بهسازی بیش از هزار هکتار از آببندانهای مازندران
هزار و ۱۴۵ هکتار از آببندانهای مازندران پارسال مرمت و بهسازی شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی مازندران به اجرای طرح لایروبی آب بندانها و بازگرداندن این سازههای آبی به زنجیره تولید اشاره کرد و گفت: تامین آب زراعی، جمع آوری آبهای زهکش، مخازن سیل گیر، پرورش ماهی و گردشگری از جمله قابلیتهای آببندانهای استان است.
فرزین فرهادی با بیان اینکه مازندران ۹۳۱ قطعه آببندان به مساحت ۱۸ هزار و ۵۱۹ هکتار دارد که دارای اهمیت بسیار بالایی برای بخش کشاورزی است ، افزود: هزار و ۱۴۵ هکتار از آببندانهای استان پارسال مرمت و بهسازی شد.
او گفت: مازندران به عنوان خاستگاه سازه آبی سهم قابل توجهی را از منابع اعتباری به خود اختصاص داده و امسال هم طرحهای خوبی در سطح استان اجرا خواهد شد.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی مازندران افزود: مرمت و بهسازی آببندانها زمینه بهرهمندی کشاورزان را از منابع آب مطمئن زراعی برای فعالیتهای کشاورزی فراهم و ریسک خطر کم آبی را از زمینهای کشاورزی دور میکند.
فرهادی افزود: با تفاهم نامهای که از سوی وزیر جهاد کشاورزی وقت و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور برای سه استان شمالی کشور منعقد شد، مقرر شد در برنامه سه ساله مرمت و بهسازی آببندانها انجام شود.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: مطالعات آببندان در پنج حوزه آبریز استان شامل هراز، بابلرود، البرز، تجن و گلورد پارسال انجام شد و در حال حاضر مطالعات ۶ هزار هکتار از آببندانهای استان آماده است.
او با بیان اینکه آببندانها سازه درون مزرعهای است که هزینه انتقال ندارد و مطابق با محیط زیست است و مشکل زیست محیطی ایجاد نمیکند، گفت: آببندانها بدون نیاز به خط انتقال در دسترس کشاورزان قرار میگیرد و ذخیره آبی برای فصل مورد نیاز کشاورزان است.
فرهادی گردشگری، زراعت چوب، پرورش مرغابی و ماهی را از مزیتهای احداث آببندانها دانست و افزود: فعالیت در این زمینهها میتواند اقتصاد خانوار کشاورز را بهبود بخشد.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: احداث آببندانها سبب میشود مردم به دنبال حفر چاه و برداشت منابع آب زیرزمینی نروند چراکه این امر سبب از بین رفتن خاک میشود.
آب بندان به عنوان سازه ذخیره ساز آب کشاورزی، مختص استانهای شمالی کشور است که در مازندران به آن " اندون "، در گیلان " سل " و در استان گلستان " بندسار " میگویند.