معاون دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور
ضرورت تخصیص اعتبار ویژه برای انتقال آب به دریاچه ارومیه
معاون دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: حفاظت از آب رودخانه گدار تا انتقال به دریاچه ارومیه نیازمند ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکزآذربایجان غربی ،
احمدرضا لاهیجان زاده در حاشیه بازدید از مراحل حفر تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه در شهرستان نقده و مسیر خروجی از تونل در مسیر کانال روباز رودخانه گدار با بیان اینکه برای مراحل بعد از آبگیری سدکانی سیب، حفر تونل و اتمام کانال بتنی انتقال آب گدار چای نیازمند اطمینان بخشی هستیم گفت : برای این هدف امکان سنجی فنس کشی مسیر ۱۱ کیلومتری کانال روبازی که حفر شده است، بررسی و هزینه آن بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد ریال ارزیابی شده است.معاون دریایی سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: اطراف کانال انتقال آب از طریق رودخانه گدار دارای زمین های کشاورزی فراوانی است به همین علت نیازمند مراقبت از آب هستیم تا به طور کامل به دریاچه برسد چرا که مباحث مربوط به حفر تونل و کانال بتنی زحمت زیادی برای حفاران داشته و هزینه بسیاری را در پی دارد.
وی هدف دیگر بازدید خود از روند حفر تونل در نقده را بررسی روند رفع مشکلاتی بیان کرد که به علت آبرفتی بودن در بخشی از مسیر به طول یک هزار تا یک هزار و ۲۰۰ متری ایجاد شده است چرا که آبرفتی بودن و ورود آب کار حفر تونل را با کندی مواجه کرده است.
لاهیجان زاده گفت: روزانه پنج متر میزان حفر تونل در شهرستان نقده است و بعد اتمام این مرحله و خروج از مسیر آبرفتی حفاری روزانه ۱۰ تا ۱۵ متر خواهد بود و می توان امیدوار بود که در تابستان و هفته دولت بتوان این طرح را افتتاح کرد.
سالانه بیش از ۶۴۰ میلیون مترمکعب آب از جنوب آذربایجانغربی، ۳۰۰ میلیون مترمکعب از تمامی تصفیهخانههای فاضلاب استانهای همجوار و ۱۸۰ میلیون مترمعکب نیز از سد سیلوه وارد پیکره دریاچه ارومیه خواهد شد.
دریاچه ارومیه در قالب طرحهای ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال از ۱۳۹۴ به تراز اکولوژیک خود برسد که حدود یکونیم تا ۲ سال از برنامه عقب است.