به گزارش
گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سيما، بادمجان گیاه گرمسیری و نیمه گرمسیری است که در دماهای گرم رشد میکند. آنها متعلق به خانواده سیاهرنگها، همراه با فلفل، سیب زمینی و گوجه فرنگی هستند.
شما به راحتی می توانید با مراقبت مناسب، گونههای مختلف بادمجان را که متناسب با نیاز شما است، پرورش دهید. گلدان سفالی یک انتخاب مناسب برای رشد بادمجان در گلدان است. این نوع گلدان گرمای بیشتری جذب میکند و بنابراین خاک را گرم میکند که برای رشد گیاه ضروری است.
مراحل کاشت بادمجان در گلدان:
اگرچه بادمجان حاوی مقادیر خوبی از فیبرهای رژیمی، ویتامین B۱ و مس است، برای پخت ارزشمند است. به جای استفاده از مواد مغذی، بادمجان میتواند در انواع تدارکات کبابی، پخته یا کوبیده شود و برای طعم و بافت منحصر به فرد آن مورد توجه قرار میگیرد. بادمجانها در انواع شکلها، اندازهها و رنگها وجود دارند. اگرچه نوع سفید و سایههای بنفش برجستهتر هستند، آنها همچنین به رنگ سبز و نارنجی نیز هستند.
با داشتن شاخ و برگهای زیبا، گیاه مناسبی برای یک انتخاب خوب در باغهای زینتی یا گلدانهای منظم میباشد. اگر شما تصمیم به پرورش بادمجان برای استفاده در آشپزی و یا زیبایی زینتی آن داشته باشید، این دستورالعملها باید به شما کمک کنند.
وسایل مورد نیاز:
یک قطعه زمین با خاک حاصلخیز
ورمی کمپوست یا هر کمپوست آلی دیگر
خاک ترکیبی گلدان
ماله دستی
بذر بادمجان مرغوب
یک گلدان و مقداری سنگ
علامت چوبی
ابزار مورد نیاز:
اسپری آب پاش باغبانی
برچسب باغبانی
دستکش باغبانی
شیارکش باغچه
پرورش بادمجان
وسائل کاشت بادمجان
مرحله ۱. سست کردن خاک با استفاده از شیار کش
یک قطعه از زمین خاکی را برای جوانه زدن بذرها انتخاب کنید. خاک را با شیارکش سست کنید، زیرا بادمجان نیاز به خاک با زهکشی خوب و متراکم که زهکشی خوب را آماده میکند، دارد. اگر خاک سفالی دارید، برای بهبود جریان هوا به آن ماسه بیافزایید. همچنین میتوانید از یک طبق جوانه زنی یا یک گلدان یدکی برای جوانهزدن دانهها استفاده کنید.
مرحله ۲. کمپوست لایهای را بر روی جالیز خاکی قرار دهید.
یک لایه ضخیم به اندازه ۲.۵ سانتیمتر از ورمی کمپوست یا هر کمپوست آلی دیگر را در قسمت شیار شده خاک قرار دهید. کمپوست باید نسبتاً کهنه باشد. کود ناکافی ساله ممکن است به بیماری در خاک کمک کند.
مرحله ۳. دانه بذر را بکارید
بذرهای بادمجان را بکارید. بذرهای با کیفیت خوب را از فروشگاه عطاری یا فروشگاه بذر پوپونیک خود تهیه کنید تا عملکرد خوبی داشته باشند. نوعی را انتخاب کنید که با باغچه و نیازهای شما مناسب است.
بذر را به طور پراکنده روی جالیز بکارید. اگرچه شما شباهت زیادی بین یک بادمجان و یک گوجه فرنگی پیدا نمیکنید، اما بذرهای آنها شباهت خاصی به هم دارند. بذرهای بادمجان مانند بذرهای فلفل به نظر می رسند.
مرحله ۴. دانه را با خاک ترکیبی گلدان بپوشانید.
جالیز بذر را با یک لایه خاک ترکیبی گلدان بپوشانید.
مرحله ۵. آبیاری جالیز
جالیز بذر را به طور یکنواخت آبیاری کنید تا رطوبت را در خاک تضمین کرده و جوانه زنی را تسهیل کند.
مرحله ۶. نظارت بر رشد نهال
نظارت بر رشد نهالهای بادمجان در دمای ایده آل در محدوده ۲۶.۶ تا ۳۲ درجه سانتی گراد بذرها بعد از ۷ تا ۱۰ روز جوانه میزنند. با این حال، بذرها همچنین در محدوده ۱۵.۵ تا ۳۲ درجه سانتی گراد نیز جوانه میزنند. اطمینان حاصل کنید که خاک در محدوده مورد نیاز دما برای جوانه زدن بدون مشکل، باقی بماند.
گرچه شروع کاشت بادمجان از بذر، تا حدودی چالش برانگیز است، اگر مراقبتهای لازم در مرحله اولیه گیاه را انجام دهید، باید عملکرد خوبی خواهید داشت. جالیز جوانه را با یک برچسب باغبانی برای تشخیص آن از جوانههای دیگر برچسبگذاری کنید.
مرحله ۷. خاک را برای جابه جایی آماده کنید.
خاکی را که میخواهید در گلدان خود استفاده کنید به وسیله یک شیارکش سست کنید. از آنجا که بادمجان، خاکی غنی از مواد آلی را ترجیح میدهد، ورمی کمپوست یا هر کمپوست دیگر را به خاک اضافه کنید.
افرادی که دارای خاک رس فشرده میباشند، باید ماسه را به منظور هواکشی خاک به منظور بهبود خواص زهکشی آن اضافه کنند. بادمجان خاک اسیدی ملایم را در محدوده ۵ تا ۶.۵ pH ترجیح میدهد.
مرحله ۸. آماده کردن یک گلدان با چند سنگ
گلدان را با یک جفت سوراخ در کف انتخاب کنید. سوراخها را با چند سنگ به منظور زهکشی آماده کنید. گلدان باید حدود ۵ گالن باشد تا بتواند خانه راحتی برای گیاه باشد.
مرحله ۹. گلدان را با خاک آماده پر کنید
گلدان را با خاک آماده پر کنید. خاک متراکم را با دستان خود از بین ببرید. اجازه دهید که شل باشد.
مرحله ۱۰. به آرامی برگ گیاه را از بستر خود بردارید.
قویترین و محکمترین نهال ها را برای جابهجایی انتخاب کنید. از علامت چوبی استفاده کنید تا زیر ریشه های جوانه انتخاب شده حفر شود و توده خاک، ریشهها و همه آنها را به سمت بالا بکشید و به آرامی جوانه را بیرون بکشید.
مرحله ۱۱. نهال را در گلدان بگذارید
یک حفره عمیق در خاک با یک دسته چوبی ایجاد کنید. به آرامی جوانه را داخل خاک قراردهید و حفره را با خاک پر کنید تا اطمینان حاصل کنید که نهال درست قرار گرفته است.
مرحله ۱۲. آبیاری گلدان نهال
نهال را در گلدان آبیاری کنید. از آنجایی که بادمجان به رطوبت مداوم نیاز دارد، باید گیاه را به طور منظم آبیاری کنید تا رطوبت خاک را حفظ کند. اگر آب و هوای گرم در منطقه شما باعث ایجاد خشکی میشود، شما به آبیاری موثر، دورهای برای کمک به گیاه نیاز دارید.
مرحله ۱۳. نظارت بر رشد بادمجان خود
اگر شما یک نوع میوه سنگین انتخاب کردید، شما نیاز به حمایت از گیاه با ستون چوبی دارید چرا که گیاهان بارور با میوههای سنگین مستعد افتادن هستند. در نظر بگیرید که گیاه را در ابتدا با ستون چوبی محکم کنید تا خاک و گیاهان دیگر را تحریک نکنید.
اگر شما قفسهای گوجه فرنگی کوچک دارید، میتوانید یکی را برای این منظور استفاده کنید. مانند بعضی از اعضای خانواده سیاه رنگ ها، بادمجان خورشید را دوست دارد. از حداکثر نور خورشید برای گیاه مطمئن شوید. برگ های چرمی آن میتوانند کار از حفاظت از میوهها را به خوبی انجام دهند.
این گیاه دارای شکوفه های بنفش است که معمولاً غیر قابل تشخیص است و در شاخ و برگ پنهان میشود. این گیاه نیاز به حفاظت از آفات در مراحل اولیه دارد. شما باید از پوشش سطحی متحرک، برای هدف قرار دادن و نابود کردن آفات، یا شناخت شکارچیان طبیعی آنها برای کنترل آنها استفاده کنید.
پس از بلوغ گیاه، آفات بر ثمردهی تا زمانی که گیاه سالم است، موثر نیستند. همانطور که گفته شد، شته ها، سوسکهای کک، کرمهای برنده و سوسکهای سیب زمینی کلرادو، مواردی هستند که باید مراقب آنها باشید.
در میان بیماریها، قارچ پلاسیده است که میتواند به گیاه شما آسیب برساند. معمولاً، بادمجان حدود ۹۰ روز پس از جا به جایی آماده برداشت میشوند. از آنجایی که گیاهان ما باید با یک سرمای دیررس مواجه شوند، گلها و میوهها مقداری دیر ظاهر شدند.
مرحله ۱۴: بادمجان را وقتی رسید برداشت کنید
نوعی که انتخاب کردید، اندازه یک بادمجان رسیده را تعیین میکند. علاوه براین، شما میتوانید یک آزمون فشار برای چک کردن میوه رسیده انجام دهید. انگشت شست خود را به یک میوه فشار دهید. میوههای نارس سخت خواهند بود و به آنها فشار وارد نخواهد شد، درحالیکه میوه های خیلی رسیده، به شکل اثر انگشت شما باقی میمانند. میوه های خوب رسیده متحمل فشار میشوند، اما به شکل اصلی خود باز میگردند. همچنین، میوه های خیلی رسیده درخشش براق بر روی پوست خود را از دست میدهند.
بادمجانهای رسیده را انتخاب کنید، یک سانتیمتر یا بیشتر از ساقه یا کاسه گلی که در آن قرار دارد را نگهدارید. این عمل به طول عمر ذخیره سازی آن کمک میکند. آب ساده بشویید، خشک کنیدو چندین روز در یخچال نگهداری کنید. بادمجانهایی که در بستر خاک کاشته شده اند، بهتر و سریعتر رشد میکنند.
این بادمجانها گلها را حدود ۲۰ روز قبل از رقیب گلدانی آن بارور میکند و زودتر نیز برداشت میشود، میوه نیز بزرگتر هستند. پرورش بادمجان در خانه خودتان دشوار نیست.
نکات بیشتر پرورش بادمجان:
برای حفظ رطوبت و دمای ثابت در خاک، باید مالچ اضافه شود. همچنین برای محافظت از ریشهها و محافظت در برابر علفهای هرز کمک میکند.
از کاشت بادمجان در همان محل مورد استفاده برای فلفل و گوجه فرنگی اجتناب کنید. اعضای یک خانواده سیاه رنگ، به بیماریهای مشابه حساس هستند.
افزودن خاک قهوه به خاک، راه خوبی برای افزایش اسیدیته است و خاک را برای بادمجان مناسب میسازد.
اگر یک باغ بزرگ دارید، یک سیستم قطرهای یک راه عالی برای اطمینان از رطوبت مداوم است که بادمجانها ترجیح میدهند.
دانههای بادمجانهای نرسیده قابل مشاهده نیستند، در حالیکه بادمجانهای رسیده دانههای زیادی دارند که طعم تلخ دارند.
از کودهای با نیتروژن زیاد استفاده نکنید، زیرا آنها رشد شاخ و برگ را زیاد میکنند و نه رشد میوه را.
گوسفند داری . گاووووو داری کندمکاری . برنج کاری هم خوبه دمتون گرم