به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛ "کمیته مطالعاتی جمهوریخواهان" در بیانیه اعلام کرد، قصد دارد روز چهارشنبه در مراسمی با حضور "مایک پمپئو"، وزیر خارجه پیشین آمریکا از یک طرح قانونی به نام "قانون فشار حداکثری" رونمایی کند.
بر اساس اعلام "کمیته مطالعاتی جمهوریخواهان"، این طرح ۳ هدف، "گسترش و اعمال شدیدترین تحریمهای کنگره علیه ایران"، "تبدیل راهبرد فشار حداکثری به قانون" و همچنین "جلوگیری از پیوستن دولت بایدن به برجام" را دنبال میکند.
دولت آمریکا در زمان "دونالد ترامپ" به صورت یکجانبه و بر خلاف قطعنامههای بینالمللی از برجام خارج شد و با اعمال تحریمهای بیسابقه، سیاست فشار حداکثری را علیه ایران در پیش گرفت و حتی در دوران شیوع ویروس کرونا مانع از آن شد که ایران به منابع خود در دیگر کشورها برای واردات دارو و مواد غذایی دسترسی پیدا کند.
تئوری باطل ترامپ این بود که با این اقدامات خصمانه میتواند جمهوری اسلامی ایران را به مذاکره بر سر توافقی جدید به جای "برجام" وادار کند.
دونالد ترامپ، اما در دوره ۴ ساله ریاست جمهوری اش در تحقق این هدف ناکام ماند.
دولت جدید آمریکا به ریاست "جو بایدن" به شکستهای سیاست ترامپ در قبال ایران اذعان کرده و گفته قصد دارد با توجه به آنکه خروج یکجانبه از برجام به انزوای بینالمللی آمریکا منجر شده کشورش را به این توافق مورد تأیید شورای امنیت برگرداند.
با وجود این، مقامهای دولت بایدن در هفتههای اخیر بازگشت آمریکا به برجام را مشروط به اقدام ایران دانسته اند و بدون اشاره به اینکه کدام دولت در قبال برجام خلف وعده کرده و از آن خارج شده است، وعده داده اند که درصورت بازگشت ایران به اجرای کامل برجام، واشنگتن نیز به این توافق باز خواهد گشت.
جمهوری اسلامی ایران نیز تصریح کرده که با توجه به آنکه واشنگتن طرفی بوده که توافق را نقض کرده و کاهش تعهدات تهران در واکنش به اقدام غیرقانونی آمریکا انجام شده هر گامی از سوی تهران بعد از رفع تحریمها صورت خواهد گرفت.
ایران همچنین اعلام کرده است، که هیچ قید و شرط و مطالبات جدیدی را برای اینکه آمریکا به برجام برگشته و تعهداتش را اجرا کند نخواهد پذیرفت.
جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد «هنگامی به تعهدات برجامی خود بازخواهد گشت که آمریکا همه تحریمها را در عمل و نه در حرف یا بر روی کاغذ، لغو کند و این لغو تحریمها مورد راستی آزمایی ایران قرار گیرد.»