پخش زنده
امروز: -
نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری هدف از حضور در انتخابات را رفع دغدغههای معیشتی مردم دانست.
محمد عباسی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در این باره افزود: در حال حاضر ارزیابیهای آماری و شاخصها نشان میدهد که ملت ایران با مشکلات زیادی مواجه است به ویژه مسائل اقتصادی، معیشتی جامعه، آینده جوانان، کمبود امیدبخشی در ابعاد مختلف اجتماعی و اقتصادی و این مشکلات فضای جامعه را به سمتی پیش برده که باید همه دلسوزان ملت و کشور عزیزمان افکار، رفتار و تجارب خود را به کار گیرند تا بتوانیم در یک موقعیت منسجم و متحد مسایل امروز کشور و دغدغههای مردم را برطرف کنیم.
وی گفت: یکی از مزیتهای ارزشمند جامعه ایران ایجاد فرصتهایی است که برای همه افراد باتجربه، دلسوز و کسانی که علاقهمند به خدمت هستند در هر طبقه و جامعه ای، فرصت خدمتگزاری را باز نگه داشته است.
وزیر اسبق تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه هرکسی بنا به ظرفیت خود وارد این عرصه شده است، تصریح کرد: تجارب اجرایی، تقنینی، داخلی و خارجی و علمی و پژوهشی بنده متعلق به این مردم است و ما حق نداریم آن را کنار بگذاریم و در چنین شرایطی باید برای به کارگیری یک مدیریت انقلابی جهادی به یک رفتار عالمانه برای رفع دغدغههای مردم مراجعه کنیم.
آقای عباسی افزود: من هم به عنوان فرزند کوچکی از این ملت عزیز ایران خود را مدیون مردم میدانم و در این شرایط حضور خود را در عرصه انتخابات به عنوان نامزد اعلام میکنم، اما حتما انتخاب و گزینش مربوط به ملت شریف ایران است و این مزیت قانونی ماست که مردم سالاری دینی را به نمایش گذاشتیم تا بتوانیم از این عرصه بهره لازم را ببریم.
این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری گفت: مسایل اقتصادی موضوعات اورژانسی و مهم جامعه ماست چرا که بحث گرانی، تورم و اساسا معیشت مردم یکی از دغدغههای مهم امروزی است به همین دلیل بنده میگویم بخش اقتصاد معیشت جامعه ما، جریان اورژانسی است که همه باید به طور فوری، جدی و به موقع به آن رسیدگی کنیم.
وی افزود: باید سیاستهای مهمی بتواند این دغدغهها و راهبردها را طراحی و برنامه ریزی کند و آنچه که به لحاظ علمی و تجربه و استفاده از نگاههای نخبگان جامعه نیاز است به کار گرفته شود و این تجربیات را در مسیری قرار دهیم که جامعه نیاز دارد.
اقای عباسی گفت: انتخابات نمایش عرصه تجارب و برنامه هاست و همه کسانی که در این مسیر وارد میشوند باید بتوانند مسایل اساسی جامعه را به عنوان یک فرد دغدغهمند احصاء کنند.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در نوروز امسال افزود: یکی از توقعات بسیار به جای ایشان این بود که کسانی که میخواهند داوطلب ریاست جمهوری شوند باید مسایل اساسی جامعه را بدانند و برای آن راهکارهای اجمالی داشته باشند.
آقای عباسی گفت: اگر بخواهیم اداره کشور را در موقعیت اجرایی ترسیم بکنیم تابع چند موضوع بسیار مهم است که اولویتهای خود را بیان میکنم.
وی با بیان اینکه تا دغدغهها را ندانیم، نمیتوانیم برای حل آنها اقدام کنیم، افزود: این دغدغهها حتما دربرگیرنده تجارب و دانش افراد باید باشد که بتوانند به خوبی آنها را احصاء کنند.
آقای عباسی با اشاره به اینکه منابع ما نامحدود نیست و باید دغدغهها را به طور دقیق شناسایی کرد، افزود: تجربه علمی، اجرایی، داخلی و خارجی و تقنینی ما نشان میدهد که موارد اساسی جامعه در چند بعد قابل توجه است.
وی گفت: این موضوعات تابع رویکردهای مدیران اجرایی جامعه است یعنی تا مسایل اصلی نظری و تئوریک و پارادایمی مسئولان را حل نکنیم ممکن است این دغدغهها به خوبی احصاء نشده و برای مدیران مهم نباشد.
اقای عباسی افزود: به عنوان مثال برای مجموعهای که تصور میکنند سازندگی کشور بدون رابطه با کدخدای خودساخته و هماهنگی با چند کشور محدود قابل درست شدن نیست، تا اینکه فکر کنیم ما میتوانیم دست را بر زانوی خود گذاشته و با توانمندیهای داخلی و ظرفیتهای علمی و تجربی و منابع کثیر سرزمینی جامعه، خودمان ضمن هماهنگی و تعامل با دیگر کشورها برخیزیم، با هم متفاوت است.
این نامزد احتمالی گفت: اینکه عدهای هنوز نگاه اشرافی داشته باشند و طبقات جامعه را اصلا درنظر نگیرند و حتی در آن شرایط زندگی نکرده باشند نمیتوانند حس جامعه را درک کنند.
وی افزود: این افراد مثل من کشاورزی نکرده اند و همراه کارگران کارگری نکرده اند و از سوی دیگر کار دانشگاهی را با دانشجویان در عرصههای مختلف لمس نکرده و جوانی خود را در موقعیتهای متعدد از جمله دفاع مقدس و جایگاههای دیگر نگذرانده اند پس نمیتوانند جامعه را درک کنند.
این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه دغدغههای نگاه اشرافی به گونهای دیگر است، گفت: این دغدغه ها، دغدغههای مردمی نیست.
آقای عباسی افزود: اقتصاد ما میتواند در یک شرایط اقتصاد مردمی و مقاومتی، مقاوم باشد تا اینکه گمان کنیم اندیشههای لیبرالی اقتصاد سرمایه داری باید اجرا شود اینها مسائل پارادایمی نگاه مسئولان است.
وی گفت: برای دغدغه مندی و سیاست گذاریها و راهبردهای مهم ابتدا باید این بخش از نگاههای مسئولان اصلاح شود تا بتوانیم آنچه که حقیقت کشور، مشکلات و مسایل بومی ملت عزیز ایران و اعتقادی یا فرهنگی آنهاست، در نگاه توسعه و تعالی بخش جامعه به کار بندیم.
اقای عباسی اضافه کرد: اگر این موضوع اصلاح شود، مسائل اجرائی حتما در مسیر خود قرار خواهد گرفت یعنی منابع در جای خود مصرف میشود.
این دولتمرد سابق با بیان اینکه منابع در کشور ما همچون کشورهای دیگر نامحدود نیست، افزود: تبحر و تخصص تجربی برای اینکه منابع را در جای خود مصرف کنیم بسیار مهم است و غالب برنامههای ما همین گونه هست.
آقای عباسی گفت: ما چندین دوره برنامه توسعه داشتیم و در آستانه برنامه هفتم توسعه کشور هستیم و ارزیابی ۶ برنامه گذشته نشان میدهد که منابع در بسیاری از بخشها در جای خود مصرف نشده است.
وی توزیع نشدن منابع در جای خود را یکی از نقصهایی که باعث ایجاد تورم میشود دانست و افزود: باید هرچه زودتر به کمک جامعه بیاییم و این بخش از دغدغهها از جمله گرانی را جدیتر و عالمانهتر برطرف کنیم.
اقای عباسی افزود: حقوقهای نجومی تا خرجهای متفاوتی که ارتباط با مردم، زندگی آنان و مسایل جامعه ممکن است نداشته باشد باید پیگیری شود لذا موضوع اجرا مهم است.
وزیر اسبق تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: برای بنده اقتصاد و معیشت مردم یک امر اورژانسی است و از سوی دیگر توجه به ابعاد صنعتی و کشاورزی جامعه برای بنده بسیار مهم است چراکه کشاورزی یک امر راهبردی است که میتواند خودکفایی یک ملت مستقل را تضمین کند.
آقای عباسی با بیان اینکه صنعت پیشران اقتصاد کشور است که موانع تولید را در برنامههای خود به خوبی و با کمک همکاران دانشگاهی خود احصاء کرده ام، افزود: موضوع تولید میتواند هم ارزش پول ملی را افزایش و هم تورم را کاهش دهد.
وی با تاکید بر اینکه مقام معظم رهبری در چند سال به خوبی مسایل مربوط به جهش تولید و رفع موانع آن را عنوان میکنند، گفت: اینها نکات بسیار مهمی است که اشتغال جوانان نیز میتواند در صدر آن قرار گیرد.
آقای عباسی اشتغال جوانان را نقطه امیدبخش آینده جامعه دانست و افزود: در حال حاضر فکر میکنم بخش زیادی از جمعیت متخصص و توانمند جامعه به ویژه جوانان تحصیل کرده، موتورشان در اقتصاد روشن نیست چراکه بسترهای حضور آنها در اقتصاد آماده سازی نشده است و بسیاری از اقداماتی که بتواند به آنها کمک کند از جمله بحث حرفه آموزی و تلاش جدی و مخلصانه برای کارآمدی جوانان اتفاق نیفتاده است.
وی با بیان اینکه معیشت مردم برای بنده بسیار مهم است، گفت: بخش قابل توجهی از این معیشت مربوط به مسکن مردم است چراکه مسکن بخش زیادی از هزینه درآمدی مردم را دربرمی گیرد و یکی از جاهایی که چالش معیشتی برای خانوارها فراهم کرده بحث مسکن است.
این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری افزود: ما این موضوع و بحث اشتغال را در وزارت تعاون پیگیری کردیم و از طریق به کارگیری زنجیرههایی از امکانات جامعه به عنوان چتر حمایتی اقشار مختلف و جوانان در قالب بحث تعاون که بتواند به معنای حقیقی کارآمدی و توان بخشی آنها را برای حضور در اقتصاد تامین کند، در وزارت تعاون دولتهای نهم و دهم تجربه کردیم و برنامههای ما اجرایی شده است.
آقای عباسی گفت: مسکن مهر ابداع ما در وزارت تعاون بود که وزارت مسکن و شهرسازی هم در دولت نهم و هم دولت دهم همیاری و همکاری بسیار خوبی داشت.
وی افزود: در آن زمان مسکن مهر حدود متری ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان بود و با وامی که دولت آن زمان برای این کار درنظر گرفت افراد با مبلغ بسیار کمی صاحب خانه شدند و آمارها نشان میدهد که بیشترین موقعیت رفاهی کشور به شکل عام مربوط به همان سالهایی است که تعاونیهای مسکن مهر توانست بخش بسیار زیادی از سنگینی معیشت مردم را کاهش دهد.
آقای عباسی گفت: اینکه ما به فکر مردم باشیم و رویکردمان مسایل مردمی باشد اینها برنامههای اصلی ماست و تامین اجتماعی با ابعاد حقیقی آن که رفاه مردم را بتواند تامین کند در دستورکار ما خواهد بود که البته همه اینها نیاز به زیرساختهای اعتباری در تعامل با مجلس دارد.
وی افزود: یکی از موارد مهم، تشکیل یک حکمرانی مقتدر، منسجم و تعاملی حقیقی است نه به شکل صوری که بعضی از جلسات شکل میگیرد و رسانهها نیز آن را نشان میدهند، اما هیچ هماهنگیای در اجرا دیده نمیشود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر تعامل حقیقی برای تشکیل یک حکمرانی مقتدر، منسجم و متحد اتفاق بیفتد بسیار در اداره جامعه موثر خواهد بود و این تعامل با مجلس برای تصویب دستورالعملهای قانونی مورد نیاز و از سوی دیگر تعامل با قوه قضائیه برای اجرای عدالت اجتماعی بسیار ضروری است.
آقای عباسی افزود: من برای ریاست جمهوری انسانهای مجرب را توصیه میکنم چرا که ما در موارد اجتماعی و سرنوشت ساز مردم باید شخص اول اجرایی کشور را انتخاب کنیم و این، جای آزمون و خطا نیست و نمیشود با شعارها و حتی بعضی دیدگاههای شعارگونه آینده را تضمین کنیم.
این داوطلب احتمالی انتخابات ریاست جمهوری گفت: حتما باید از تجارب گذشته و حتی از شکستهای گذشته درس گرفته شود.
وی با اشاره به نوع نگرش و دیدگاه ها، نگاه اجرایی و مسائل داخلی و خارجی دولت فعلی افزود: اینها تجربیات و سرمایه گرانبهایی است و ما نباید دوباره این اقدامات را انجام دهیم و اگر میخواهیم جامعه را نجات دهیم نباید همین مسیرها را بپیمائیم.
این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری گفت: زندگی مردم، معیشت و آینده فرزندان آنان موضوع بسیار مهمی است که باید به آن توجه کرد.
وزیر اسبق ورزش و جوانان نگاه فرهنگی را نیز بسیار مهم دانست و افزود: بسیاری از مسائل اقتصادی نیاز به زیرساختهای فرهنگی دارد از جمله درست کرداری، پاکدستی، صداقت، پرکاری و کارآمدی.
آقای عباسی گفت:، چون این سالها مسائل معیشتی رنج آور بوده است بلافاصله دربرنامهها ذهن و توجهات به سمت رفع مشکلات معیشتی و اقتصادی میرود که درست هم هست، اما باید بدانیم که تعالی کشور همه جانبه است و تک بعدی نخواهد بود.
این دولتمرد سابق در خصوص راهکارهای عملیاتی برای حل مسائل و مشکلات اقتصادی کشور گفت: وقتی ما میگوییم میتوانیم بحث اشتغال مردم را که بخش مهمی از معیشت جامعه است حل کنیم برای این کار حتما برنامه داریم.
آقای عباسی افزود: اکنون اشتغال دغدغه بسیار مهمی است و علت آن توانایی نداشتن جوانان به لحاظ حرفهای و اقتصادی است.
وی با بیان این که در وزارت تعاون در گذشته طراحی بسیار مهمی را در این خصوص داشتیم گفت: در حال حاضر بخش بسیار زیادی از یارانهها را برای توانمندی افراد پایین جامعه مصرف میکنیم، اما به نظر من همه اینها هدفمند نیست.
این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: بخش بسیار زیادی از این یارانهها میتواند برای توانمندی جوانان استفاده شود و به جای این که خانوارها هر ماه منتظر مبلغ ناچیزی باشند، میتوانیم این منابع را برای اشتغال پایدار جوانان هدایت کنیم و این کار حتما شدنی است.
اقای عباسی یادآور شد: اگر چنانچه این هزینهها را در مسائل بودجهای نگنجانیم حتما در آینده باید هزینههای ابتلائات اجتماعی حاکی از بیکاری، مسائل اعتیاد و فسادهای اجتماعی را بسیار سنگینتر بپردازیم.
وی گفت: سوق دادن امکانات برای حرکتهای این چنینی، کاری شدنی است و من این اقدامات را عملی میدانم.
آقای عباسی افزود: از سوی دیگر توجه به مسکن به عنوان بخش قابل توجهی از معیشت جامعه نیز قابل انجام است و ما آن را در گذشته انجام دادیم و در دولتهای نهم و دهم، یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در قالب تعاونیهای مسکن مهر صاحب خانه شدند و همان برنامه قابل اجراست.
وی گفت:ای کاش این دولت این فرصت را از دست نمیداد و با رفع بخشی از اشکالاتی که طرح مسکن مهر داشت، آن را تکمیل میکرد.
این نامزد احتمالی تصریح کرد: تورم تابع مولفههای اقتصادی است و یکی از چیزهایی که تورم ایجاد میکند، اضافه کردن پایه پولی به علت استقراض دولت از بانک مرکزی است که دولت بعدها به عنوان کسری مجبور میشود پایه پولی را اضافه کند و همین گرانی در جامعه ایجاد میکند.
وی اضافه کرد: دولت باید بتواند هزینههای خود را به سمت مسائل اصلی و کاهش بسیاری از مسائلی که مربوط به جامعه است، سوق دهد.
آقای عباسی گفت: ما اگر بتوانیم موضوع مربوط به وابستگی بودجهای خود را به دو عنصر فروش نفت خام و اتکا به ارز خارجی کاهش دهیم بسیار مهم است و این کار با تولید داخل شدنی است.
این داوطلب احتمالی انتخابات ریاست جمهوری افزود: اگر به صادرات خود توجه کنیم، تولید جامعه را افزایش دهیم و هزینههای بخشی از هدفمندی یارانهها را به سمت تقویت تولید به معنای حقیقی سوق دهیم بدیهی است نیازمندیهای خود را میتوانیم برطرف کنیم.
وی گفت: این دو موضوع باعث شده که دشمن نیز تهدیدهای خود را تقویت و تصور کند میتواند از این طریق به کشور ما فشار آورد و اگر این وابستگیها را کم کنیم فشار دشمن نیز کاهش مییابد.
آقای عباسی اشتغال را در چرخه اقتصاد بسیار مهم خواند و افزود: سه بخش میتوانند اشتغال ایجاد کنند یکی بخش دولتی دوم بخش خصوصی و سوم اشتغال افرادی که به این دو بخش دسترسی ندارند.
این نامزد احتمالی انتخابات با اشاره به جزء دوم اصل ۴۳ قانون اساسی گفت: در ۴۲ سال بعد از انقلاب سیاست گذاران کشور یعنی دولتها و مجلسها در خصوص این اصل غفلت کرده اند.
وی تصریح کرد: جزء دوم اصل ۴۳ قانون اساسی موضوع راهکار اشتغال جوانان را به خوبی مشخص میکند یعنی افرادی که توانایی کار دارند، اما ابزار و امکانات ندارند.
آقای عباسی با بیان اینکه اشتغال دولتی نمیتواند نامحدود باشد، افزود: راهکار اصلی اشتغال، مشاغل دولتی نیست.
وی با اشاره به اشتغال بخش خصوصی تصریح کرد: تاکنون مسیر را وارونه رفتیم و منابع خود را به طور وارونه در بسیاری جاها صرف کردیم.
آقای عباسی گفت: بخش خصوصی یعنی سرمایه گذار و سرمایه گذار زمانی اقدام به سرمایه گذاری میکند که امنیت سرمایه گذاری و همچنین ثبات در قوانین و مقررات برقرار باشد.
وی با بیان اینکه ثبات در قوانین و دستورالعملها را جدی نگرفته ایم، افزود: از سوی دیگر وام گرفتن از نظام بانکی را برای تعدادی از افراد فراهم کرده ایم که اکنون براساس گزارش بانک مرکزی شمار اندکی از افراد بیش از چند هزار میلیارد تومان به نظام بانکی بدهکار هستند و این چالش مهم نظام پولی کشور را فراهم میکند.
آقای عباسی با بیان اینکه در این شرایط اشتغال ایجاد نخواهد شد، گفت: باید از این مسیر برگردیم چراکه منابع در جای خود مصرف نشده است.
وی تصریح کرد: آنچه که نیاز است و باید به آن توجه شود این است که افرادی هستند که جای آنها در سازمانهای دولتی است، اما به دلایل متعدد و محدودیتهای کاری در این سازمانها، دائم در حال رفت و آمد هستند و جذب نشده اند و از سوی دیگر تحقیر میشوند که من از این بابت نگران هستم.
این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری گفت: باید ابزار لازم و امکانات را در اختیار کسانی که توان کار دارند قرار دهیم و اگر در به کارگیری منابع صرفه جویی و از آنها در بحث اشتغال استفاده کنیم حتما به شکل عملی میتوانیم اشتغال ایجاد کنیم.
این داوطلب احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه باید روحیه تعاون، دوستی و دگر خواهی را تقویت کنیم افزود: ما نمیتوانیم همه اقتصاد را خصوصی کنیم کما اینکه تک بعدی و دولتی بودن، یکی از مشکلات و نواقص اقتصادکنونی است.
وی گفت: اقتصاد متعادل یعنی اینکه بخش بسیار مهم جامعه ما، به نظام سهامداری گرایش یابند و افراد با هم کار کنند و توانمندی هایشان در اختیار هم قرار گیرد و این کار یکی از بهترین روشهای عملی سازی حضور جوانان و کسانی که توان لازم را برای حضور در اشتغال ندارند، است.
این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: من در دورهای وزیر تعاون بودم و در همین سالها نیز به عنوان یک محقق دانشگاهی این موضوع را ارزیابی و برنامههای آن را برای رسیدن به اشتغال پایدار طراحی کرده ام.
عباسی شعار انتخاباتی خود را دولت مردمی بیان کرد و گفت: من بعد از انقلاب به حزب جمهوری اسلامی پیوستم و دبیر استانی این تشکیلات بودم که موسس آن شهید بهشتی و مقام معظم رهبری بودند.
وی افزود: از آن زمان به بعد در تفکر انقلابی و ولایتمداری کشور تعریف میشوم و به لحاظ فکری در این جبهه هستم.
این دولتمرد سابق گفت: موضوع چپ و راست را خیلی قبول ندارم، زیرا بسیاری از جوانان، اندیشمندان و با تجربهها درقالبهای کلی ولایتمداران انقلابی میگنجند، اما ممکن است برخی افراد در جبههها و احزاب مختلف باشند.
وی با تاکید بر همسانی لازم و اشتراک گفتمانی احزاب و جبههها افزود: امیدوارم بخشهای متفرقه که اکنون تشکیل شده است در نهایت همه باهم در صحنه باشیم و نباید سیگنالهای منفی از جاهایی داده شود که مردم حس کنند که افراد خاصی به آنها دیکته میشوند.
اقای عباسی با بیان اینکه مردم هوشمند هستند و بصیرت لازم را دارند گفت: یکی از بیشترین تجارب ملت ایران حضور حماسی آنان در دورههای متعدد انتخاباتی است.
وی با تاکید براینکه باید با تجربهترین افراد به صحنه انتخابات بیایند افزود: ما در کشور حزبی که به لحاظ حکومتی، اجرا و عملکرد را گردن بگیرد و پاسخگو باشد، نداشتیم.
اقای عباسی گفت: گفتمان حزب جمهوری اسلامی سابق که در حال حاضر در چند شورا و حزب درحال فعالیت است، برای شورای شهر نیز لیستهای متعددی را در حال آماده سازی دارد.
وی افزود: گفتمان حزب جمهوری اسلامی که در حال حاضر با عنوان گفتمان ولایتمدارانه یا اصولگرایانه مطرح است اعم از شورای ائتلاف، شورای وحدت و جبهه پایداری است و این نشان میدهد که دلسوزان انقلاب در گفتمان ولایتمدارانه در پی پیدا کردن راهکارهایی برای رفع مشکلات کشور هستند، اما نتوانسته اند درچارچوبهای کلی به اجماع برسند که این یک نقص است.
اقای عباسی وحدت را تنها راهکار انجام کارهای بزرگ بیان کرد و گفت: برخی افراد به صورت اقماری تعدادی اشخاص را جمع کرده و لیستی را ارائه داده اند و این مؤید آن است که یک گفتمان، درمیان باتجربهها وجود ندارد و هر کسی یک مجموعه کوچکی را برای خود ایجاد کرده است.
این نامزد احتمالی تصریح کرد: اداره کشور غیر از اداره یک حزب است چرا که یک حزب مرامنامه و چهارچوبهای سیاسی دارد و ممکن است بسیاری از افراد در قالب آن حزب نگنجند.
اقای عباسی گفت:، اما وقتی میخواهیم کشور را اداره کنیم باید با همه ظرفیتها وبرای همه مردم اداره کنیم وبه همین علت شعار خود را دولت برای مردم انتخاب کرده ام و این یعنی استفاده از همه ظرفیت ها، تجارب و همه افراد دلسوزی که در قالب تفکر گفتمانی ولایتمداری میگنجند و میتوانند با استفاده از ظرفیت ها، به شکل هم افزا کارهای بسیار بزرگی انجام دهند.
وی مسائل فرهنگی و اجتماعی را بسیار مهم خواند و گفت: توجه به این مسائل ضرورت ویژهای دارد چرا که در حال حاضر آمار طلاق به لحاظ مسائل فرهنگی افزایش یافته و از هر سه ازدواج یکی به طلاق میانجامد درحالی که در گذشته از هر هشت ازدواج بود.
اقای عباسی با بیان اینکه مسائل فرهنگی و اجتماعی را نمیتوان با شعار حل و فصل کرد افزود: اینکه فرزند آوری در کشور با چالش مواجه است ونسل جوان کشور برای ازدواج دیر آماده میشود، این تفکر نا بجا در زمان طولانی ترویج شده است.
وی سعه صدر را از مهمترین خصلتهای ریاست بیان کرد و گفت: اگر فردی نسبت به همه فرصت ها، نیروها و تجارب وسعت نظر داشته باشد میتواند موفق عمل کند.
این نامزد احتمالی انتخاباتی با بیان اینکه تخصص بنده در دانشگاه مدیریت منابع است و در نظام برنامه ریزی استراتژیک سالها کار کرده ام افزود: معادلات بیرونی متخصصان جهانی را برای اداره کشور بررسی کرده ام و در سفرهای خارجی به علت مسئولیتها و ماموریتهای محوله، با حدود ۶۰ نفر از روسای جمهور و سران کشورهای مختلف ملاقات و نظام حکمرانی آن کشورها را مرور کرده ام.
وی گفت:معادلاتی که در کشورهای مختلف برای حکمرانی سعادت بخشی بشر ذکر شده، به جز نسخههایی که در فرهنگ دینی ما آمده، کامل نیست.
عباسی با اشاره به فرمایشات امام صادق (ع) افزود: ایشان میفرمایند مردم از دولتها سه چیز را میخواهند یکی امنیت، دوم عدالت و سوم رفاه و جامعهای که این سه عامل را داشته باشد بهشت است.
وی تصریح کرد: من به عنوان یک روستایی که مراحل مختلفی را گذرانده ام و همراه مردم بوده ام و درد مردم را متوجه میشوم عرض میکنم یکی از مسائل و دغدغههای مهم بنده عدالت اجتماعی است که متاسفانه در این سالها مورد غفلت واقع شده است.
این دولتمرد سابق گفت: اینکه براساس آمارها ۹۰ درصد از پس اندازهای بانکی مربوط به تعداد کمی از جامعه است یعنی اینکه نظام عدالت اجتماعی را فراموش کرده ایم و فاصله دهکهای پایین وبالای جامعه زیاد شده است و بسیاری از افراد در خصوص معیشت و رفاه خود امید ندارند.
وی افزود: این انتخابات میتواند زمینههای امید بخش جامعه را برای نوسازی اجرایی و اقتصادی کشور فراهم کند.
اقای عباسی گفت: من به عنوان کسی که از این جامعه برخواسته ام و برای مردم هستم و از امکانات مردم استفاده کرده ام، احساس وظیفه کردم که میتوانم به مردم خدمت کنم به ویژه اینکه بسیار نگران طبقات پایین جامعه هستم.
وی با اشاره به کسب افتخارات بسیار بزرگ در زمان تصدی وزارت ورزش و جوانان گفت: این نگرانیها بنده را به صحنه آورده و اگر این مسئولیت به دوش شخص دیگری بیفتد خدا را شکر میکنم.
عباسی افزود: من در پی تشکیل دولتی مقتدر هستم نه اینکه بنده الزاماً رئیس آن دولت باشم.
وی افزود: اگر ما بتوانیم یک جریان هم افزا با استفاده از همه افراد با تجربه و دلسوخته و انقلابی که بتواند نسل جوان را برای کارهای بزرگ آماده کند داشته باشیم میتوانیم جامعه را به نحو احسن اداره کنیم.
این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری درخصوص کابینه آینده خود گفت: اینکه ما از الان کابینه را تعیین کنیم مفهوم آن این است که ممکن است به همه ظرفیتهای جامعه توجه نکنیم.
وی افزود: تا روز انتخابات ممکن است ظرفیتهایی به ویژه درنسل جوان بروز پیدا کند که باید از آن استفاده کنیم.
اقای عباسی گفت: ممکن است کابینه آینده بنده بیشتر از افرادی باشند که در دولتهای قبل همکاران صادق من بودند که بخشی از آنان به مجلس پیوستند که این کار نیز کار بزرگی است.
این نامزد انتخاباتی افزود: بنده بیشتر از افرادی که از گذشته تجربه دارند استفاده خواهم کرد، اما عدهای از نسل جوان، انسانهای بصیر و افراد متخصص و آگاه در اطراف خود میبینم که باید با در نظر گرفتن همه این نیروها کابینه آینده را مشخص کرد.
اقای عباسی گفت: نباید از هم اکنون حصاری تعیین کنیم که بقیه افراد تصور کنند در چنین دولتی امکان حضورشان حتماً ضعیف خواهد شد.
وی با بیان اینکه میخواهم همه این ظرفیتها را با همه نوع سلیقه جمع کنم افزود: از همه کسانی که فکر میکنند میتوانند کشور را اداره کنند میخواهم برنامههای خود را به بنده ارائه دهند.
اقای عباسی با تاکید بر استفاده از نظر نخبگان واندیشمندان جامعه گفت: این گونه نیست که من همه راههای برون رفت از تورم و گرانی و نیز کاهش ارزش پول ملی را میدانم بلکه افراد نخبه و با استعدادی در جامعه هستندکه باید بتوانیم از این ظرفیتهای تخصصی استفاده کنیم.