پخش زنده
امروز: -
سازمان بهداشت جهانی درباره افزایش کووید-۱۹ در آمریکای لاتین هشدار داد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، سازمان بهداشت جهانی با توجه به اینکه بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین با بیشترین آمار ابتلای روزانه خود مواجه هستند، درخصوص پیشرفت کووید-۱۹ در این منطقه هشدار داد.
به گزارش تارنمای شبکه ونزوئلایی تله سور، در نشست مطبوعاتی سازمان بهداشت جهانی و سازمان پان آمریکایی سلامت که در آخر هفته برگزار شد، عنوان شد که طی هفته گذشته بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در این منطقه به کووید-۱۹ مبتلا شدند و بیش از ۳۶ هزار نفر در اثر مشکلات ناشی از این بیماری جان باختند.
مقامات این سازمانها در کنفرانس مطبوعاتی خبر دادند که یک مورد از هر ۴ مورد فوتی ناشی از کووید-۱۹ در جهان، طی این هفته در کشورهای قاره آمریکا به وقوع پیوست.
از سوی دیگر، سازمان پان آمریکایی سلامت در بیانیه منتشر شده در ۲۸ آوریل اعلام کرده بود علاوه بر آمار بستری در این منطقه، موارد ابتلا به صورت قابل توجهی در همه کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب رو به افزایش است. بر اساس این بیانیه، موارد ابتلا در پرو، بولیوی، آرژانتین و اروگوئه در حال افزایش است و «موارد ابتلا در کلمبیا به سمت سطوح بالای ژانویه گذشته رو به افزایش است و این آمار تقریبا در کلیه کشورهای آمریکای مرکزی رو به رشد است».
علاوه بر این، "کاریسا اِتیِنه"، مدیر منطقهای سازمان پان آمریکایی سلامت، هفته گذشته به بحرانی شدن تعداد بستری موجود در بیمارستانها اشاره کرد و گفت: «موارد بستری در بیشترین میزان خود در کاستاریکا به سر میبرد»؛ «بیمارستانهای گواتمالا نیز به حداکثر ظرفیت خود رسیده اند» و در بیمارستانهای کلمبیا در شهرهای بزرگی مانند بوگوتا و مِدِیین، «در بخش مراقبتهای ویژه تختها رو به پر شدن است».
بر همین اساس، "سیرو اوگارته"، مدیر اورژانسهای بهداشتی در سازمان پان آمریکایی سلامت، این دادهها را تأیید و اعلام کرد: «پرو، اکوادور، بولیوی، آرژانتین، اروگوئه و گویان در اوج جدیدی از شیوع با افزایش چشمگیر ابتلا و اشباع خدمات بهداشتی مواجه شده اند».
در مورد میزان واکسیناسیون، اتینه از کشورهای دارای دوز واکسن مازاد در خواست کرد که آنها را به منطقه آمریکای لاتین اهدا کنند. در آن زمان، منابع تولید وتامین واکسن اعلام کرده بودند «در مقابل نیاز فوری به دوزهای بیشتر هنوز ضعیف هستند».
در این بیانیه آمده است: «به همین دلیل است که ما از کشورهایی که مازاد دوز دارند میخواهیم اهدای بخش مهمی از واکسنهای خود را به آمریکای لاتین مد نظر قرار دهند؛ منطقهای که به این واکسنهای نجات دهنده به شدت نیاز دارد و به سرعت مورد استفاده قرار خواهند گرفت».
سازمان بهداشت جهانی نیز به نوبه خود در تازهترین کنفرانس مطبوعاتی در خصوص بیماری کویید-۱۹ به برزیل اشاره کرد، کشوری که به مرکز همه گیری بیماری در منطقه بدل شده است. در همین راستا، گزارش این سازمان بیان کرد که ۱۴ میلیون مورد ابتلا به کووید-۱۹ و بیش از ۴۰۰ هزار فوتی در این کشور ثبت شده است؛ اما اکنون این میزان طی ۴ هفته کاهش پیدا کرده و میزان بستری بیمارستانی و فوت ناشی از بیماری نیز پایین آمده است.