افشین امرِ کاییپماز عضو ستاد علمی مقابله با کرونای ترکیه در اظهاراتی ضمن تایید این خبر گفت: هزینه هر دوز از این واکسن حدود ده دلار است که با هزینه واکسن چینی برابری میکند، اما در صورت تولید در داخل کشور تا حدی از وابستگی به خارج جلوگیری میکند.
گفتنی است؛ هزینه واردات واکسن چینی سینوواک برای ترکیه ۱۰ تا ۱۱ دلار است.
واکسن روسی اسپوتنیک-وی قرار است با انتقال فنآوریهای لازم از سوی شرکت داروسازی "VisCoran" برای مصرف داخلی در ترکیه تولید و در صورت امکان صادر شود.
ترکیه تاکنون بیش از ۲۰ میلیون دوز واکسن وارداتی که بیشترشان از نوع واکسن چینی است را به داوطلبان واجد شرایط تزریق کرده است.
بنا به آمار وزارت بهداشت ترکیه تاکنون ۱۲ میلیون و ۲۰۷ هزار و ۸۳ نفر دوز اول و هفت میلیون و ۷۹۳ هزار و ۲۹۲ نفر نیز دوز دوم واکسن کرونا را تزریق کردهاند.
ترکیه تاکنون ۲۶ میلیون دوز واکسن چینی سینوواک و بیونتک فایزر (آلمان- آمریکا) وارد کرده و قرار است تا پایان ماه می ۵۰ میلیون واکسن سینوواک و تا پایان ماه ژوئن نیز ۳۰ میلیون واکسن بیونتک تحویل ترکیه شود.
همزمان با واردات، تلاش ترکیه برای دستیابی به واکسن بومی ادامه دارد و یکی از ۱۷ واکسن تحقیقاتی این کشور وارد سومین مرحله کارآزمایی انسانی شده است.
جرایم سنگین کرونایی در ترکیهوزارت کشور ترکیه از جریمه حدود ۳۴ هزار خاطی کرونایی در یک هفته گذشته خبر داد.
وزارت کشور ترکیه با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد: در چارچوب کنترل محدودیتهای کرونایی در بازه زمانی (۱۲- ۱۹آوریل) ۳۳ هزار و ۸۱۱ خاطی به دلیل بی اعتنایی به منع تردد جریمه شدند.
سه هزار و ۷۸۷ مورد جریمهها مربوط به افرادی است که از مجوز معافیت کرونایی مشاغل ویژه سوء استفاده کرده اند.
گفتنی است؛ در پی تصاعدی شدن آمار کرونایی ترکیه در هفتههای اخیر، مقررات مضاعف ویژه ماه مبارک رمضان از جمله منع تردد شبانه و قرنطینه ۵۸ ساعته پایان هفتهای در سراسر ترکیه با جدیت در حال اجراست.
شایان ذکر است؛ به طور تقریبی تمام استانهای ترکیه در وضعیت قرمز قرار دارند و شواهد حاکی از آن است که به این زودیها از وضعیت قرمز خارج نخواهند شد.
بنا به آخرین دادههای وزارت بهداشت ترکیه، تاکنون نزدیک به ۴۰ هزار بیمار کرونایی جان خود را از دست داده اند و شمار کل مبتلایان نیز به مرز ۴/۵ میلیون نفر نزدیک شده است.