آرایش سیاسی انتخابات پیش رو مبهم است
فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: فضای آرایش سیاسی انتخابات ریاست جمهوری پیش رو مبهم و پیچیده است.
آقای محمدعلی وکیلی مدیر مسئول و صاحب امتیاز روزنامه ابتکار در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، افزود: یکی از دلایل این ابهام، تحلیل منابع انسانی جریانهای اصولگرا و اصلاح طلب است، ما نتوانسته ایم نیروی کیفی ملی در قامت ریاست جمهوری به تعداد کافی داشته باشیم.
آقای وکیلی تصریح کرد: ابهام در اردوگاه اصلاح طلبان دوچندان است؛ این شرایط بر اردوگاه اصولگرایان نیز سایه انداخته و گرفتاری و بی نشاطی موجود در اصلاح طلبان به اردوگاه اصولگرایان تسری یافته است.
رئیسی و ظریف؛ چشم امید اصولگرایان و اصلاح طلبان
این فعال سیاسی اصلاح طلب درباره کاندیداهای پیش روی جریانات سیاسی برای انتخابات ریاست جمهوری افزود: در اردوگاه اصولگراها اگر آقای رئیسی بیاید هم ظرفیت رای دارد، هم ظرفیت بالابردن سطح مشارکت و همچنین امکان ایجاد انسجام و اجماع را در میان آنها فراهم میکند.
آقای وکیلی ادامه داد: در اردوگاه اصلاح طلبان آقایان سیدحسن خمینی و ظریف بیشتر از همه مطرح بودند که البته حضور آقای سید حسن خمینی با توصیه مشوقانه و پدرانه مقام معظم رهبری منتفی شد، اما حضور آقای ظریف که چشم امید بسیاری از اصلاح طلبان است، همچنان در تردید قرار دارد.
وی تاکید کرد: اگر آقای ظریف برای کاندیداتوری اعلام آمادگی نکند، کار در اردوگاه اصلاح طلبان با مشکلات بسیار پیچیدهای مواجه میشود به ویژه اینکه آقای ظریف برای ایجاد انسجام بسیار مناسب است و در گروههای اصلاح طلبی نسبت به وی اجماع وجود دارد.
صندلی ریاست جمهوری با شخصیت ظریف فاصله دارد
مدیر مسئول و صاحب امتیاز روزنامه ابتکار با اشاره به فعالیت نماد اجماع ساز اصلاح طلبان (ناسا) از آن به عنوان یک کار پیشرفته یاد کرد، اما در عین حال گفت: مشکل در این نهاد این است که ناسا در آنجا شکل گرفته که موشک برای رهاکردن ندارد و تنها موشکشان ظریف است.
آقای وکیلی افزود: شخصیت آقای ظریف و روحیاتش به گونهای است که برای مسایل داخلی و جایگاه ریاست جمهوری کمی فاصله دارد؛ ظریف جزو صادقترین چهرههای مدیریتی تاریخ جمهوری اسلامی است؛ اما ویژگیهای صندلی ریاست جمهوری در این سالیان با این شخصیت فاصله دارد و به همین علت تاکنون از پذیرش آن استنکاف کرده و مقاومت میکند.
وی خاطرنشان کرد: اگر آقای ظریف درخواست اصلاح طلبان را بپذیرد، در جریان اصلاح طلبی نقش بسیار تعیین کنندهای ایفا کرده است که در شور انتخابات، سطح مشارکت و هم ایجاد دوقطبی کمک میکند و عملا دو قطبی مذاکره و عدم مذاکره شکل میگیرد.
آمدن رئیسی خدمتی بزرگ به انتخابات است
آقای وکیلی همچنین گفت: اگر آقای ظریف به صحنه نیاید جریان اصلاح طلبی دستش خالی خواهد ماند و کارت قابل توجهی برای ارایه و انسجام نخواهد داشت.
عضو هیات رئیسه مجلس دهم؛ همچنین درباره آقای رئیسی گفت: اگر آقای رئیسی وارد شود حتما خودش ضرر میکند، اما میتواند جریان اصولگرایی را نجات دهد، چون تنها گزینهای است که هم شانس رای قطعی دارد و هم میتواند پایه مشارکت را بالا ببرد، بنابراین آمدنش خدمتی بزرگ به انتخابات است، اما به ضررش تمام میشود چراکه روحیات رئیسی برای جایگاه ریاست قوه قضاییه بسیار بسیار موفقتر است به ویژه اینکه تجربه طولانی داشته و این تجربه او را تبدیل به یک چهره بسیار محبوب کرده است، اما این به این معنا نیست که جایگاه ریاست جمهوری این محبوبیت را برایش حفظ کند یا خیر.
مردم حوصله شنیدن شعارهای فانتزی را ندارند
این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه گفت: مردم در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو، دیگر حوصله شنیدن شعارهای فانتزی و ادعاهای کتابی و کاغذی را ندارند، بلکه کارنامه و تجربه داوطلبان را معیار قرار میدهند.
آقای وکیلی افزود: در انتخابات آینده، مردم کارنامه را معیار قضاوت قرار میدهند، البته عمده افرادی که در جریانهای مطرح هستند کارنامه دارند، اما این وظیفه کارشناسان است که درباره کارنامه و عملکرد داوطلبان در زمینههای تحول مدیریتی و ملاکهای دیگر قضاوت و نقد کنند.
مشارکت در انتخابات پایین نخواهد بود
وی با رد برخی نظریات در خصوص احتمال مشارکت پایین در انتخابات ریاست جمهوری گفت: من اعتقادی به این سخنان ندارم و معتقدم بر خلاف این سخنان، کف مشارکت ۴۰ درصد خواهد بود، اما نکته منفی اینجاست که کمتر از ۲ ماه مانده به انتخابات هنوز چهرههای شاخص جریانها در، اما و اگرها قرار دارند و این خود فعالیت چهرههای دست بعدی را در حالیت تعلیق قرار میدهد.
مدیر مسئول و صاحب امتیاز روزنامه ابتکار همچنین درباره احتمال موفقیت چهرههای مستقل خاطر نشان کرد: برخی از این چهرهها در هفتههای اخیر مطرح شدند، اما درباره صلاحیت آنها هنوز در جامعه بحث وجود دارد که این خود به خود به جای اینکه آنها را وارد متن تحولات کند در حاشیه قرار داد، این موضوع نشان میدهد که جامعه با کسانی که ظرفیت تبدیل به پدیده شدن دارند، گارد میگیرد.
گزینه مطلوب من پیاده سازی گفتمان اصلاح طلبی است
این فعال سیاسی اصلاح طلب درباره گفتمان اصلاح طلبی نیز گفت: مطلوب بنده در میان گزینهها فردی است که بتواند گفتمان اصلاح طلبی را پیاده سازی کند و کشور را از طریق همین گفتمان پیش ببرد، اما این مطلوبهایی که گفتمان ما هستند از آنها در سال ۹۲ عبور کردیم و به روحانی رسیده ایم.
مشکل اصلاح طلبان تربیت نکردن نیرو است
وی ادامه داد: متاسفانه هر دو جناح در تربیت چهرههای سیاسی و ملی کوتاهی کرده اند و حتی من پیش از این گفتم که مشکل اصلاح طلبان نظارت استصوابی نیست، بلکه انقراض نسل و تربیت نکردن نیروی در میان خودشان است.
مدیر مسئول و صاحب امتیاز روزنامه ابتکار تاکید کرد: متاسفانه چهرههای ملی تربیت و رونمایی نکرده ایم و در این زمینه شکست خورده ایم و دستمان خالی است.