دانستنی های سلامت؛
کرونا؛ توفیق اجباری کارهای عقب افتاده....
گرچه کرونا دغدغه این روز های مردم است اما با برنامه ریزی درست و اصولی می تواند از این روزهای اجباری نهایت استفاده را برد...
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما استان سمنان، کرونا و سلامت روان؛ فرصتی برای کارهای عقب افتاده است. بنا بر توصیه روانشناسان سعی کنید به این توفیق اجباری با دید دیگری نگاه کنید. سرگرمیهای جدید پیدا کنید. این زمان را به فرصتی طلایی برای انجام کارهای عقب افتاده و یا حتی شروع کارهای جدید تبدیل کنید. سعی کنید به حدس و گمانها در رابطه با بیماری کرونا گوش ندهید و در جستجوی منابع موثق باشید. شایعات و حدس و گمانها، اضطراب را افزایش میدهد. وقتی دسترسی به اطلاعاتی با کیفیت خوب راجع به ویروس دارید، میتوانید بیشتر کنترل احساسات خود را در دست بگیرید.
ورزش در کرونا را جدی بگیرید...
برای داشتن بدنی سالمتر وقتی فعالیت میکنید و روز را به انجام کاری میگذرانید ذهنتان مشغول میشود، فرصتی برای فکر کردن به افکار منفی ندارید، کمتر دچار استرس میشوید، میزان انرژی بیشتری پیدا میکنید و در آخر راحتتر به خواب میروید. فعالیت و حرکت جسمی خود را روزانه افزایش دهید و کارهایی پیدا کنید که برایتان مناسب است. میتوانید در منزل ورزشهای متنوعی مانند یوگا انجام دهید تا بدنتان سالم بماند. دوران کرونا، فرصت طلایی برای رسیدن به تناسب اندام!
مدیتیشن یاری گر سلامت روان
زمانی را برای تفکر و تأمل بگذارید تا ببینید چه موارد خوب و مثبتی در آن روز تجربه کردهاید. مهم است که موفقیتهای خود و چیزهایی که بابت آن سپاسگزار هستید را بشناسید. شبها قبل از خواب چند مورد از موفقیتهای خود را در دفتری یادداشت کنید. این کار به شما کمک میکند تا با احساس خوب و مثبت به خواب بروید.
سعی کنید هر روز در ساعت معین بخوابید و بیدار شوید، حتی آخر هفتهها. از نور طبیعی آفتاب بهره ببرید، حتی المقدور پردهها و پنجرهها را باز کنید؛ به این ترتیب ساعت بدنتان منظم میشود و خواب بهتری خواهید داشت. پیش از خواب خود را آماده استراحت کنید. یک ساعت قبل از خواب از تلفن، تبلت، کامپیوتر و تلویزیون استفاده نکنید.
چگونه فشار روانی کرونا را بر کودکان کاهش دهیم؟
بعضی از افراد فکر میکنند کودکان به دلیل داشتن روحیه ظریف، بهتر است از همه تنشها به دور باشند. درست است که نباید به کودکان استرس و فشار وارد کرد، اما باید آنها را درجریان مسائل مهم گذاشت. بیماری کرونا به شدت واگیردار است و غافل بودن کودکان از خطرات آن میتواند خطرات جانبی به همراه داشته باشد. در هر صورت اخبار مربوط به ویروس کرونا همه جا را پُر کرده و نمیتوانیم فرزندانمان را از شنیدن اطلاعات ناراحت کننده حفظ کنیم. ولی میتوانیم با صحبتهای صادقانه و صریح، اثر منفی ناشی از فشارهای کرونا را روی کودکان کاهش دهیم.
ابراز نگرانی هیچ مانعی ندارد، اما …
کودکان به شدت کنجکاو هستند و مطمئنا اخبار را متوجه میشوند. آنها بلاتکلیفی و نگرانی شما را حس میکنند. بهتر است بدون ترساندن، نگرانیها را با آنها در میان بگذارید و به سؤالاتشان با دقت جواب بدهید. به کودکان بگویید اتفاقات اخیر برای شما هم نگران کننده است، اما شما به عنوان یک خانواده در همه مراحل زندگی کنار یکدیگر هستید. به آنها اطمینان خاطر بدهید بسیاری از افکار منفی که به آن فکر میکنند، اتفاق نخواهد افتاد. به فرزند خود بگویید افراد زیادی، از جمله متخصصین مشهور دنیا، سخت میکوشند تا تأثیر این اپیدمی را کاهش دهند. سعی کنید وقتی راجع به نگرانیهای خود صحبت میکنید، فرزندانتان صحبتهای شما را نشنوند. بچهها بیش از آنکه فکر میکنید به مکالمات بزرگترها گوش میدهند؛ شاید صحبتها را اشتباه متوجه بشوند و یا احساسات خود را از شما پنهان کنند. آموزشهای بهداشتی لازم را به آنها بدهید و گوشزد کنید که باید مراقب باشند. به آنها بگویید که ماسک زدن، پوشیدن دستکش، رعایت فاصله اجتماعی و شستن مرتب دستها، آنها را از خطر ابتلا به کویید ۱۹ دور میکند.