پخش زنده
امروز: -
چند روز زودتر از موعد هر ساله دور هم جمع میشوند تا مسجد محل را برای شبهای قدر آماده کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، عدهای از جوانهای هیئت حداث الحسین که بعدازظهرها به مسجد مهدیه تهران میآیند و پرانگیزه به پاک سازی مسجد میپردازند.
کرونا اگرچه هر بار چهره عوض میکند در این مسجد، اما تلاش میشود تمام راههای انتقال و سرایت این ویروس بسته شود.
یکی از جوانها که در حال آماده سازی تجهیزات بهداشتی است، میگوید: کسانی که وارد مسجد میشوند تب و اکسیژن خونشان سنجیده میشود و کسانی که علایم داشته باشند نمیتوانند وارد مسجد شوند.
مجتبی قره گوزلو مداح و مسئول هیئت حداث الحسین هم اضافه میکند: امسال قرار است داخل مسجد یک چهارم همیشه جمعیت داشته باشیم. بیشتر مهمانها بر روی صندلیهای مستقر در خیابان و با فاصله اجتماعی خواهند نشست.
ضمن این که اعلام کرده ایم هر کس وسایل شخصی اش را همراه بیاورد.
تلاش گروهی این جوانها برای اینکه هیچ دستورالعمل بهداشتی روی زمین باقی نماند، چند روز بعد از آن شکل گرفت که ستاد ملی کرونا مجوز برگزاری مراسم شبهای قدر را صادر کرد.
حجت الاسلام رضا عزت زمانی، معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما میگوید: اول اینکه مدت برنامه حداکثر دو ساعت و با رعایت تمام شیوه نامههای بهداشتی خواهد بود. دوم، در شهرهای قرمز و نارنجی نظارتها باید سخت گیرانهتر و با جمعیت محدود و در محیطهای باز برگزار شود.
همچنین خواهشمندیم بیماران زمینهای و افراد با سن بالا و بچهها در خانه بمانند؛ خانوادهها کتاب دعا و زیرانداز و دیگر وسایل ضروری شخصی به همراه داشته باشند.
علاوه بر فضاهای باز اطراف مساجد و هیئت ها، فضاهای بزرگ و سر باز شهر هم از امشب آماده برگزاری بی خطر مراسم شبهای قدرند. مصلای بزرگ امام خمینی یکی از این فضاهاست.
شبستان مصلا اگرچه گنجایش صدهزار نفری دارد امسال، اما بیشتر از هزار نفر اجازه ورود نخواهند داشت. تمرکز اصلی جمعیت در محوطه بیرونی خواهد بود.
این را سید مهدی عاملیان معاون اجرایی مصلی میگوید و اضافه میکند: محوطه بیرونی مصلا کاملا ضدعفونی شده و اماده است تا ما موکتهای شست و شو را تا شب پهن کنیم. ضمن اینکه در شبستان هم که مجهز به تعداد زیادی درب است دستگاههای هواساز ما فعال است و تمامی دربها باز و ورود و هوا در جریان خواهد بود.
شبهای قدر سال گذشته خیلیها در بستر بیماری یا در حال پرستاری از بیماران بودند که دل شان را به احیاء این شبها پیوند زدند؛ بیماران و کادر درمانی که امسال هم محروم اند از شرکت در این مراسم در فهرست دعای جمعی همه آنها که این شبها در صحت و سلامت دست به دعا میشوند، خواهند بود. برگزاری ضابطهمند مناسک و آئینهای دینی در طول مدتی که کشورمان درگیر کرونا بود، تحسین و تقدیر خیلیها را برانگیخت. تجربهای که نشان داد تعهد شرکت کنندگان در مناسک دینی، ریشه در اخلاق اسلامی دارد.
شبهای قدر امسال هم میتواند همچون سال گذشته یک نمونه و الگوی موفق از رعایت دستورالعمل هاباشد؛ یک فرصت کم خطر برای دعا و توسل دسته جمعی زیر آسمان خدا.