به گزارش
خبرگزاری صداوسیما استان سمنان، گرفتگی صدا ممکن است نشانه التهاب در حنجره باشد که به لارنژیت معروف است. حنجره، جعبه صدا نیز نامیده میشود، در بالای گلو قرار دارد و شامل تارهای صوتی است.
تارهای صوتی دو باند غضروف و عضله هستند که هنگام صحبت کردن یا غذا خوردن فرد مرتعش میشوند. اندازه و شکل چینهای صوتی نحوه نوع صدا را تعیین میکند.
تورم یا تحریک تارهای صوتی میتواند حرکت ارتعاشی معمول را محدود کرده و منجر به گرفتگی صدای فرد شود.
گرفتگی صدا میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله:لارنژیتلارنژیت یکی از شایعترین دلایل گرفتگی صدا است و این بیماری میتواند حاد یا مزمن باشد. لارنژیت حاد معمولاً به دلیل عفونت دستگاه تنفسی فوقانی مانند آنفولانزا رخ میدهد.
گرفتگی صدا میتواند به دلیل استفاده بیش از حد از صدا رخ دهد، به عنوان مثال:داد زدنبلند آواز خواندنبا صدای بلند صحبت کردنصحبت کردن طولانی مدت و بدون استراحتبا صدای خیلی کم یا خیلی بلند صحبت کردنمتخصصان بهداشت و درمان لارنژیت را که بیش از ۳ هفته ادامه یابد، مزمن تعریف میکنند.علل احتمالی لارنژیت مزمنسیگار کشیدنمصرف بیش از حد الکلبیماری ریفلاکس معده (GERD)قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی یا گرد و غبار که حنجره را تحریک میکند.ندولهای صوتی، کیستها و پولیپهاندولهای صوتی، کیستها و پولیپ ها، رشد خوش خیمی هستند که میتوانند در امتداد چینهای صوتی ظاهر شوند.پولیپهای صوتی معمولاً در یک طرف چین صوتی وجود دارد.
کیست صوتی رشد سخت بافتی است که در داخل طناب صوتی ایجاد میشود.
گرههای صوتی در دو طرف تارهای صوتی فرد به صورت جفت رشد میکنند و میتواند منجر به فشار یا اصطکاک بیش از حد شود.
درمان ندولهای صوتی، کیست و پولیپها معمولاً شامل استراحت، جراحی یا صدا درمانی است.
خونریزی تار صوتیخونریزی تار صوتی وقتی اتفاق میفتد که رگ خونی تار صوتی فرد پاره شود. آنها ممکن است به سرعت منجر به گرفتگی صدا شوند که میتواند بر صدای فرد تأثیر بگذارد. در صورت بروز این مشکل، فرد باید فوراً به صدای خود استراحت داده و با پزشک تماس بگیرد.
فلج طناب صوتی زمانی اتفاق میفتد که یک یا هر دو چین صوتی نتوانند به درستی باز یا بسته شوند. این وضعیت میتواند به دلیل موارد زیر باشد:
سرطان ریه
سرطان تیروئید
آسیب به سر، قفسه سینه یا گردن
تومورها در قاعده جمجمه، گردن و سینه
درمانها شامل صدا درمانی و در برخی موارد جراحی است.
بیماریهای عصبی و گرفتگی صدا
برخی شرایط عصبی میتوانند قسمتهایی از مغز که عضلات گلو و حنجره را کنترل میکنند، تحت تاثیر قرار دهند. این شرایط ممکن است شامل موارد زیر باشد:
سکته
بیماری پارکینسون
دیسفونی اسپاسمودیک
ریفلاکس اسید یا GERD و گرفتگی صدا
رفلاکس اسید زمانی اتفاق میفتد که اسید معده بالا رفته و گلو را تحریک میکند. این وضعیت در بعضی افراد میتواند به حنجره آسیب برساند. متخصصان بهداشت از این موضوع به عنوان ریفلاکس حنجره (LPR) یاد میکنند. ریفلاکس، نوعی رفلکس اسیدی است. اگر فردی به GERD مبتلا باشد، ممکن است متوجه گرفتگی صدای خودش شود که در صبح بدتر خواهد شد. افراد مبتلا به LPR ممکن است احساس کنند مجبورند مدام گلو خود را پاک کنند. درمانها شامل تغییرات رژیم غذایی و مصرف دارو است.
علائم کلی صدای گنگ شامل صدای ضعیف و خش دار است. بسته به علت اصلی، ممکن است علائم دیگری همراه با گرفتگی صدا بروز کند. بر اساس بنیاد صدا، سایر علائم احتمالی با گرفتگی صدا، عبارتند از:
گلو دردسرفه مداوممخاط در گلومشکل در بلعیدناحساس خشکی گلواحساس یک توده در گلونیاز مداوم به پاک کردن گلوبرخی از علائم ممکن است دلیل خاصی را نشان دهند. به عنوان مثال، یک مزه تلخ یا ترش در دهان و بدتر شدن علائم پس از مصرف غذاهای پرادویه، ممکن است نشان دهنده GERD باشد.در گرفتگی صدا چه موقع باید با یک پزشک تماس بگیریم؟توجه داشته باشید که گرفتگی صدا همیشه یک دلیلی برای نگرانی نیست. به عنوان مثال، برخی از افراد ممکن است پس از استفاده بیش از حد از صدای خود مانند فریاد یا آواز، این وضعیت را تجربه کنند. در این موارد، گرفتگی معمولاً موقتی است.
در صورت مشاهده گرفتگی که بیش از ۳ هفته طول میکشد، فرد باید با پزشک تماس بگیرد. این امر به ویژه اگر علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا نداشته باشند بسیار مهم است.
در صورت بروز علائم زیر بلافاصله با پزشک تماس بگیرید:
توده در گردن
اختلال در تنفس
سرفه کردن خون
درد هنگام صحبت کردن یا بلعیدن
از دست دادن کامل صدا برای چند روز
تشخیص گرفتگی صدا
درمان گرفتگی صدا
درمان صدای گرفتگی به علت اصلی آن بستگی دارد. در برخی موارد، استراحت صدا و نوشیدن آب زیاد به بهبود التهاب حنجره کمک میکند. با این حال، دلایل وخیمتر ممکن است نیاز به درمان پزشکی داشته باشند.
متخصصان بهداشت خاطرنشان میکنند که ممکن است مبتلایان به این وضعیت از گفتاردرمانی و زبان درمانی بهرهمند شود. این روش میتواند به افراد کمک کند از تحریک تارهای صوتی و عواملی که منجر به آنها میشود، خودداری کنند.
اگر گرفتگی صدا ناشی از سیگار کشیدن یا قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی تحریک کننده حنجره باشد، پزشک توصیه میکند از این عوامل دوری کنید. عدم مصرف بیش از حد الکل نیز ممکن است موثر باشدو
اگر عفونت ویروسی علت اصلی گرفتگی صدا باشد، علائم ممکن است خود به خود برطرف شوند. پزشکان بعضی اوقات از داروهای ضد ویروسی برای کمک به علائم و کوتاه شدن زمان بهبودی به میزان ۱-۲ روز استفاده میکنند.
درمانهای خانگی برای گرفتگی صداچند روز به صدای خود استراحت دهید. از حرف زدن و داد زدن پرهیز کنید. زمزمه نکنید، زیرا این در واقع تارهای صوتی شما را بیش از پیش فشار میدهد.
مایعات هیدراته کننده زیادی بنوشید. مایعات ممکن است برخی از علائم شما را تسکین داده و گلو را مرطوب کنند.
از مصرف کافئین و الکل خودداری کنید. آنها میتوانند گلو شما را خشک کرده و گرفتگی صدا را بدتر کنند.
از رطوبت ساز برای افزودن رطوبت به هوا استفاده کنید. این میتواند به باز شدن راه تنفسی و سهولت تنفس کمک کند.
دوش آب گرم بگیرید. بخار دوش به باز شدن مجاری تنفسی و تأمین رطوبت کمک میکند.
سیگار کشیدن را متوقف یا محدود کنید. دود گلو را خشک و تحریک میکند.
با مکیدن پاستیل یا آدامس گلو را مرطوب کنید. این عمل بزاق را تحریک میکند و ممکن است به آرامش گلو کمک کند.
مواد آلرژی زا را از محیط خود حذف کنید. آلرژی اغلب میتواند باعث بدتر شدن صدا یا گرفتگی صدا شود.
برای گرفتگی صدا از داروهای ضد احتقان استفاده نکنید. آنها بیشتر باعث تحریک و خشک شدن گلو میشوند.
اگر این داروهای خانگی مدت زمان گرفتگی صدا را کاهش نمیدهد، به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما میتواند در تعیین علت علائم و درمان مناسب کمک کند.
اگر گرفتگی صدا مداوم و مزمن دارید، ممکن است یک بیماری پزشکی زمینهای جدی باشد. مداخله زودرس اغلب میتواند چشم انداز شما را بهبود بخشد. شناسایی و درمان علت گرفتگی صدا مداوم شما ممکن است از وخیم شدن وضعیت شما جلوگیری کرده و هرگونه صدمه به تارهای صوتی یا گلو را محدود کند.
من بعداز کرونا گرفتگی صدادارم
چکارکنیم به چه پزشکی مراجعه کنیم همه کار کردیم عگس گرفتیم هرکجا رفته گفتن رفلاگس معده هست راهنمای کنیذ