پخش زنده
امروز: -
آیین آغاز به کار طرحهای نوین تشکیلاتی، تعلیماتی، کانون دانشجویی هلال احمر در دانشگاه فرهنگیان با حضور رئیس جمعیت هلال احمر و رئیس دانشگاه فرهنگیان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ آقای کریم همتی، رئیس جمعیت هلال احمر در نشست آغاز به کار طرحهای نوین تشکیلاتی، تعلیماتی، کانون دانشجویی هلال احمر در دانشگاه فرهنگیان با اشاره به اینکه در آستانه یکصد سالگی تاسیس هلال احمر هستیم، نهادی که منشاء خدمات زیادی به مردم بوده است، افزود: خدمات هلالاحمر در قالب یک کتاب منتشر شده که صد چهره سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در آن به خدمات خود به مردم در بحرانها اشاره دارند و کاهش آلام مردم را افتخار خود دانسته اند.
وی افزود: هلال احمر فارغ از حاشیهها و سیاسی بازی هاست و مستقیم در این مجموعه به حل مشکل مردم توجه میشود. هدف هلال احمر، کاهش درد و رنج مردم در مواقع سخت است. ما در سال ۹۹ تلاش مضاعفی داشته ایم و بسیاری از امور که از گذشته آغاز شده بود به خوبی پیگیری شد. امروز جهان شاهد وقوع ۸۰ نوع حادثه مختلف است و تقریبا تمامی این حوادث در ایران نیز رقم میخورد و بعضا آنها را تجربه کرده ایم.
رئیس جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر ما شاهد وقوع حوادث شدیدی در کشور بودیم که از سیلهای نوروزی آغاز و چندین زلزله شدید نیز در سی سخت و بوشهر و کرمانشاه نیز به وقوع پیوست. بحرانها به دور از جمعیت هلال احمر نیستند و برای مقابله با آنها باید شرایطی را ایجاد کنیم تا جامعه تاب آور باشد. ما باید به گونهای اقدام کنیم که هر اتفاقی که رقم میخورد با کمترین استرس، مدیریت شود. کسانی در این عرصه میتوانند به ما و خودشان کمک کنند که آموزشهای لازم را دیده باشند.
همتی ادامه داد: آموزش امداد و کمکهای اولیه میتواند تاثیر شگرفی در مواقع سخت داشته باشد. این آموزشها آسان است و برای خود شهروندان نیز فراگیری این آموزشها ضرورت دارد. در این عرصه دو مقوله علم و آموزش میتوانند کمک زیادی کنند. آموزش به جوانان و کسانی که توانایی حضور در صحنه و همکاری بلندمدت دارند، امروز باید در اولویت قرار گیرد.
وی افزود: امروز دانشگاه فرهنگیان یک بستر بسیار مناسب برای آموزش است، زیرا نیروی انسانی آگاه و پرتوانی در این دانشگاه حضور دارد و مدت زمان زیادی نیز خدمت خواهد کرد. ضرورت دارد تا آموزشها به این نیروهای انسانی انجام شود. ما تفاهمهایی را با وزارت آموزش و پرورش، سازمان فنی و حرفه ای، پادگانهای نظامی و سایر نهادها داشته ایم و تاکید کرده ایم که باید تعداد بیشتری از شهروندان تحت آموزش قرار گیرند.
باید به سمتی حرکت کنیم که هر خانواده حتما یک فرد آموزش دیده در خود داشته باشد. در همین راستا برای سربازان در پادگانها ۳۰ ساعت آموزش تخصصی تعریف و آموزشها در ۱۷ استان کشور آغاز شده است.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به ضرورت رسیدگی به کانونها و فعال کردن آنها در دانشگاهها گفت: امروز تمام تلاش کانونهای هلال احمر در دانشگاه فرهنگیان باید افزایش سطح کمی و کیفی باشد. باید از موقعیتها استفاده کرد. کرونا با وجود تمامی بدی که داشت، اما این را به ما یاد داد که باید بستری فراهم شود تا امور به صورت غیرحضوری و حتی آموزشها به صورت مجازی انجام شود. در روزهای ابتدایی کرونا بسیاری از این فضای مجازی گلایه داشتند و استفاده از آن سخت بود، اما امروز این امر تسهیل شده است.
همتی اظهار کرد: باید با استفاده از مدرسین توانا و دانشگاهی همکاریها در ارائه آموزشهای مجازی تداوم یابد و مدیران استانی نیز باید از این ظرفیت استفاده کنند. میتوان از بستر دانشجویی برای خدمت رسانی به اطرافیان نیز به خوبی استفاده کرد. امروز باید آموزش تخصصی که میتواند در نجات جان انسانها بسیار موثر باشد، در اولویت قرار گیرد. نجات جان یک انسان ارزش بسیار بالایی دارد و باید با فراگیری آموزشها در این عرصه بهتر عمل کرد.
رئیس جمعیت هلال احمر در پایان گفت: در سال ۱۴۰۰ هر میزان که نیاز باشد در کنار دانشگاه فرهنگیان هستیم و ۴۰ هزار معلم آموزش دیده نیز میتوانند یک ظرفیت مهم برای کمک رسانی در مدارس باشند. با وجود تمام تلاشهایی که شده است، اما برخی مدارس هنوز استاندارد نیستند و ایمن نشده اند، ضرورت دارد حدقل معلمها در این فضا آموزش دیده باشند. امروز آموزش داده میشود تا در آینده و در مواقع سخت از این آموزشها استفاده شود.
آموزشهای امدادی به ۷۹ هزار نفر در دانشگاه فرهنگیان
حسین خنیفر، رئیس دانشگاه فرهنگیان در این نشست با اشاره به اهمیت جایگاه آموزش در کشور گفت: ایران سابقه ۲۰۰ سال آموزش به سبک نوین دارد و به مرور زمان نیز در راستای تعالی این آموزش نوین مراکزی در کشور تاسیس شد تا آموزشهای عالی به معلمان داده شود. در همین راستا نیز دانشگاه فرهنگیان تاسیس شد که امروز در سراسر کشور گستردگی دارد.
وی افزود: دانشجویان دانشگاه فرهنگیان امروز در سن و سالی هستند که ظرفیت و توانایی زیادی دارند تا موارد ضروری را فراگیرند. این دانشجویان میتوانند با فراگیری آموزشهای تخصصی، زمانی که به عنوان معلم نیز خدمت رسانی میکنند، عضوی از هلال احمر بوده و از ظرفیت آنها استفاده شود.
رئیس دانشگاه فرهنگیان خاطرنشان کرد: امروز آموزشهای ساده میتواند حیاتی باشد و در مواقع بحران کمک زیادی کند. امروز با آموزش به معلمان میتوان تعداد زیادی دانش آموز را پوشش داد. آن چه که امروز نیاز است، آموزشهای تخصصی است و باید گامهای بیشتری برداشته شود و این امر با تعامل با جمعیت هلال احمر، محقق خواهد شد. مدارس و دانشگاه فرهنگیان ظرفیتهای محیطی زیادی دارد که میتواند در آموزشها و در مواقع بحران به کار آیند. ما ۴۰ هزار معلم آموزش دیده داریم و اگر بتوانیم از این نیروها استفاده کنیم اتفاق مهمی خواهد افتاد.
خنیفر ادامه داد: در سال ۹۸ به ۱۸ هزار معلم و در سال ۹۹ به بالغ بر ۳۹ هزار نفر آموزش امداد و نجات داده شد. دانشگاه فرهنگیان بزودی ۱۰۰ هزار فراغ التحصیل خواهد داشت که این فارغ التحصیلان در سیستم آموزشی کشور استخدام قطعی میشوند و آموزش به این افراد میتواند یک کمک بزرگ به بستر آموزش کشور باشد. بیش از ۲ هزار نفر از کارکنان نیز تحت تعلیم قرار گرفته اند و مجموعا تا به امروز ۷۹ هزار نفر آموزشهای هلال احمر در حوزه امداد و نجات و کمکهای اولیه را گذرانده اند.
وی افزود: باید این آموزشها همه گیر شود تا به این مرحله برسیم که در هر مدرسه دو تا سه مربی وجود داشته باشد که این موارد را به دانش آموزان انتقال داده و یک ششم جمعیت کشور ایمن شود. ساخت فیلمهای کوتاه، آموزش کوتاه و سریع و آموزش الکترونیک میتواند در این عرصه بسیار مهم باشد.
رئیس دانشگاه فرهنگیان با بیان این که سیستم آموزشی کشور در بحرانها همواره پیشتاز در خدمت رسانی و کمک رسانی بوده است گفت: کشورمان ۳۶ هزار دانش آموز شهید، ۴ هزار معلم شهید و ۱۸۰۰ دانشجوی تربیت معلم در جنگ تحمیلی شهید داشته است و پس از آن نیز در سایر بحرانها نیز همواره در خط مقدم بوده ایم. در راستای این که این رشادتهای نظام آموزشی نیز تداوم یابد و با علم بیشتر صورت گیرد ضرورت دارد تا آموزشهای تخصصی ارائه شود.