پخش زنده
امروز: -
وزیر نفت گفت: توجه وزارت نفت به نهادسازی در دانشگاه ها، امروز به ثمر نشسته است و ایران بطور قطع در آینده حرفهای زیادی در این صنعت در منطقه و جهان خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای بیژن نامدار زنگنه در مراسم امضای قراردادهای همکاری صنعت نفت افزود: از ابتدای دولت توجه زیادی به نها سازی در دانشگاهها داشتیم و انستیتوهای دانشگاهها امروز در صنایع بالادستی نفت حرفهای زیادی برای گفتن دارند.
وی حمایت وزارت نفت از ساخت داخل شدن ۱۰ قلم خانواده کالایی راهبردی صنعت نفت از جمله ساخت انواع توربین و مته حفاری و فولاد مقاوم در مقابل سیال ترش را از جمله راهبردهای این وزارتخانه در حمایت از صنعت داخلی از ابتدای شروع به کار دولت دانست و گفت: امروز هم مهمترین هدف ما حمایت جدی و عملی از ساخت انواع ماشینهای دوار نظیر توربینها و کمپرسورهای صنعت نفت است و حمایت از شرکتهای دانش بنیان و استارتاپها جزو تصمیمات و هدفهای اصلی ماست.
زنگنه تاسیس پارک نوآوری نفت و همچنین صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت را دو اتفاق مهم در حمایت از صنعت داخلی دانست و افزود: این دو اتفاق جزو نخستین مواردی بودند که از طرف بخش تقاضا ایجاد شدند در حالیکه پیشتر بخش عرضه از قبیل صنعت یا دانشگاه اقدام به تاسیس پارک و صندوق میکردند.
وی اضافه کرد: صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت با سرمایه ۱۰۰ میلیارد تومانی ایجاد شده است و بر اساس تبصره ۱۸ قانون بودجه از این صندوق حمایت جدی و عملی خواهیم کرد و سرمایه اولیه این صندوق را نیز افزایش خواهیم داد.
وزیر نفت احیای چاههای مرده و کم بازده، خرید خدمات از شرکتهای فناورانه از طریق احداث واحدهای نمک زدایی نفت و همچنین خرید تضمینی خدمات بار اول را با هدف حمایت از کسب و کارهای نوپا (استارتاپها) و مراکز نوآوری دانشگاهها از مهمترین اهداف و برنامههای صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت دانست و گفت: طبق قانون، شرکت ملی نفت فقط وقتی میتواند خرید داخلی کند که از کیفیت و زمان بندی تولیدات تولید کننده اطمینان یابد، اما صندوق پژوهش و فناروی چنین محدودیتی ندارد و بنابراین میتواند با خرید تضمینی محصولات تولید اول شرکتهای داخلی، از این شرکتها حمایت کند.
زنگنه ضمن تاکید بر ضرورت همکاری با جهان برای تقویت توان ملی افزود: با توجه به ظرفیت فناوری، مطمئنم ایران میتواند حرفهای با اهمیتی بیش از نفت و منابع طبیعی برای گفتن در منطقه داشته باشد.
وی با بیان اینکه قراردادهایی که امروز امضا میشود حاصل ماهها تلاش تعداد زیادی از مدیران و کارشناسان برای توسعه فناوری با توجه به ظرفیت دانش بنیان است، تصریح کرد: هیچ شکی نیست آینده کشور نه در گرو تولیدهای سنتی بلکه در گرو توجه به ظرفیتهای دانش بنیان و توسعه فناوری ملی است که البته این کار جز در همکاری با جامعه جهانی اتفاق نمیافتد.
زنگنه با تاکید بر اینکه همکاریهای جهانی سبب تقویت توان ملی میشود، گفت: اگر میخواهیم تیم ملی فوتبال قوی داشته باشیم به طور حتم باید با تیمهای درجه نخست جهان مسابقه دهیم و اگر هم میخواهیم کشتی گیران تراز نخست در سطح جهانی پرورش دهیم باید با حریفان جهانی مسابقه داشته باشیم.
وزیر نفت افزود: بدون حضور در جریان رقابتهای طبیعی جهان، نمیتوانیم از یک سطح ملی فراتر و به سطح جهانی برویم، امروز همکاری با جهان یک اصل است و ما بهطور حتم باید به آن توجه کنیم.
زنگنه گفت: براساس اختیاراتی که بودجه ۱۴۰۰ به ما داده، میتوانیم ۸۰۰ میلیارد تومان برای پشتیبانی کسب و کارهای نوپا هزینه کنیم.
وزیر نفت افزود: شعار امسال " تولید، پشتیبانیها و مانع زدایی ها" است و ما هم بر اساس شعار سال، تصمیماتی گرفتیم تا از شرکتهای دانش بنیان و کسب و کارهای نوپا پشتیبانی کنیم و موانع را از سر راه آنها برداریم.
وزیر نفت گفت: براساس اختیاراتی که بودجه ۱۴۰۰ به ما داده، ما میتوانیم ۸۰۰ میلیارد تومان برای پشتیبانی کسب و کارهای نوپا (استارتاپ ها) هزینه کنیم.
آقای بیژن زنگنه در مراسم بهره برداری از صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی صنعت نفت افزود: شعار امسال " تولید، پشتیبانی و مانع زدایی ها" است و ما هم بر اساس شعار سال، تصمیماتی گرفتیم تا از شرکتهای دانش بنیان و کسب کارهای نوپا (استارتاپ ها) پشتیبانی کنیم و موانع را از سر راه آنها برداریم.
وی ادامه داد: صنعت نفت برای حمایت از این شرکت ها, ۲ اقدام مهم انجام داده است؛ یکی از این اقدامات، تاسیس پارک نواوری و فناوری نفت است که اساسنامه آن تایید و مکانش مشخص و در حال فعالیت است.
وزیر نفت گفت: از این نوع پارکهای نواوری و فناوری زیاد تاسیس شده است، اما پارک نواوری و فناوری نفت، جز نخستین مواردی است که از طرف بخش تقاضا و به صورت غیر دولتی تاسیس شده، یعنی این بار سمت تقاضا با طرح خود، سمت عرضه را تحریک میکند.
وی با بیان اینکه صنعت نفت بزرگترین محرک اقتصاد در حوزههای فناورانه است افزود: امروز مدیر عامل صندوق پژوهش و نواوری نفت صحبت کرد. این صندوق در ابتدا با ۱۰۰ میلیارد تومان فعالیت خود را اغاز کرد که امسال باید سرمایه صندوق را افزایش دهند.
زنگنه تاکید کرد: ما از طریق امکانات دیگری که قانون و تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۰ در اختیار ما گذاشته است میتوانیم ۸۰۰ میلیارد تومان منابع برای پشیتبانی از کسب و کارهای نوپا هزینه کنیم و به این صندوق کمک کنیم.
شش قرارداد همکاری در زمینه توسعه صنعت نفت و عمق بخشی به تولیدات داخلی شرکتهای دانش بنیان، به امضا رسید.
این قراردادها صبح امروز با حضور وزیر نفت و بین شرکت ملی نفت ایران، بخش خصوصی، شبکه بانکی و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری به امضا رسید.
تفاهمنامه سه جانبه تامین مالی و حمایت از شرکتهای دانش بنیان نخستین قراردادی بود که امروز بین مدیران عامل شرکت ملی نفت ایران و بانک تجارت و صندوق نوآوری و شکوفایی، به امضا رسید.
تفاهمنامه همکاری در زمینه تامین مالی و حمایت از طرحهای دانش بنیان و فناورانه نیز به امضای مدیران عامل شرکت ملی نفت ایران و صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت به امصا رسید.
قرارداد سرمایه گذاری استارتاپ فرادید، قرارداد خرید تضمینی متههای حفاری PDC به تعداد ۶۰ عدد، قرارداد خرید ۲۰ عدد پمپ ESP صنعت نفت و قرارداد وام تبدیل به سهام به طرحهای شتابدهنده آبان نیز سه قرارداد دیگری بودند که امروز بین صندوق پژوهش و فناوری وزارت نفت و بخش خصوصی به امضا رسید.
صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت ایران صبح امروز در مراسمی با حضور وزیر نفت در تهران آغاز به کار کرد.
در مراسم افتتاح این صندوق که با اعتبار دو هزار میلیارد تومان آغاز به کار کرد همچنین مدیران عامل شرکت ملی نفت ایران، صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و بانک تجارت در وزارت نفت حضور داشتند و تفاهم نامه همکاری بین وزارت نفت، بانک تجارت و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان فعال در صنعت نفت به امضا رسید.