پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس: با رونمایی از ابر رایانه سیمرغ، ما کشور جهان سوم نیستیم، ما صاحب دانش ساخت ابررایانه هستیم.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای علیرضا منادی در مراسم رونمایی از ابررایانه سیمرغ در دانشگاه صنعتی امیر کبیر گفت: این اتفاق مهم (رونمایی از ابر رایانه سیمرغ) ایران را جزو ۱۰ کشور دارای دانش پتافلاپس قرار داده است.
وی افزود: اگر عربستان هم اکنون چهار ابررایانه در کشور خود دارد موجب افتخار نیست، زیرا علم ساخت آن برای خودش نیست، اما ما صاحب دانش ساخت ابررایانه شده ایم.
آقای منادی افزود: تعامل دو مجموعه دانشگاه و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این امر، اتفاقی را رقم زده است که ما دیگر جهان سوم نیستیم بلکه یک کشور توسه یافته ایم و مهندسان پرافتخار ایرانی در ۴۰ سال گذشته دستاوردهای بسیار ارزشمندی داشتهاند. فناوری ابررایانه در لبه دانش قرار دارد و دستیابی به آن شرایط توسعه علمی در بسیاری از حوزههای دیگر را فراهم کرده است.
آقای منادی با یادآوری این که ابررایانه نیز بعد از فناوری اطلاعات و دانش هستهای در لبه دانش قرار دارد، گفت: امروز در خیلی از حوزهها ایران از کشورهای اروپایی جلوتر است البته در بسییاری از حوزهها نیز عقب مانده ایم که باید تلاش کنیم.
وی بیان این که در آینده نزدیک ایران در زمینه هوش مصنوعی نیز پیشرو خواهد بود، تأکید کرد: دستگاههای مختلف باید از ارتباط و همکاریهای دانشگاه و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات الگوبرداری کنند و چنین روشی را سرمشق برنامههای خود قرار دهند.
آقای دکتر سید احمد معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیر کبیر نیز گفت: هم اکنون کشور چین ۴۲ درصد ابررایانه دنیا را در اختیار دارد و بعد از آن کشور آمریکا با سهم ۲۲ و ۶ دهم درصدی در رتبه دوم قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه کشورهای ژاپن، فرانسه و آلمان را در رتبههای بعدی قرار گرفتند گفت: در زمینه ظرفیت پردازش سریع کشور آمریکا نسبت به چین برتری دارد که این امر نشان از برقراری جنگ میان ابرقدرتهاست و نشان میدهد که اقتصاد چهارم صنعتی براساس اقتصاد دیجیتال تعریف شده است.
آقای معتمدی با اشاره به سرمایه گذاری ۳۲۰ میلیون دلاری آمریکا و ۲۰۰ میلیون دلاری ژاپن در حوزه ابررایانه ها، تأکید کرد: هم اکنون ۲۱ کشور دنیا ابررایانههای با توان ظرفیت بیش از یک پتافلاپس دارند و در منطقه نیز کشور عربستان دارای ۴ ابررایانه است.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به سابقه توسعه فناوری ابررایانهها در این دانشگاه، افزود: این دانشگاه در سال ۶۶-۶۷ در دانشکده برق اقدام به راه اندازی آزمایشگاه تحقیقات پردازش سریع کرده است که در زمان جنگ موفق به طراحی برخی قطعات و نصب آن بر روی هواپیماها شدیم.
وی با اشاره به توسعه فناوری ابررایانهها برای موازی کردن آنها، تأکید کرد: در سال ۷۶ ما نخستین کلاسر کشور را که هفتاد و ششمین کلاسر دنیا بود طراحی کردیم که دارای کاربردهای وسیع بوده است.
آقای دکتر معتمدی طراحی ابررایانه سازمان هواشناسی را از دیگر دستاوردهای این مرکز تحقیقاتی نام برد و گفت: در سال ۹۰ ابررایانه سیمرغ با بودجه معاونت علمی ریاست جمهوری و با ظرفیت ۸۰ ترافلاپس راه اندازی شد که تاکنون سرویسهای لازم را به مراکز تحقیقاتی ارائه میدهد، ولی بخشی از این ابررایانه از رده خارج شده است.
وی با بیان اینکه ابررایانه «سیمرغ» با سرمایه گذاری هزار میلیارد ریال با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری راه اندازی شده است افزود: این ابررایانه با سرمایه گذاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال و معاونت علمی با سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد ریالی اجرایی شده است.
آقای دکتر معتمدی قدرت پردازش این ابررایانه را ۵۰۰ ترافلاپس بیان کرد و گفت: که تا دو ماه آینده به یک پتافلاپس خواهد رسید، البته خدمات این ابررایانه در سه لایه نرم افزاری، توسعه خدمات و زیرساختهای ابری تعریف شده است که در حوزههای هوش مصنوعی، مدل سازی و شبیه سازیهای علمی، تصویرسازی، بازی سازی، پویانمایی، ذخیره سازی دادهها و تحلیل کلان دادهها و سکوی اینترنت اشیا کاربرد دارد.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تأکید بر اینکه هم اکنون شرکتهای دانش بنیان پلتفرمهای وسیعی در حوزه اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی پیاده سازی کرده اند، ولی زیر ساختهای لازم برای پردازش دادهها را ندارند، گفت: این شرکتها برای پردازش دادههای خود با سیستمهای خارجی همکاری میکنند که ارزبری قابل توجهی دارد.