز ۵ نفره هستند. آنچه در بدو ورود به چشم میخورد رضایت مردم از فعالیتهای شورای این روستاست، حاجی حسن یکی از روستاییانی است که در حال رفتن به پسته زار هایش است با او روبرو شدیم.
او میگوید:شورای در این روستا خوب کار کرده، مهمترینش گاز رسانی بوده که با پیگیری شورا انجام شده است. یکی دیگر از روستاییان نیز با تراکتور در حال عبور بود که از او خواستیم دقایقی با او هم کلام شویم.
او میگفت: خیابانهای این روستا به همت و پیگیری شورا اسفالت شده، پارک در این روستا ساخته شده و در مجموع فعالیتهای عمرانی خوبی انجام داده اند.
در ادامه دهیار روستا نیز ما را همراهی کرد تا با برخی فعالیتهای شورا بیشتر آشنا شویم. آقای حسنی گفت: در چند سال گذشته زیر ساختهای خوبی برای بهره مندی روستاییان از اینترنت در این روستا ایجاد شده است. مهمتر از اینکه فعالیتهای عمرانی نیز که اصلیترین رویکرد دهیاریهاست، به خوبی انجام شده است.
اما در گوشهای دیگر از این روستا چند نفر از اهالی گلایههایی از مشکل واگذاری زمین به روستاییان داشتند که اقای زارع یکی از آنها بود. او میگفت: چند سال است برای فرزندش خانه بسازد، اما بنیاد مسکن زمین واگذار نمیکند.
پاس کاری ادارات و مشکل چند سالهای که هم چنان باقی ست. واگذاری انشعاب برق نیز به ساکنان شهرک مسکونی این روستا دیگر مشکلی بود که برخی جوانان ساکن این شهرک به آن اشاره کردند. آنان میگفتند چند سالی است در این شهرک ساکن شده اند، آب و گاز دارند، اما با پاس و پاس کاری بین ادارات بنیاد مسکن و برق هنوز امتیاز برق ندارند و مجبورند با کابل کشی از چند صد متر آنسوتر و از کوچههای اطراف برق استفاده کنند.
خراسانی یکی دیگر از ساکنان این شهرک گفت: این مشکل موجب شده بسیاری از وسایل برقی مان بسوزد و از کار بیافتد هیچ کسی هم پاسخگوی ما نیست. این موضوع نیز از دیگر مواردی بود که روستاییان از شورای آینده انتظار داشتند تا برای حل ان اقدام کند.
اسلامیه نخستین روستای دارای شبکه جمع آوری فاضلاب
در شهرستان تفت به روستای زیبای اسلامیه هم سری زدیم. اسلامیه تنها روستای استان است که طرح جمع آوری، انتقال و تصفیه فاضلاب در آن اجرایی شده است. طرحی که به همت و پیگیری اعضای شورای این روستا محقق شده و حالا بالغ بر ۵۰۰ خانوار این روستا از آن بهره مندند.
بجز این طرح، احداث سالن ورزشی، پارک عقابکوه و ساماندهی مسیر ورودی روستا نیز از دیگر اقداماتی است که با پیگیری اعضای شورا و همت دهیاری اسلامیه به ثمر نشسته است.
با این حال آنگونه که دهقان پور دهیار این روستا میگوید: تکمیل طرح فاضلاب، احداث درمانگاه جدید بدلیل فرسوده بوده درمانگاه فعلی و تکمیل پل روی رودخانه فصلی روستا از اقداماتی است که مردم از شورای آینده انتظار دارند
بررسی وضعیت انتخابات شوراهای روستایی
اگر با دقت بررسی کنیم شوراهای اسلامی در روستاها نقش مهمی در عمران و ابادانی و توسعه روستا در بخشهای مختلف دارند. در انتخابات پیش رو نیز هر چه روستاییان افرادی قوی، متخصص و توانمند و آشنا به امور روستا را انتخاب کنند حال و روز روستاهایمان بهتر و بهتر هم خواهد شد.
برای بررسی وضعیت ثبت نام در انتخابات شوراهای روستایی سری به ستاد انتخابات استان هم زدیم. دبیر ستاد انتخابات استان میگوید ۳ هزار و ۲۷۶ نفر در روستاهای استان برای حضور در این انتخابات ثبت نام کرده اند که از این تعداد هزار و ۲۳۷ نفر برای عضویت در شوراهای اسلامی ۳۹۷ روستا با رای روستاییان انتخاب خواهند شد.
شاه حسینی گفت: از مجموع ثبت نام شدگان ۲ هزار و ۸۳۹ نفر مرد و ۳۱۷ نفر نیز زن هستند. وی گفت: بیشترین تعداد ثبت نام شدگان در انتخابات شوراهای روستایی در شهرستان تفت با توجه به تعداد بالای روستاهای این شهرستان بوده است.
حالا باید منتظر برگزاری انتخابات در ۲۸ خرداد ماه باشیم. روزی که دیگر بار ملت بزرگ ایران اسلامی برگ زرین دیگری بر افتخارات خود خواهند افزود.
براستی در روستاهای استان یزد هرچه افرادی قوی، توانمند، متخصص و کاربلد برای عضویت در شوراها انتخاب شوند حال و روز روستاهایمان بهتر و بهتر خواهد شد. روستاهایی که میتوانند با همت و پیگیری شوراهایشان در بسیاری از عرصهها بخصوص تولید نیز موثرتر باشند.
به امید شکوفایی عمران و آبادانی روستاهای ایران اسلامی.
نویسنده: غلامرضا استاد