افزایش ابتلا به ویروس کووید ۱۹
رکورد شکنی کرونا در قاره آمریکا
روزانه هزاران نفر براثر ابتلا به کرونا در قاره آمریکا جان خود را از دست میدهند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، روزانه هزاران نفر براثر ابتلا به کرونا در قاره آمریکا جان خود را از دست میدهند. هفته گذشته با ثبت رکورد در آمار فوتیها در کلمبیا، آرژانتین، ونزوئلا و پرو به اتمام رسید. این در حالی است که این قاره با دریافت هر محموله جدید از واکسن جشن میگیرد و روز جمعه با ورود اولین محموله از واکسنهای برنامه کوواکس به شیلی و مکزیک بار دیگر این اتفاق به وقوع پیوست.
به گزارش خبرگزاری اسپانیایی افه، هفته گذشته در قاره آمریکا هفتهای سیاه بود؛ میزان فوتیها در کشورهای این منطقه بسیار بود و این موضوع بیش از هر کشوری در پرو نمایان بود، کشوری که در هر ۵ دقیقه یک نفر به سبب کووید-۱۹ فوت میکند.
در سطح جهانی مجموع مبتلایان بیش از ۱۴۴ میلیون نفر و متوفیان بیش از ۳ میلیون و ۷۰ هزار نفر است.
در کشورهای واقع در قاره آمریکا از آغاز همه گیری در مجموع بیش از یک میلیون و ۴۵۰ هزار فوتی به ثبت رسیده است. آمریکا (۵۷۰ هزار)، برزیل (۳۸۶ هزار) و مکزیک (۲۱۴ هزار)، ۳ کشوری هستند که از این قاره در راس کشورهای با بیشترین میزان فوتی در جهان قرار دارند.
پرو در سال گذشته میلادی به جایگاهی رسید که دارای بیشترین میزان فوتی از هر ۱۰۰ هزار نفر بود. به گفته دانشگاه جانز هاپکینز، در این کشور به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، ۹۸ ممیز ۶ صدم افراد جان خود را در اثر این بیماری از دست دادند. پرو هم اکنون بار دیگر شاهد آماری بالا است، به صورتی که در هر ۵ دقیقه یک نفر جان خود را در این کشور از دست میدهد. از سوی دیگر، موج دوم این بیماری به دلیل وجود گونه برزیلی ویروس در این کشور، به درازا کشیده شده است و میزان ابتلا را با شتاب مواجه کرده است.
کلمبیا نیز با شرایطی مشابه مواجه است. به عنوان مثال در روز پنج شنبه این کشور ۴۳۰ فوتی ناشی از کووید-۱۹ را در بازهای ۲۴ ساعته تجربه کرد؛ این میزان بیشترین آمار مرگ و میر در یک روز از آغاز همه گیری در این کشور را نشان میدهد. علاوه بر این، در ۴ روز اخیر میزان فوتیها بالای ۴۰۰ تن بوده است.
از سوی دیگر، ونزوئلا با رکورد ۲۲ فوتی در ۲۴ ساعت و آرژانتین با رکورد ۵۵۷ فوتی در روز جمعه، آمار هشدار دهندهای را نمایش میدهند. وضعیت در آرژانتین به گونهای است که مسئولین بیمارستان "گارائان"، یکی از بیمارستانهای ویژه اطفال در آرژانتین، نگرانی خود را از افزایش میزان بستری کودکان در اثر کووید-۱۹ ابراز کرده اند.
وخیم شدن وضعیت سلامت در اکوادور ۱۶ استان این کشور را از شب گذشته با محدودیتهای رفت و آمد به مدت یک ماه در روزهای تعطیل آخر هفته مواجه کرد. این کشور در ۲۴ ساعت اخیر شاهد ۵ هزار و ۹۱۳ مورد ابتلای جدید بود؛ بدین ترتیب تعداد مبتلایان به ۳۷۱ هزار و ۳۰۶ مورد و تعداد فوتیها به ۱۸ هزار و ۶۲ نفر رسید.
از سوی دیگر، این هفته برنامه کوواکس موضوع انتقادها در بیست و هفتمین اجلاس ایبروآمریکایی در آندورا بود. در این اجلاس، بسیاری از کشورهای آمریکای لاتینی مانند اروگوئه، کوواکس را مورد انتقاد قرار دادند و کشورهایی دیگر مانند پرو، هندوراس و پاناما خواستار اقداماتی مشخص برای تامین واکسن این منطقه به موثرترین شکل ممکن شدند.
به نظر میآید صدای این انتقادها به اندازهای گویا بود که اولین محموله از واکسنهای کوواکس برای اولین بار به شیلی و مکزیک برسد. شیلی محمولهای شامل ۱۵۸ هزار واکسن آسترازنکا و مکزیک یک میلیون و ۷۰ هزار واکسن دریافت کردند.
در شیلی طی ۲۴ ساعت گذشته برای باری دیگر بیش از ۷ هزار مورد ابتلا به کووید-۱۹ به ثبت رسید. این در حالی است که بیش از یک ماه است که این کشور شاهد محدودیتهای اجتماعی گستردهای است که نزدیک به ۹۰ درصد از جمعیت این کشور را شامل میشود.
از سوی دیگر، آمریکای مرکزی با موج جدیدی از همه گیری کووید-۱۹ روبرو است؛ به گونهای که در کاستاریکا تعداد افرادی که در بخش مراقبتهای ویژه هستند، رکوردی تازه را به ثبت رسانده و در گواتمالا و هندوراس تعداد مبتلایان افزایش یافته است. تعداد انگشت شماری از افراد در این دو کشور به لطف دوزهای واکسنی که به عنوان کمک دریافت کرده اند، از بیماری مصون شده اند و منتظر هستند تا واکسن اسپوتنیک V که از روسیه خریداری شده است، به دست آنها برسد؛ واکسنی که هندوراس در روز گذشته به میزان ۶ هزار دوز اول آن را دریافت کرد.
هندوراس با جمعیتی که کمتر از ۱ درصد از آن واکسینه شده، کشوری در آمریکای مرکزی است که کمترین میزان مصونیت در برابر بیماری را فراهم آورده است.
در برزیل، موج دوم همه گیری علائمی از ثبات را نشان میدهد. بر اساس گزارشی که امروز توسط بنیاد اُسوالدو کروز (فیوکروز) منتشر شد، فشار بر واحدهای مراقبتهای ویژه کمی کاهش یافته است، اگرچه در بسیاری از مناطق در "سطح بسیار بالا" همچنان ادامه دارد.