۱۰ عامل ابتلا به سنگ کلیه
خطر ابتلا به سنگ کلیه، با ۱۰ عامل افزایش مییابد.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، در سالهای اخیر، به دلیل افزایش نرخ ابتلا به چاقی و سایر عوامل پرخطر در زندگی، شانس ابتلای زنان به سنگ کلیه نیز افزایش یافته است، در حالیکه این عارضه، بیشتر، مردان را درگیر خود میکرد.
سنگ کلیه، زمانی ایجاد میشود که مواد معدنی مانند کلسیم، اگزالات و فسفات در مجاری کلیه، متمرکز و به کریستال تبدیل میشوند. اگر میخواهید از تشکیل این سنگها پیشگیری کنید، باید از علل ابتلا به آنها آگاه باشید. اینجا ۱۰ علت شگفتانگیز که خطر ابتلا به این عارضه را افزایش میدهد، معرفی شده است.
ژنتیک: در برخی از افراد، بدن به دلایل ژنتیکی قادر به جذب اگزالات نیست و این افراد حتی اگر سبک زندگی سالمی نیز داشته باشند، در معرض خطر ابتلا به سنگ کلیه هستند.
مصرف نوشابه: اگر فکر میکنید که نوشابه نوشیدن به هضم غذا کمک میکند، در اشتباهید. بر اساس تحقیقات، فروکتوز موجود در این نوشیدنی موجب افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه میشود. مصرف روزانه یک قوطی نوشابه، خطر ابتلا به سنگ کلیه را تا ۲۳ درصد افزایش میدهد.
بیش از حد گوشت خوردن: این روند باعث افزایش اسید اوریک بدن میشود و خطر ابتلا به سنگ کلیه را بالا میبرد. کسانیکه گیاهخوار هستند یا بیشتر ماهی میخورند، ۳۰ تا ۵۰ درصد کمتر در معرض خطر این عارضه هستند.
مصرف بیش از حد مکملهای ویتامین سی: بر اساس مطالعات اخیر، مکملهای ویتامین سی، عامل ابتلا به سنگ کلیه هستند. کسانیکه بیش از ۷ مکمل ویتامین سی در هفته دریافت میکنند، بیشتر در معرض ابتلا به این عارضه هستند.
ویتامین سی در فرم اگزالات، دفع میشود و میتواند در مجاری کلیوی به سنگ تبدیل شود. البته، هیچ ارتباطی بین غذاهای طبیعی سرشار از این ویتامین و ابتلا به سنگ کلیه وجود ندارد.
مرکبات کافی دریافت نکردن: مرکبات حاوی سیترات هستند؛ ترکیباتی که خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش میدهند. افزایش لیمو به آب آشامیدنی، راه آسان جهت پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه است.
تغییرات اقلیمی: افزایش دمای روزانه در شهرهای مختلف، خطر ابتلا به سنگهای کلیوی را افزایش میدهد.
مصرف کم کلسیم: تصور بیشتر مردم این است که کاهش مصرف کلسیم موجب کاهش خطر ابتلا به سنگهای کلیوی میشود. این فرض اشتباه است، زیرا بنا به نتیجه تحقیقات، افرادی که رژیمهای غذایی کمکلسیم دارند، بیشتر به سنگ کلیه مبتلا میشوند.
بیش از حد سبزیجات تیرهرنگ خوردن: این سبزیجات، سرشار از اگزالات هستند و همانطور که گفته شد، این ماده، خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش میدهد. اگر سابقه ابتلا به سنگ کلیه را دارید، این سبزیجات را کمتر مصرف کنید.
کمآبی بدن: آب کافی ننوشیدن، خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش میدهد. اطمینان حاصل کنید که حداقل ۲ لیتر مایعات در طول شبانهروز مصرف میکنید.
مصرف زیاد نمک: مصرف نمک به میزان زیاد، موجب افزایش مقدار کلسیم دفعشده از سوی کلیه میشود و خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش میدهد. بیشتر نمک مصرفی ما در غذاهای فرآوریشده، پنهان است.