گفتگوی ویژه؛ رعایت دستورالعمل های بهداشتی؛ 61 درصد
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: رعایت دستورالعمل ها در استان ها از 30 تا 80 درصد متفاوت ولی میانگین کشوری حدود 61 درصد است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای علیرضا رئیسی در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: استفاده از ماسک، حضور نداشتن در تجمع ها، تهویه مناسب، رعایت بهداشت فردی و اجرای تعهدات فردی و اجتماعی؛ مهمترین راه برای مصونیت از هر نوع ویروس بخصوص ویروس جهش یافته هندی است.
وی افزود: اگر یک واکسن 70 درصد اثربخشی داشته باشد یعنی اثربخشی در قبال ابتلا به ویروس است و اگر 100 نفر واکسن را تزریق کرده باشند و در معرض ویروس قرار گیرند 70 نفر به این ویروس مبتلا نمی شوند و 30 نفر دیگر ممکن است که مبتلا شوند اما به خاطر این که واکسن زدند ممکن است بیماری شدیدی بروز نکند بنابراین این 30 نفر سالم هستند ولی ناقل بیماری هستند و باید بعد از تزریق واکسن از ماسک استفاده کرد.
آقای رئیسی ادامه داد: فاز اول واکسیناسیون برای گروه هایی که بیشترین ارتباط را با کرونا دارند مانند گروه پزشکی، مراقبت های ویژه، بیمارستان ها و مطب ها، داروخانه ها و غیره می باشد که واکسیناسیون فاز اول تا دوشنبه به اتمام می رسد.
وی گفت: فاز دوم واکسیناسیون از صبح سه شنبه آغاز می شود که به ترتیب سنین 80 سال به بالا، 75 تا 80 سال، 70 تا 75 سال، 65 تا 70 سال و همچنین افراد دارای بیماری زمینه ای و صعب العلاج را شامل می شود.
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا افزود: در فاز دوم افراد سالمند حدود هفت و دو دهم میلیون نفر و افراد دارای بیماری زمینه ای و صعب العلاج هم تقریباً همین تعداد هستند.
آقای رئیسی تصریح کرد: برای واکسیناسیون فاز دوم باید از واکسن داخلی کمک بگیریم چون این مرحله تا تیر به طول می انجامد بنابراین میزان واکسنی که در اردیبهشت به دست ما می رسد واکسن خارجی است و در خرداد ممکن است بخشی از واکسن داخلی توسط پاستور به ما کمک شود و در تیر بسیار امیدواریم بر اساس پیش بینی ها واکسن کوو برکت در صورت تأیید به این چرخه اضافه شود.
وی گفت: ما یک قرارداد تقریباً 60 میلیون دُز با اسپوتنیک وی روسیه بستیم که حجم قابل ملاحظه ای است و همچنین از کشورهای دیگر هم در حال رایزنی هستیم و از صندوق کوواکس هم 16 میلیون و هشتصد هزار دُز خریداری کردیم که به تدریج به دست ما می رسد.
آقای رئیسی درباره تدابیر اندیشیده شده برای شب های قدر هم افزود: ماه مبارک رمضان یک فرصت خوب برای کنترل بیماری است چون رفت و آمدها کمتر است و رستورانها تعطیل و تجمع کمتر اتفاق می افتد.
وی ادامه داد: مقرر شده در شهرهای زرد و آبی بر اساس شیوه نامه ها قبلی انجام شود مثلاً اگر در فضای بسته انجام می شود باید تهویه مناسب داشته باشند و همچنین تعداد مشخصی در آنجا حضور داشته باشند و در شهرهای قرمز و نارنجی هم فقط در فضای باز با تعداد محدود انجام می شود و حداکثر زمان آن هم دو ساعت است.
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: هر گونه افطاری و سحری در مراسم شب های قدر ممنوع است و همچنین منع ترددهای شبانه از 22 تا 3 بامداد لغو می شود.
آقای رئیسی درباره برگزاری نماز عید فطر هم افزود: برگزاری نماز عید فطر بر اساس تمام دستورالعمل های مقرر شده در شب های قدر در شهرهای آبی، زرد، قرمز و نارنجی انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: برگزاری نمازهای یومیه در شهرهای زرد و آبی بر اساس تقسیم بندی حداکثر نیم ساعت در مساجد نظر گرفته شده است و در شهرهای قرمز و نارنجی هم در فضای باز حداکثر نیم ساعت است.
رئیسی افزود: با بستن بانک ها مشکلی حل نمی شود منظور سیستمی است که پشت بانکهاست یعنی قوانین و مقرراتی که مترتب بر چک ها و پرداخت ها می باشد و همچنین در ادارات شهرهای قرمز حداکثر حضور کارمندان یک سوم است که بعضی از ادارات رعایت کردند و بعضی دیگر خیلی رعایت نکردند و باز بودن ادارات مثلاً در تهران در حمل و نقل عمومی ، مترو و غیره تأثیرگذار است.
سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: طرح ترافیک فقط در تهران لغو شده است.
آقای رئیسی درباره موضوع چک و غیره هم افزود: کمیته اقتصادی زیر نظر ستاد ملی مقابله با کرونا است که در موضوع تعویق مالیات، پرداخت قسط و غیره تصمیماتی گرفته شده و به استان ها هم اعلام شده است و البته باید بپذیریم اصناف و مشاغل همکاری خیلی خوبی کردند.
وی ادامه داد: تعطیلی کامل مستلزم این است که اگر افراد از خانه بیرون آمدند جریمه شوند ولی از طرف دیگر باید این افراد از نظر درآمد و مواد غذایی و غیره تأمین شوند و امکان تعطیلی کامل در هیچ شهری نیست.
آقای رئیسی گفت: در محدوده شهرهای قرمز حدود 68 درصد مشاغل و و اصناف به فعالیت خود ادامه می دهند.