معاون عمرانی استانداری: اگر بتوان حتی یکسال عمر ساختمان را زیاد کرد میتوان ۳۵۰ میلیارد تومان تقریبا برابر کل بودجه عمرانی استان صرفه جویی کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین, علی فرخزاد در برنامه بی حاشیه شبکه قزوین گفت: ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در ساخت و سازها هزینه میشود.
فرخزاد با بیان اینکه متوسط عمر ساختمانها در ایران بیشتر از ۴۰ سال نیست گفت: در حالی عمر متوسط ساختمان در کشورهای پیشرفته ۱۰۰ سال است. وی افزود: اگر بتوان حتی یکسال عمر ساختمان را زیاد کرد میتوان ۳۵۰ میلیارد تومان تقریبا برابر کل بودجه عمرانی استان صرفه جویی کرد. معاون عمرانی استانداری با اشاره به اینکه نزدیک به ۴۰ درصد از هزینه خانوادهها در بخش مسکن هزینه میشود گفت: ۷۰ درصد از جمعیت کشور ما بیشترین سرمایه شان در مسکن است. فرخزاد به عوامل تاثیر گذار در عمر ساختمانها اشاره کرد و گفت: انگیزههای اقتصادی یکی از دلایل تاثیر گذار در عمر ساختمان است. وی، تغییر کاربری، تبدیل ساختمانهای مسکونی به تجاری و یا افزایش تعداد طبقات و نیاز به تکنولوژیهای جدید را موجب این تغییرات دانست. به گفته معاون عمرانی استانداری؛ کیفیت و استحکام ساختمان از دیگر عوامل تاثیر گذار در این موضوع است که ایرادی در حوزه طراحی محسوب میشود. فرخزاد گفت: آیین نامههای مقاومت در برابر زلزله ساختمانها هر ۵ سال ویرایش جدید میشود و این جز ایرادهای آیین نامه طراحی است. وی با بیان اینکه آخرین آیین نامه طراحی برای سال ۹۵ است گفت:: این موضوع یکی از دلایل کوتاهی عمر ساختمانها است. معاون عمرانی استانداری با اشاره به نگهداری و بهره برداری از ساختمانها افزود: تا زمانی کنترل کیفیت بر روی ساختمان انجام میدهند که به دست بهره بردار داده شود و بعد از آن هیچ کنترلی بر ساختمانها وجود ندارد. فرخزاد با اشاره به مبحث ۲۱ مقررات ملی ساختمان گفت: طبق این مبحث ساختمانها باید حین بهره برداری هم توسط مالکان نگهداری شوند. عواملی، چون تولید کننده و توزیع کنندههای مصالح ساختمانی، استادکارها، مهندسین ناظر مجری و طراح از عواملی هستند که موجب کاهش عمر ساختمانها میشود. معاون عمرانی استانداری با بیان اینکه کیفیت ساختمانها را باید نسبت به استانهای دیگر درنظر گرفت گفت: استان قزوین هر ساله در این موضوع جز رتبههای بالای کشور بوده است. فرخزاد در خصوص بازآفرینی شهری گفت: ساختمانهای امروز به هیچ عنوان در آینده ساختمانهای فرسوده محسوب نمیشوند. وی گفت: خوشبختانه از ۲۵ شهر قزوین در ۲۴ شهر هیچ گونه بافت فرسوده و حاشیه نشینی وجود ندارد و فقط ساخت و سازهای غیر مجاز در تاکستان باید بررسی شود. معاون عمرانی استانداری به هزار و ۴۰۰ هکتار بافت فرسوده و آغاز باز آفرینی شهری اشاره کرد. فرخزاد اعلام کرد: تسهیلات ۶۰ میلیون تومانی با بهره ی کم به مالکان خانههای فرسوده پرداخت میشود. وی افزود: برای مشکلات و فرسودگی لولههای آب شرب نیز بازآفرینی اعتبار ۱۰ میلیارد تومان در نظر گرفته است.
رئیس سازمان نظام مهندسی گفت: استانداردهای خوبی در حوزه ساخت و ساز وجود دارد که می توان مطابق آن در بحث کیفیت ساختمان اثرگذار باشیم .
مجابی با اشاره به اینکه مصالح ساختمانی هم در کیفیت ساختمان تاثیر گذار است گفت: متاسفانه گاهی در بازار و کارگاههای ساختمانی محصولات غیر استاندارد وجود دارد.
وی افزود: قوانین به صراحت اعلام می کند در بخش ساختمان هر شخصیتی حقیقی و حقوقی که فعالیت دارد حتما باید دارای صلاحیت حرفه ای باشند اما آیا این اتفاق می افتد یا نه ؟
مجابی با اشاره به اینکه 3 عامل طراحی , نظارت و اجرا عوامل دخیل در ساخت است گفت: متاسفانه عمده ی سرمایه گذار ها مجری و سازنده شده اند و قوانین هم به درستی اجرا نمی شود .
وی گفت: دستگاه های حکومتی , راه و شهر سازی , نظام مهندسی و شهرداری باید با همیت جلوی چنین کارهایی را بگیرند .