پخش زنده
امروز: -
سرکردههای شورشیان سابق فارک به مسئولیت خود در جنایات علیه بشریت اذعان کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، سرکردههای شورشیان سابق فارک روز جمعه به مسئولیت خود در جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در ربودن بیش از ۲۱ هزار نفر در کلمبیا اذعان کردند.
هفت سرکرده شورشیان فارک (نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا) اعلام کردند: ما صراحتا به مسئولیت خود در وقایع و اقدامات یاد شده در قطعنامه ۲۸ ژانویه دادگاه ویژه قضایی صلح اذعان میکنیم.
این افراد در نامهای خطاب به این دادگاه که در چارچوب توافق صلح با این گروه شورشی مارکسیستی در سال ۲۰۱۶ تشکیل شده است، اعلام کردند: این اقدامات شامل دستور بازداشت و محرومیت طولانی مدت غیرنظامیان و نیروهای نظامی از آزادی میشد.
آنها در یک کنفرانس مطبوعاتی مجازی اعلام کردند سندی رسمی به این دادگاه ارائه کرده اند که در آن مسئولیت این جنایات را پذیرفته اند.
دادگاه ویژه قضایی صلح به نوبه خود در بیانیهای اعلام کرد این سند و همچنین مشاهدات قربانیان را بررسی و ارزیابی خواهد کرد تا مشخص شود که آیا با واقعیت منطبق است یا خیر، در این صورت، دادگاه در مورد مجازات آنها که ممکن است بین دو تا پنج سال محدودیت آزادی باشد، تصمیم میگیرد.
یولیان گایو ملقب به کارلوس لوزادا که در حال حاضر سناتور است، گفت: ما صراحتا به شرایط دشوار و مشکلاتی که افراد ربوده شده به دست فارک مجبور به تحمل آن شدند و رنجهایی که آنها و خانواده هایشان بدون هیچ توجیهی کشیدند، اذعان میکنیم.
هشت سرکرده سابق قدرتمندترین گروه شورشی آمریکای جنوبی که یکی از آنها ماه ژانویه درگذشت، به سبب ربودن ۲۱ هزار و ۳۹۶ نفر بین سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۶ به جنایت علیه بشریت متهم شده اند.
رودریگو لوندونو، رئیس حزب عوام که شورشیان سابق آن را تاسیس کرده اند و همچنین کارلوس لوزادا و پابلو کاتاتومبو نمایندگان پارلمان کلمبیا که پس از توافق صلح، دو کرسی از ۱۰ کرسی اختصاص یافته به شورشیان سابق فارک را از آن خود کرده اند، از جمله این هشت نفر هستند.
این نخستین کیفرخواستی است که دادگاه ویژه قضایی صلح از هنگام ایجاد این دادگاه در سال ۲۰۱۷ صادر کرده است. این دادگاه وظیفه دارد به جنایاتی رسیدگی کند که حدود شش دهه مناقشه مسلحانه در کلمبیا صورت گرفته است.
فارک که برخاسته از شورشهای دهقانان در سال ۱۹۶۴ است، اعتراف کرده که با اهداف اقتصادی و سیاسی، اقدام به آدم ربایی میکرده است. سران این گروه شورشی سابق از ژوئیه ۲۰۱۸ شروع به پاسخگویی در برابر این دادگاه و بارها برای این اقدامات خود عذرخواهی کرده اند.
بازیگران سابق مناقشه مسلحانه در کلمبیا که در این دادگاه حاضر میشوند، باید در مورد جنایاتشان واقعیت را بگویند و در ازای احکام جایگزین زندان، به قربانیان غرامت بدهند، در غیر این صورت، در دادگاه معمولی ممکن است تا بیست سال حبس مجازات شوند.
خوان مانوئل سانتوس، رئیس جمهور سابق و برنده جایزه نوبل صلح که در سال ۲۰۱۶ توافق صلح با فارک را امضا کرد، در صفحه شخصی خود در توئیتر از «کمک به کشف حقیقت با اذعان به مسئولیت فارک در آدم رباییها» استقبال کرد و آن را «گامی بسیار مهم در جهت آشتی» دانست.
کارلوس روئیز ماسیو، رئیس هیئت سازمان ملل متحد برای نظارت بر اجرای توافق صلح، در همین شبکه اجتماعی از «پیشرفت مهم در جهت حقوق قربانیان و تعهد مداوم شورشیان سابق در قبال فرایند صلح» استقبال کرد,، اما یادآور شد که ضرورت دارد برای حفاظت از جان همه شبه نظامیان سابق که حاضر به کمک برای کشف حقیقت و اذعان به مسئولیتشان شده اند، ضمانتهایی داده شود.
ایوان دوکه، رئیس جمهور راستگرای کلمبیا همچنان مخالف توافق صلح ۲۰۱۶ است و میگوید این توافق بیش از حد در برابر شورشیان انعطاف نشان میدهد.
از ۱۳ هزار عضو فارک که فرایند صلح را پذیرفتند، ۲۷۲ نفر طی چهار سال گذشته در بحبوحه افزایش خشونتها به علت گسترش سازمانهای مسلح در مناطق دورافتاده، کشته شده اند.