مجری شبکه گفت در هفتم اکتبر ۲۰۰۱، حدود یک ماه بعد از مخربترین حمله تروریستی به خاک آمریکا، جرج بوش رئیس جمهور وقت امریکا اعلام کرد نیروهای آمریکایی و انگلیسی حملهای هوایی را به طالبان و القاعده در افغانستان صورت داده اند. حال بعد از بیست سال، جوانان بزرگسال بخشی عمده از عمر خود را در حالی صرف کردهاند که ما {آمریکا} درگیر جنگ در افغانستان بودیم. سئوالی که پیش میآید این است که این کار به چه بهایی صورت میگیرد و تا چه زمانی ادامه دارد؟
وی ادامه داد این کار چه سودی دارد که حضور نیروهای ما رنج چنین تاوانی را به جان بخرند؟ حال یک نسل بعد، نمایی از پایان جنگ بی پایان آمریکا دیده میشود. از همان جایی که رئیس جمهور بوش شروع جنگ افغانستان را اعلام کرده بود، رئیس جمهور بایدن اعلام کرد که حضور نظامی آمریکا در افغانستان رو به پایان است.
بایدن گفت آمریکا خروج نهایی خود از افغانستان را از اول مه سال جاری شروع میکند، اما ما {آمریکا} شتابزده اقدام به خروج نخواهیم کرد. ما این کار را به صورت مسئولانه، خود خواسته و با امنیت انجام میدهیم. برای کسانی که اصرار داشتند بگویند دیپلماسی بدون حضور جدی نظامی آمریکا نمیتواند موفق باشد یک دهه صرف کردیم و مشخص شد که این کار نمیتواند موثر باشد، نه زمانی که ما ۹۸ هزار نیرو در افغانستان داشتیم و نه اکنون که چند هزار نیرو داریم. دیپلماسی ما وابسته به حضور نظامی گسترده در محل درگیری ندارد و باید این تفکر را تغییر دهیم.
مجری شبکه ادامه داد در زمان شروع جنگ، ۸۸ درصد از آمریکاییها حامی این حمله بودند که با توجه به شوک احساسی که یازده سپتامبر ایجاد کرده بود، معقول بود. با این حال تا ۲۰۱۹، بیش از چهار نفر از هر ده آمریکایی این باور را داشت که این کار اشتباه بود. اندکی بعد از بیانات خود، رئیس جمهور بایدن سفری کوتاه و احساسی به گورستان ملی آرلینگون کرد و از بخشی دیدار کرد که بخشی عمده از سربازان آمریکایی کشته شده در افغانستان و عراق در آن به خاک سپرده شده بودند.
مجری گفت: نزدیک دو هزار و چهارده آمریکایی در افغانستان کشته شدند و بیش از بیست هزار نفر در درگیریها زخمی شدند. متحدان ناتو نیز با هماهنگی با آمریکا گفته اند آنها نیز خروج نیروهای خود از افغانستان را فوریت داده اند. رئیس جمهور بایدن روسای جمهور قبلی یعنی اوباما و بوش را در تماسی تلفنی از تصمیم خود خبردار کرده است. رئیس جمهور اوباما با انتشار بیانیهای از این تصمیم استقبال و بیان کرده است که زمان آن رسیده است که صفحهای جدید گشوده شود. حامیان ترامپ هم که همیشه شعار "اول آمریکا" را سر میدهند و مخالف ماجراجوییهای نظامی هستند و همچنین برخی اعضای جمهوری خواه کنگره با این تصمیم مخالفت کرده اند.
میچ مک کانل گفته است: متاسفانه این اشتباه در افغانستان در کنار برخی دیگر از اقدامات اشتباهات دیگر به معنی از دست دادن اهرم فشار است، بدون اینکه آمریکا، متحدان و منافعش امنیت بیشتری داشته باشند.
لیز چنی دیگر عضو جمهوری خواه کنگره آمریکا گفته است: این را میدانیم که این شکل از خروج، خیره سرانه و خطرناک است و باعث میشود نیروهای آمریکایی با خطر روبرو شوند و برای تروریستها این فرصت را فراهم میکند که بار دیگر پناهگاههای خود را به راه اندازند.
لیندسی گراهام، سناتور جمهوری خواه گفت: نتیجه خوبی نمیتوانست به دست بیاید، ولی این بدترین نتیجه ممکن است، اینکه بخواهیم از آنجا خارج شویم و آنجا را ترک کنیم به این امید که نتیجهای خوب به دست آید.
مجری گفت پایان دادن به یکی از طولانیترین مداخلات نظامی آمریکا به رئیس جمهور این امکان را میدهد که تمرکز خود را روی تهدیدهای در حال ظهور مانند روسیه، چین و کره شمالی متمرکز کند.