برای مقابله با همه گیری شدید کرونا
بلژیک داروی رمدسیویر به هند ارسال میکند
متخصصان معتقدند که داروی رمدسیویر هنگامی که برای درمان بیماران کووید-۱۹ مورد استفاده قرار میگیرد، احتمال ظهور گونههای جدید ویروس کرونا را افزایش میدهد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از اسپوتنيک، مقامات بلژیک اعلام کردند برای کمک به هند که با موج شدید همه گیری ویروس کرونا مواجه شده است، محمولهای بزرگ از داروی رمدسیویر به این کشور ارسال میکند.
این در حالی است که سازمان جهانی بهداشت استفاده از این داروی ضدویروس را که موجب بروز گونههای جدید ویروس کرونا میشود، توصیه نمیکند.
مریام کیتیر، وزیر همکاری و توسعه بلژیک گفت این کشور ۹ هزار ویال رمدسیویر به ارزش سه میلیون یورو به منظور کمک به هند برای مقابله با کووید-۱۹، به این کشور ارسال میکند.
این وزیر در صفحه توئیتر خود نوشت: «شرایط در هند تاسف بار است. دولت هند داروهای آنتی ویروس بیشتری درخواست میکند. به لطف تلاشهای همکاران من، طرحی برای تحویل ۹ هزار ویال رمدسیویر از ذخایر ما، روی میز است.»
وی افزود هند این دارو را از طریق ساز و کار حفاظت مدنی اتحادیه اروپا دریافت خواهد کرد و ذخایر بلژیک از طریق اروپا مجددا تامین خواهد شد.
این اظهارات در حالی بیان میشود که اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا روز یکشنبه از کمک اتحادیه اروپا به هند خبر داد. فرانسه، آلمان و هلند از جمله کشورهای اروپایی هستند که برای کمک به هند اعلام آمادگی کرده اند.
با این حال، پروفسور دیدیه رائو، متخصص فرانسوی بیماریهای عفونی حدود ۱۰ روز پیش (۱۶ آوریل) در شبکه تلویزیونی BFM TV فرانسه اعلام کرد شواهدی در دست است که نشان میدهد استفاده از داروی رمدسیویر که ابتدا برای مقابله با تب خونریزی دهنده ابولا تولید شده بود، هنگامی که برای درمان بیماران کووید-۱۹ مورد استفاده قرار میگیرد، احتمال ظهور گونههای جدید ویروس کرونا را افزایش میدهد.
وی با تاکید بر بی تاثیر بودن این دارو، خواستار ممنوعیت استفاده از آن شد تا از ایجاد گونههای جدید جلوگیری شود.
از سوی دیگر، سازمان جهانی بهداشت ماه نوامبر توصیه کرد که این دارو برای بیماران مبتلا به کووید-۱۹ که در بیمارستانها بستری هستند، تجویز نشود؛ زیرا این دارو نه از مرگ و نه از موارد حاد بیماری پیشگیری نمیکند.
هند به رغم نظر منفی سازمان جهانی بهداشت از این دارو برای درمان کووید-۱۹ استفاده میکند. دولت هند حدود دو هفته پیش (۱۱ آوریل) حتی صادرات این دارو و مواد تشکیل دهنده آن را تا زمان بهبود شرایط، ممنوع کرد.
در سال گذشته میلادی، شرکت جیلید توافقنامههایی در مورد اعطای مجوز تولید داروی رمدسیویر، با شرکتهای تولیدکننده داروهای عمومی (ژنریک) در هند، پاکستان و مصر امضا کرد.
بنا بر اعلام شبکه تلویزیونی NDTV هند، نظام سلامت این کشور با کمبود شدید واکسنها و دارو مواجه است.