پخش زنده
امروز: -
محقق مازندرانی با بکارگیری فیلترهای مدرن، مصرف آب در تولید ماهیان پرورشی گرمابی را تا ۱۵۰ برابر کاهش داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، پرورش و تولید ماهی یکی از راهکارهای افزایش مصرف ماهی است. مازندران یکی از قطبهای مهم تولید ماهیان سردابی و گرمابی در کشور است که همه ساله ماهیان تولیدی این استان به استانهای مختلف کشور و همچنین به خارج از کشور صادر میشود.
برای پرورش ماهی، آب یکی از منابع مهم است که در برخی مناطق تهیه و تامین آب با مشکل روبروست، اما محقق مازندرانی با بکارگیری فیلترهای مدرن، مصرف آب در تولید ماهیان پرورشی را تا ۱۵۰ برابر کاهش داد.
مجری طرح پرورش فوق متراکم ماهی با بکارگیری فیلترهای مدرن در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: در حالی که برای تولید هر یک کیلوگرم ماهی در استخرهای بتنی پرورش ماهیان گرمابی، ۱۵ هزار متر مکعب آب مصرف میشود با بهره گیری از فیلترهای مدرن این مقدار به ۱۰۰ متر مکعب کاهش یافت.
دکتر احمد رجب نژاد با اشاره به اینکه با بهره گیری از این سیستم نوین، دوره پرورش ماهیان گرمابی نیز از دو دوره در سال به چهار دوره در سال افزایش پیدا میکند، تعویض آب استخر در پایان هر دوره پرورشی را از دیگر مزایای این طرح اعلام کرد.
به گفته وی با استفاده از این طرح، هر چهار گونه ماهیان پرورشی گرمابی (آمور، فیتوفاگ، بیگ هد، کپور معمولی)، ماهیان خاویاری، ماهیان آکواریومی و انواع غذای ماهی از قبیل آرتمیا و گاماروس پرورش داده میشود.
تراکم بالای پرورش ماهی تا ۳۰ کیلوگرم در هر متر مکعب و استفاده از کود گیاهی برای پرورش مزارع و باغها از دیگر مزایای بهره گیری از این طرح است.
دکتر انصاری مدیر مرکز رشد واحدهای فناور محور طبرستان دانشگاه منایع طبیعی ساری نیز با تایید این طرح دانش بنیان شیلاتی گفت: این طرح به این شکل برای نخستین بار در حوزه آبزی پرورشی کشور انجام شده و نمونه مشابهی حتی در آبزی پروری دیگر کشورها نیز مشاهده نشده است.
خانم دیوارگر در گزارشی این موضوع را پیگیری کرده است: