پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر از مراجعه ۷۰ هزار نفر از شهروندان در سال به مراکز توانبخشی جمعیت هلال احمر خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ فرید مرادیان گفت: مجموعه بهداشت، درمان و توانبخشی هلال احمر با توجه به ماموریتهای تعریف شده در عرصههای مختلف به مردم خدمات رسانی میکند. در همین راستا ۱۹۰ واحد توانبخشی در سراسر کشور انجام وظیفه میکنند. در این واحدها بینایی سنجی، شنوایی سنجی و سایر خدمات ارائه میشود.
فعالیت ۲۷ مرکز جامع توانبخشی در کشور
وی افزود: مراکز توانبخشی نیز در این عرصه فعال هستند که بیش از یک واحد را در خود جا داده اند و امروز نزدیک به ۶۰ مرکز توانبخشی در کشور وجود دارد. ۲۷ مرکز جامع توانبخشی و ۲۷ مرکز که خدمات ارتز و پروتز را ارائه میدهند نیز در زیرمجموعه این معاونت در سراسر کشور فعال هستند. مراکز دیگری نیز در سراسر کشور در سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.
این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: ما در مراکز خود خدمات پایه توانبخشی مانند ارتز، پروتز، شنوایی سنجی، فیزیوتراپی، شنوایی سنجی، بینایی سنجی، گفتاردرمانی و کاردرمانی ارائه میدهیم. از سوی دیگر خدمات تخصصی همچون رسیدگی به ضایعات مغزی و نخاعی، خدمات توانبخشی قلبی و ریوی نیز در این مراکز انجام میشود. ما در حال توسعه فعالیتهای تخصصی خود هستیم و این مراکز سالانه حدود ۷۰ هزار مراجعه کننده دارند.
مراجعه ۲ میلیون نفر به مراکز درمانی هلال احمر
مرادیان ادامه داد: همچنین ذیل اداره کل بهداشت و درمان اضطراری نیز سلامت، تامین بهداشت، پیشگیری و درمان در سوانح و حوادث در دستور کار قرار میگیرد. در مراکز مربوط به این اداره خدمات بشردوستانه نیز ارائه میشود و تعرفهها در این مراکز بسیار پایین است. مراکز بهداشتی و درمانی هلال احمر در سال حداقل یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر مراجعه کننده دارند و در سالهایی که واکسن حجاج نیز تزریق میشود تا حدود ۲ میلیون نفر مراجعه کننده دارند.
توسعه فعالیتهای برون مرزی اداره کل بهداشت و درمان
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر تصریح کرد: اداره کل سلامت خارج از کشور نیز مجموعه دیگری است که در این حوزه فعالیت میکند و در آمریکای لاتین، آفریقا، آسیای مرکزی و خاورمیانه مراکزی ذیل این اداره به فعالیت پرداخته و خدمات درمانی ارائه میدهند.
اکوادور، بولیوی، کنیا، غنا، مالی، نیجر، سیرالئون، ساحل عاج، یمن، ازبکستان، تاجیکستان، آذربایجان و امارات، از جمله کشورهایی هستند که هلال احمر در آنها فعالیت داشته، اما مدتی است که فعالیت در ازبکستان، تاجیکستان و یمن متوقف شده است. در همین راستا یک بیمارستان بزرگ و مجهز بزودی در نجف راه اندازی خواهد شد و یک مرکز درمانی نیز در کابل به این مجموعه اضافه خواهد شد.
وی افزود: فعالیت مراکز درمانی در خارج کشور بهترین شیوه در راستای ارتباط فرهنگی با سایر کشورهاست که میتواند روابط فی مابین را تعمیق بخشد و چهره بشردوستانه ایران را به سایر کشورها نشان دهد.
این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر با اشاره به فعالیتهای داروخانههای های این مرکز اظهار کرد: در اداره کل دارو و تجهیزات پزشکی، معاونت توانبخشی نیز فعالیتهای خوبی در حال انجام است. این مجموعه دو داروخانه در تهران و یک داروخانه در جزیره کیش دارد که به صورت مستقیم فعالیت میکنند. همچنین ۳۶ داروخانه دیگر در سراسر کشور ذیل این مجموعه فعالیت میکنند. این داروخانهها با حاشیه سود پایین به مردم خدمات رسانی میکنند و بیشتر نسخههای تک دارویی و آن چه که بیماران خاص و صعب العلاج نیاز دارند توسط این داروخانهها تامین و ارائه میشود.
تخفیف ۳۰ تا ۵۰ درصدی به مراجعه کنندگان نیازمند
مرادیان با اشاره به تعرفههای مراکز مرتبط با معاونت توانبخشی گفت: مراجعه کنندگان نیازمند به مراکز استانی تا ۳۰ درصد و در مراکز شهرستانی نیز تا ۵۰ درصد میتوانند از تخفیف مراکز برخوردار شوند.
نیازمندانی که شرایط سخت تری را تحمل میکنند نیز میتوانند از طریق سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر با ارائه درخواست، مساعدتهای بیشتری دریافت کنند تا ارائه خدمات به آنها رایگان شود. قابل ذکر است که تعرفههای مجموعههای هلال احمر از تعرفههای دولتی نیز کمتر است.
معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر در پایان خاطرنشان کرد: تلاش ما این است با علم و فناوری روز همراه بوده و امکانات و مواد اولیه خوب در راستای خدمت رسانی بهتر به مردم آماده کنیم.
امروز یکی از مهمترین چالشهای ما مقوله نیروی انسانی است که به علت بازنشستگی نیروها با کمبود در این عرصه مواجه هستیم و نیاز است تا در این عرصه تدابیری اندیشیده شود که خدمت رسانی ما با اختلال مواجه نشود.