پخش زنده
امروز: -
مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین از اختصاص ۱۲۶ میلیارد ریال بودجه ملی برای بازآفرینی شهری در استان قزوین خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، مبارک قدم، مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه قزوین گفت: از سال گذشته اداره کل راه و شهرسازی به طور جدی به موضوع یازآفرینی شهری استان قزوین ورود کرده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین تصریح کرد: فرسودگی بافتهای شهری باعث مهاجرت جمعیت اصیل میشود و جمعیت به مناطق حاشیه شهر و یا مناطق دارای امکانات مهاجرت میکنند.
مبارک قدم با بیان اینکه هدف اصلی بازآفرینی شهری، ارتقای محیط زندگی در این بافتها و یا زیست پذیر نمودن آنهاست، خاطرنشان کرد: بر همین اساس یازده منطقه در استان قزوین شامل محله سردار، بلاغی، راه آهن، هادی آباد، مرکز شهر الوند، فردوس آبیک، اکبر آباد اقبالیه و راه اک در تاکستان، در طرح بازآفرینی شهری در نظر گرفته شده اند.
وی افزود: در راستای بهبود خدمات عمومی و اصلاح خدمات شهری، سال گذشته برای اولین بار، یک صد میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی در حوزه بازآفرینی شهری به طور کامل اختصاص پیدا کرد و امسال نیز ۱۲۶ میلیارد ریال برای بازآفرینی شهری در استان قزوین اختصاص یافته است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین گفت: پروژههای محرک توسعه شامل بوستانها و یا اماکن آموزشی و تفریحی و...، در مناطق هدف تعریف شده اند تا امر توسعه را در این مناطق رقم بزنند و اثر بسیاری در ایجاد شادابی در آن محلهها بگذارند.
وی افزود: بالاتر از تخصیص اعتبارات ملی و استانی، ایجاد باور عمومی نسبت به امر بازآفرینی شهری، مهمترین چالش پیش روی اقدام عملی در این زمینه محسوب میشود.
مبارک قدم گفت: شهرداریها باید در صدور عوارض ساختمانی و تخفیفها و مشوقات در مناطقی که نیاز به بازآفرینی شهری دارند، حضور جدی داشته باشند.
وی افزود: اعتبارات به وسیله دستگاههای مختلف هزینه میشود و باید این اعتبارات به طور مناسب در حوزه بازآفرینی شهری تخصیص پیدا کنند.
به گفته مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین، در سطح ملی و استانی، ستاد بازآفرینی شهری شامل مسئولان ارشد استان و بخش دولتی و خصوصی وظیفه بررسی و تصویب طرحهای بازآفرینی شهری را بر عهده دارند.
وی افزود: بانک مسکن به عنوان بانک عامل، وظیفه اعطای تسهیلات بازآفرینی شهری را بر عهده دارد.
مبارک قدم گفت: امسال با اختصاص بودجه اختصاص یافته بازآفرینی شهری، بر اساس پروژههای محرک توسعه و پروژههای نیمه تمام، طرحهای محلههای بلاغی، هادی آبادی، راه آهن، راه اک و سردار جنگل در تاکستان و فردوس آبیک، تکمیل میشوند.
وی افزود: میزان توزیع اعتبارات از سوی دستگاههای اجرایی در حوزههای مختلف برای بازآفرینی شهری ۴۲ میلیارد ریال است و به عنوان مثال در حوزه آب و فاضلاب ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اختصاص یافته است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین تصریح کرد: از سال ۹۸ شاهد تزریق اعتبارات ملی بازآفرینی به استان قزوین هستیم و مسئولان استان در تلاش هستند تا بخشی از این اعتبارات در سال ۱۴۰۰ ملی و استانی شود.
وی افزود: تخفیفهایی از سوی شهرداری و تسهیلات بدون سپرده گذاری و کم بهره، برای تشویق انبوه سازان در طرح بازآفرینی شهری در نظر گرفته شده است.
مبارک قدم به موضوع ایجاد دهکده لجستیک در استان قزوین اشاره و خاطرنشان کرد: حدود سه سال پیش که طرح آمایش واحدهای لجستیک در کشور تدوین شد، در آن طرح برای استان قزوین دو حوزه لجستیکی مصوب و ابلاغ شده است که بر این اساس، بندر خشک پشتیبان بندر انزلی و لجستیک کشاورزی در تاکستان نیز پشتیبان بخش کشاورزی کشور خواهد شد.
وی افزود: اواخر سال ۹۸ تفاهم نامهای میان دستگاههای مختلف در استان منعقد و با تأمین اعتبارات، مطالعات مکان یابی دهکده لجستیک آغاز شد و بر همین اساس از میان ۱۴ مکان مورد مطالعه، دو مکان در اولویت قرار دارند که پس از بررسیهای متعدد، یکی از مکانها به عنوان هاب لجستیک استان قزوین در نظر گرفته میشود.
به گفته مدیرکل راه و شهرسازی استان قزوین، با ایجاد بندر خشک در استان قزوین، واسطهها حذف میشوند و با توجه به موقعیت جغرافیایی استان قزوین، تولیدکنندگان و واحدهای مورد نیاز آنها در دهکده لجستیک کشاورزی و بندر خشک مستقر خواهند شد.
وی افزود: استان قزوین همواره در بسیاری از موارد پیشتاز بوده است و در رویکرد جدید شهرسازی، تی او دی یا توسعه مبتنی بر حمل و نقل به عنوان پایلوت چند سالی است که در شهر قزوین آغاز شده است و با شروع قرن بیستم و تعریف شهرسازی مدرن، اکثر شهرهای استان، شکل شطرنجی به خود گرفته اند و شهرداریها نیز در حال ایجاد مسیرهای عبور و مرور بیشتری هستند.
مبارک قدم خاطرنشان کرد: در رویکرد جدید، توسعه شهری مبتنی بر حمل و نقل همگانی و عمومی است و در کشور ۴ شهر از جمله قزوین به عنوان پایلوت انتخاب شده اند و پس از تأمین اعتبارات استانی، ۱۱۳ اقدام برای ۵ شهر استان تعریف شده است و بر همین اساس، احداث و بهره برداری از قطار حومهای از الوند تا اقبالیه، احداث پایانه مسافربری و ارتباط آن با راه آهن، اصلاح خیابان امام خمینی (ره) برای پیاده رو و ... در دستور کار قرار دارد.