پخش زنده
امروز: -
۴۲سال پیش در چنین روزی در دوازدهم اردیبهشت سال۱۳۵۸ عالم مجاهد، آگاه و اندیشمند بزرگ اسلام، استاد "مرتضی مطهری" از نظریه پردازان انقلاب سلامی و رئیس شورای انقلاب به دست گروه ضدانقلابی فرقان به شهادت رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان؛ شهید آیت الله مطهری در 13بهمن1298 هجری شمسی در فریمان واقع در 755کیلومتری شهر مقدس مشهد در یک خانواده اصیل روحانی چشم به جهان گشود.
در سن 12سالگی به حوزه علمیه مشهد رفت و به تحصیل مقدمات علوم اسلامی اشتغال ورزید.
در سال1316 علیرغم مبارزه شدید رضاخان با روحانیت و علیرغم مخالفت دوستان و نزدیکان، برای تکمیل تحصیلات خود عازم حوزه علمیه قم شد در حالی که به تازگی موسس آن آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی دیده از جهان فروبسته و ریاست حوزه را سه تن از مدرسان بزرگ آن آیات عظام سید محمد حجت، سید صدرالدین صدر و سیدمحمدتقی خوانساری به عهد گرفته بودند.
پس از طی دوران طفولیت به مکتب خانه رفت و به فراگیری دروس ابتدایی پرداخت.
مهمترین خدمات استاد مطهری در طول حیات پر برکتش ارائه ایدئولوژی اصیل اسلامی از طریق درس و سخنرانی و تألیف کتاب است.
این امر خصوصاً در سالهای 1351تا1357 به خاطر افزایش تبلیغات گروههای چپ و پدید آمدن گروههای مسلمان چپ زده و ظهور پدیده التقاط به اوج خود رسید.
گذشته از حضرت امام، استاد شهید مرتضی مطهری اولین شخصیتی است که به خطر سران سازمان موسوم به « مجاهدین خلق ایران » پی برد و دیگران را از همکاری با این سازمان باز داشت و حتی تغییر ایدئولوژی آنها را پیش بینی کرد.
گر چه ارتباط استاد مطهری با امام خمینی(ره) پس از تبعید وی از ایران به وسیله نامه استمرار داشت ولی در سال1355 موفق شد به نجف سفر کند و ضمن دیدار با امام خمینی(ره) درباره مسائل مهم نهضت و حوزه های علمیه با ایشان مشورت کند.
پس از شهادت آیت الله سید مصطفی خمینی و آغاز دوره جدید نهضت اسلامی، استاد مطهری به طور تمام وقت درخدمت نهضت قرار گرفت و در تمام مراحل آن نقشی اساسی ایفا کرد.
در دوران اقامت حضرت امام در پاریس، سفری به آن دیار کرد و در مورد مسائل مهم انقلاب با ایشان گفتگو کرد و در همین سفر امام خمینی(ره) وی را مسؤول تشکیل شورای انقلاب اسلامی کرد.
هنگام بازگشت امام خمینی(ره) به ایران مسئولیت کمیته استقبال از امام را شخصاً به عهده گرفت و تا پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن همواره در کنار رهبر عظیم الشأن انقلاب اسلامی و مشاوری دلسوز و مورد اعتماد برای ایشان بود.
شهادت استاد مطهری بدست گروه فرقان:
تا اینکه روز سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه سال1358 در تاریکی شب در حالی که از یکی از جلسات فکری سیاسی بیرون آمده بود به دست گروه جنایتکار فرقان به شهادت رسید.
استاد شهید مرتضی مطهری:من در تمام عمرم یک افتخار بیشتر ندارم، آن هم همین عمامه و عباست
این حادثه در کمتر از سه ماه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی رخ داد.
استاد مطهری، پیش از پیروزی انقلاب و پس از آن، به عنوان یکی از چهره های برجسته علمی، مذهبی و سیاسی در پیروزی انقلاب و استقرار حکومت اسلامی نقش بسزایی داشت و یکی از بنیانگذاران اصلی راهپیماییهای سراسری مردم علیه نظام وابسته پهلوی بود.
شهید مطهری در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی، از سوی امام خمینی (ره) به عضویت شورای انقلاب اسلامی و ریاست این شورا منصوب شد.
استاد مطهری یکی از تصمیم گیرندگان، سیاستگزاران و مشاوران نزدیک امام خمینی(ره) در جریان نهضت اسلامی ایران تا پیروزی نهضت و پس از انقلاب تا زمان شهادتش بود.
این مجاهد سترگ سرانجام در پایان یکی از جلسات که به تنهایی راهی خانه اش بود، مورد سوءقصد یکی از اعضای گروهک انحرافی فرقان قرار گرفت.
از استاد شهید مرتضی مطهری، قریب به ۸۰کتاب ارزنده برجای مانده که امام خمینی(ره) همگان را به پاس داشتن آنها سفارش کرده است.
ایشان فرمود: "من به دانشجویان و طبقه روشنفکران متعهد توصیه می کنم کتابهای این استاد عزیز را نگذارند با دسیسههای غیراسلامی فراموش شود".
یه خاطر جایگاهی که استاد مرتضی مطهری در نشر تعالیم اسلامی در حوزه و دانشگاه داشته اند.
روز شهادت این عالم بزرگوار در ایران، به عنوان روز معلم نامگذاری شده است.