مواردی همچون خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، موسوم به برگزیت و همه گیری کووید ۱۹، روند نزول اقتصاد انگلیس را شتاب بخشیده است.
۱ - رادنی شکسپیر – تحلیل گر مسائل انگلیس
مرکز ملی امار انگلیس بتازگی در گزارشی اعلام کرد تولید ناخالص داخلی این کشور ۹.۹ درصد کاهش یافت که که بیشترین اسیب به اقتصاد انگلیس در سیصد سال اخیر است.
ورشکستگی بیش از ۱۷ هزار شرکت در سال پیش از آغاز همه گیری در انگلیس بخشی از واقعیتهای اقتصادی سالهای اخیر این کشور را نشان میدهد که با برگزیت و کووید تشدید نیز شده است.
رادنی شکسپیر تحلیل گر مسائل انگلیس در این باره گفت: اکنون مردم از نظر اقتصادی احساس نا امنی میکنند. نظام بریتانیا در درون و بیرون اکنون با چالش مواجه شده است، اوضاع اقتصادی و سیاسی رو به وخامت است و دولت هیچ سیاست اقتصادی عملی جدیدی برای برون رفت از این وضعیت ارائه نداده است.
وی رای به برگزیت و خروج این کشور از اتحادیه اروپا را فریاد بیزاری از وضعیت اقتصادی موجود ارزیابی کرد و افزود: دولمتردان انگلیس میدانند که خروج این کشور از اتحادیه اروپا دست کم درمیان مدت به زیان این کشور خواهد بود و اتحادیه اروپا نیز برای افزایش هزینههای جدایی از این اتحادیه بر بریتانیا سخت خواهد گرفت.
به گزارش نهادهای مدنی در انگلیس ضعف اقتصادی اثار ناگوار اجتماعی نیز ببار اورده است، گزارش سازمان جاست لایف نشان میدهد شمار بی خانمانها در این کشور سه سال پیش، از ۵۱ هزار نفر فراتر رفت.
کاهش سرمایه گذاری، ناتوانی دررقابت بازرگانی با رقبا، کم شدن تولید ناخالص داخلی، افزایش تورم و بی میلی خرید مصرف کنندگان در پی کاهش قدرت خرید، چندین سال است که به نشانگان اقتصاد انگلیس مبدل شده است.
دولت انگلیس بیش از یک دهه است که سیاست ریاضت اقتصادی را در پیش گرفته، خدمات عمومی را کاهش و مالیاتها را افزایش داده است، برغم همه این تدابیر دولت انگلیس، این کشور با بیش از ۹ تریلیارد دلار پس از امریکا با ۱۸ تریلیارد دلار به بدهدکارترین کشور جهان مبدل شده است.