ترکیه سومین کشور کرونا خیز جهان
با وجود اعمال محدودیتهای ویژه ماه مبارک رمضان، افزایش آمار ابتلا و فوت کرونایی در ترکیه به طور نگران کنندهای ادامه دارد و این کشور همچنان در جایگاه سوم کرونا زدههای جهان قرار دارد.
به گزارش حمید کاملی خبرنگار سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، در ۲۴ ساعت گذشته نتیجه آزمایش پی سی آر ۵۵ هزار و ۸۰۲ نفر از ۳۰۱ هزار تست به عمل آمده مثبت شد، بعبارتی یکپنجم افراد تست شده مثبت بوده و این رقم در مقایسه با روزهای اخیر رکورد جدیدی برای ترکیه به شمار میرود.
باشار جاندر- رئیس انجمن متخصصان فوریتهای پزشکی ترکیه
ترکیه چندین روز است که از نظر ابتلای روزانه به کرونا در رتبه سوم جهانی و مدت هاست که از این بابت در بین کشورهای اروپایی در جایگاه نخست قرار دارد. بنا به نقشه ریسک کرونایی ترکیه برای بازه زمانی ۱۰- ۱۶ آوریل تقریبا تمام این کشور در وضعیت قرمز (خیلی خطرناک) قرار گرفته و ظرف این مدت استانهای چاناک قلعه، استانبول، یالووا، کرکلار الی و تکیرداغ بیشترین و استانهای شیرناک، سیعیرت، وان، شانلی اورفا، ماردین و حکاری شاهد کمترین مورد ابتلا به ویروس مهلک کرونا شدند.
وضعیت بیمارستانهای استانهای وخیم به طوری است که به دلیل تکمیل ظرفیت بخشهای مراقبت ویژه، در برخی موارد چارهای جز تغییر کاربری سالن غذاخوری و یا بخشهای غیر ضروری از جمله فیزیوتراپی نمانده است، برخی گزارشها حاکی از آن است؛ دو بیمارستان قدیمی آنکارا که قبل از همه گیری کرونا بسته شده بودند برای معالجه بیماران کرونایی دوباره در اختیار کادر بهداشت و درمان قرار گرفته اند.
"باشار جاندر" رئیس انجمن متخصصان فوریتهای پزشکی ترکیه با اشاره به اینکه موج جدید کرونا در ترکیه قابل مقایسه با موجهای قبلی نیست هشدار داد: این موج به دلیل تآثیر ویروس انگلیسی و دیگر گونههای جهش یافته با سرعت انفجاری گسترش مییابد و در چند روز اخیر تعداد بیماران کرونایی جوان و کودک به شکل هولناکی افزایش یافته است.
هر چند شیب تند سیر صعودی آمار کرونایی در مقایسه با روزهای قبل کمی ملایمتر شده، اما شواهد حاکی از آن است که استانهای این کشور به این زودیها از وضعیت قرمز خارج نخواهند شد. گفتنی است؛ تاکنون در ترکیه نزدیک به ۴۰ هزار بیمار کرونایی جان خود را از دست داده اند و شمار کل مبتلایان نیز به مرز ۴/۵ میلیون نفر نزدیک شده است.