به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما؛ پس از گذر از مراحل خواستگاری و نامزدی، وقتی صحبت از ازدواج رسمی به میان میآید، از مهمترین سوالات زوجین این هست که کدام شروط ضمن عقد ازدواج را استفاده کنیم؟
از آنجا که ازدواج هم یک قرارداد است و بر اساس این قرارداد، حقوق و تکالیفی برای طرفین ایجاد میشود، هر کدام از طرفین میتوانند شروطی را به نفع خود در این قرارداد درج کنند.
در ادامه توضیحات بیشتری در مورد شروط ضمن عقد و شروط از پیش ذکر شده ازدواج به شما ارائه میشود.
شروط ضمن عقد یعنی چه؟هنگامی که بین دو طرف یک معامله قراردادی بسته میشود، افراد میتوانند علاوه بر تعهداتی که قانوناً با امضای قرارداد به عهده آنها گذاشته میشود، شرایطی را به عقد اضافه کنند که دو طرف ملتزم به رفتار بر اساس آن هم باشند.
این شروط که به آنها شروط ضمن عقد گفته میشود، در صورتی صحیح است و قانون از آن حمایت میکند که مخالفتی با اصل قرارداد (آن چیزی که طرفین عقد برای رسیدن به آن قرارداد بستهاند) و قوانین آمره (قوانین مربوط به نظم عمومی و جلوگیری از زیان افراد) نداشته باشند.
مثلا به علت مخالفت با اصل قرارداد، نمیتوان ضمن عقد اجاره شرط کرد که مستاجر نتواند از ملک استفاده کند.
شروط ضمن عقد ازدواج چیست؟با امضای عقدنامه ازدواج، مرد از لحاظ حقوقی مکلف به پرداخت مهریه و نفقه و زن مکلف به تمکین از مرد میشود.
در کنار این موارد، برخی از امور زندگی زن وابسته به اجازه مرد میگردد. این موضوع میتواند در آینده مشکلاتی برای زن ایجاد کند.
جهت جلوگیری از مشکلات احتمالی، برخی خانمها اقدام به درج شروط ضمن عقد ازدواج در عقدنامه میکنند.
مهمترین شروط ضمن عقد ازدواج شامل این موارد هست:وکالت در طلاق
حق تحصیل
حق اشتغال
حق خروج از کشور
حق حضانت فرزندان در صورت طلاق
حق تعیین مسکن
حق تحصیل و اشتقال بدم
و حق قسط بندی مهریه رو در صورت خواستن به صورت فقط یه چهارم سکه در ماهرواز زوجه بگیرم
امکانش هست