به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، روزنامه نیویورک تایمز نوشت، آس
یبهای روانی و تمایل به خودکشی در میان جوانان طی سال گذشته یکی از پیامدهای جدی ادامه محدودیتهای کرونایی در جهان بوده است.
بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در سراسر دنیا بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند. این آمار تنها در انگلیس دست کم ۱۲۶۰۰۰ نفر است. این ارقام ارزیابی عینی از هزینههای شیوع این بیماری همه گیر است. اما با واکسیناسیون تعداد بیشتری از مردم و آغاز دوباره فعالیتهای اجتماعی، آمار دیگری نیز وجود دارد که کارشناسان میگویند باید دقیقتر مورد ارزیابی قرار گیرد: خسارات روانشناختی ماهها انزوا و رنج جهانی که برای بعضیها کشنده بوده است.
نشانههایی وجود دارد که گسترش بحران سلامت روان را نشان میدهد. سال گذشته ژاپن افزایش قابل توجه میزان خودکشی را در میان زنان شاهد بود و کارشناسان سلامت روانی اروپا افزایش تعداد جوانانی را که گزارش کرده اند که گفتند، میخواهند خودکشی کنند. در آمریکا، بسیاری از اتاقهای اورژانسها افزایش تعداد کودکان یا نوجوانان با مشکلات و مسائل روانی را شاهد هستند.
متخصصان بهداشت روان میگویند علائم طولانی مدت افسردگی و اضطراب ممکن است رفتارهای پرخطری را به دنبال داشته باشد که میتواند به آسیب به خود، تصادفات یا حتی مرگ، به ویژه در میان جوانان، منجر شود.
برخی کارشناسان از مقامات خواسته اند که در صورت اعمال محدودیتهای جدید برای مهار کردن شیوع ویروس کرونا، خطرات افسردگی را بسنجند. مقامات بهداشت عمومی در برخی مناطق که شاهد افزایش خودکشی در نوجوانان بوده اند، مجبور شده اند مدارس را بازگشایی کنند، هر چند محققان میگویند خیلی زود است که بتوان به طور قطع اعمال محدودیتها را با افزایش میزان خودکشی مرتبط دانست.
مقامات بهداشت عمومی میگویند، در اروپا، با اقتصاد نابسامان و به دنبال آن اعمال محدودیتهای کرونا، ممکن است عواقب روانشناختی این همه گیری برای ماهها یا حتی سالها بروز پیدا کند و جوانان بیشترین آسیب را از این بحران متحمل شده اند.
خانوادههای داغدیده جوانانی که در طی این همه گیری جان خود را از دست داده اند، با این سوال روبرو شده اند که آیا تعطیلیهای کرونایی -که نه تنها فروشگاهها و رستورانها را تعطیل کرد بلکه مردم را مجبور کرد ماهها در خانه بمانند- نقشی داشته است. آنها اختصاص منابع بیشتر را برای سلامت روان و پیشگیری از خودکشی خواستار هستند.
آنی آرکوایرت که لیلی دختر ۱۹ ساله اش در ماه اکتبر در غرب انگلیس بر اثر خودکشی جان خود را از دست داد، گفت "در جریان این همه گیری، سلامت روانی به یک کلیدواژه تبدیل شده است و باید آن را به همین ترتیب ادامه دهیم. بسیاری از ما هرگز مهارتهای کمک به خود یا کمک به دیگران را یاد نگرفته ایم. "
هر چند در جریان تعطیلیهای مرحله اول ممکن است مردم، احساس با هم بودن کرده باشند، اما با خودنمایی پیامدها و مشکلات این تعطیلیها برای گروههای آسیب پذیر از جمله جوانان که بیشترین آسیب را از این تعطیلیها متحمل شدند، این احساس کم کم از بین رفت. دکتر روری اوکانر استاد روانشناسی در دانشگاه گلاسکو که در مطالعات در زمینه خودکشی تخصص دارد، گفت "زمانی که جوان هستید، به دنبال امید میروید. اما بازار کار محدودتر میشود و فرصتها برای شما برای ساختن زندگی تان کمرنگتر میشود. "
با نزدیک شدن فصل زمستان، کارشناسان سلامت روانی افزایش مراجعه تعداد بیشتری از نوجوانان به اورژانس و مراکز روان درمانی را شاهد بودند و درباره افزایش استفاده از مواد مخدر و قمار و آسیب به خود در میان جوانان هشدار دادند. نتایج یک تحقیق مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا (سی دی سی) در ماه ژوئن نشان داد که استفاده از مواد مخدر و خودکشی در میان جوانان، همراه با اقلیتهای قومی و کارگران، افزایش قابل توجهی داشته است.
دکتر فابریس جولانت دکتر روانشناس در دانشگاه پاریس گفت "یک جوان را در یک اتاق کوچک تصور کنید که روزهای خود را با گشت زنی در سایتهای اینترنتی میگذراند و به علت اعمال محدودیتهای کرونایی، زندگی اجتماعی محدودی دارد. احتمال دارد آنها به استفاده بیشتر از مواد مخدر یا نوشیدن الکل روی آورند و فعالیت فیزیکی محدودتری دارند. همه اینها با نشانههای افسردگی و اضطراب و کم خوابی ارتباط دارند. "
پس از چند سری تعطیلی در انگلیس در سال گذشته، یک خط تماس تلفنی مختص خودکشی جوانان، پاپیروس (Papyrus) , در انگلیس افزایش ۲۵ درصدی تماسها را شاهد بود. هر سال این تماسها ۲۰ درصد افزایش داشت.
این سازمان میگوید، هنوز مشخص نیست که آیا این افزایش نشان دهنده این است که افراد بیشتری درباره خودکشی فکر میکنند یا نشانههای بیماری روانی دارند یا این که اکنون افراد راحتتر درخواست کمک میکنند.