گزارش شبکه سی ان ان
بحران وحشتناک کرونا در هند
سونامی موج دوم کرونا در هند، کارِ سوزاندن اجساد جان باختگان هندو و همچنین خاکسپاری متوفیان مسلمان را با مشکلات عدیدهای روبرو کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، سونامی موج دوم کرونا در هند، کارِ سوزاندن اجساد جان باختگان هندو و همچنین خاکسپاری متوفیان مسلمان را با مشکلات عدیدهای روبرو کرده است. فاجعه کرونا در هند همچنان رو به وخامت است، چون ذخیره اکسیژن در یکی از بیمارستانها در دهلی نو - پایتخت هند - تمام شده است که در نتیجه آن ۲۲ نفر از افرادی که حالشان وخیم بود، جان باختند. این حادثه در حالی رخ داد که هند ابتلای روزانه بیش از ۳۴۶ هزار نفر به کرونا و فوت روزانه بیش از دو هزار ۶۰۰ نفر را ثبت کرده است که یک رکود دیگر در عرصه جهانی محسوب میشود. این در شرایطی است که موج دوم کرونا در هند به یک سونامی تبدیل شده است.
خبرنگار سی ان ان گفت: آیین مرگ (سوزاندن اجساد در بین هندوها) باعث روشن شدن آسمان هند شده است. موج دوم ویروس کرونا که اواسط ماه مارس شروع شده بود، اکنون در سراسر کشور هند رو به گسترش یافتن است. خانوادههای دغدار هندی به هر دری میزنند تا بتوانند آخرین آیین را برای مردگان خود اجرا کنند (و اجساد آنها را بسوزانند).
مراکز سوزاندن اجساد در هند بیش از ظرفیت خود کار میکنند. برخی از این مراکز از پارکینگ خودروها، برای سوزاندن اجساد استفاده میکنند.
متولی یکی از مراکز سوزاندن اجساد در هند گفت: اجساد زیادی به مرکز ما وارد میشود و ما دیگر توان پاسخگویی نداریم. اگر اوضاع به همین منوال ادامه یابد چهار تا پنج روز دیگر باید اجساد را در خیابانها بسوزانیم».
خبرنگار شبکه گفت: یکی از مردان هندی مجبور شد جسد مادرش را به مدت دو روز در خانه اش نگه دارد تا بتواند جسد را در مرکز مخصوص سوزاندن اجساد، به خاکستر تبدیل کند.
این مرد هندی به سی ان ان گفت: «هیچ کس به موقع به ما کمک نکرد. ما در به در دنبال دستگاه تنفس مصنوعی بودیم. وی (مادرم) وقتی که اکسیژن تمام شد جان باخت».
خبرنگار شبکه گفت: گروههای داوطلب صبح تا شب کار میکنند تا اجساد متوفیان ناشی از ویروس کرونا را تحویل بگیرند، چون خانوادههای آنها یا قادر نیستند این اجساد را تحویل بگیرند یا اینکه نمیخواهند آنها را تحویل بگیرند.
یکی دیگر از متولیان سوزاندن اجساد گفت: «وقتی که اجساد قربانیان به دست ما میرسد ما درباره دین فرد سئوالاتی میپرسیم و اگر شخص هندو باشد ما تشیع جنازه را طبق آیین هندو برگزار میکنیم، اما اگر متوفی مسلمان باشد ما تشییع جنازه را مطابق با آیین آنها انجام میدهیم».
خبرنگار گفت: قبرکنها در دهلی نو میگویند آنها نیز برای تدفین اجساد با مشکلات زیادی روبرو هستند. در هفتههای گذشته روزانه بین ۱۵ تا ۲۰ جسد به این قبرستان وارد شده است. آنها میگویند وضعیت بسیار سخت است و دیگر نمیتوانند از عهده کار برآیند.
مسئول یکی از قبرستانها گفت: وضعیت قبرستان طوری است که اگر فوتیها همچنان افزایش یابد در دو تا سه روز آینده مجبور خواهیم شد قبرستان را ببندیم، چون دیگر جایی برای خاکسپاری نداریم.
خبرنگار گفت: ویروس کرونا نه تنها جان قربانیان خود را در هند گرفته است، بلکه آنها را از برگزاری یک مراسم تشییع جنازه در شان یک انسان محروم کرده است. تقریبا نیمی از موارد ابتلا به کرونا در دهلی نو ناشی از سویه جدید و مسریتر از کروناست که افراد جوانتر را مبتلا میکند. دولت هند میگوید اگر فردی بالای هجده سال باشد میتواند برای واکسن ثبت نام کند، اما مشکل این است که میزان واکسن بسیار اندک است. کارشناسان بهداشت میگویند هر روز سه میلیون دُز واکسن تزریق میشود که این رقم باید به ۱۰ میلیون دُز در روز افزایش یابد تا منحنی ابتلا به وضعیتی پایدار برسد.