وب گردی
برای رهایی از غم غربت چه باید کرد؟
غم غربت ناشی از شرایطی است که فرد به دور از خانه و خانواده است و در تنهایی بسر میبرد.
به گزارش
خبرگزاري صدا وسيما ؛ غم غربت ناشی از شرایطی است که فرد به دور از خانه و خانواده بوده و در تنهایی به سر میبرد که اغلب با دلتنگی و غم و اندوه شدیدی همراه بوده و تجربهای دردناک برای فرد میباشد. برای جدا شدن از این حس و رهایی از غم غربت میتوان از راهکارهای موثری در این زمینه بهره برد و به تسکین و مقابله با آن پرداخت.
یکی از احساساتی که فرد را بعد از سفر یا مهاجرت به مکانی درگیر میکند غم غربت میباشد که با استرس و نگرانی همراه بوده و فرد اندوهگین و دلتنگ میشود. جدا شدن فرد از خانواده و افراد آشنا به دلایل مختلف بر روحیه او اثرگذار بوده و امکان دارد که فرد دچار افسردگی گردد که در همین زمینه سعی داریم در این مطلب راهکارهایی در جهت رهایی از غم غربت و مقابله با آن به منظور آگاهی و راهنمایی شما عزیزان ارائه دهیم.
تسکین دادن و رهایی از غم غربتهمانطور که میدانید دوری از محل زندگی و مهاجرت به یک مکان دیگر برای ادامه تحصیل یا اشتغال قطعا برای اغلب افراد با احساس دلتنگی و غم غربت همراه بوده که باعث انزوا و گوشه گیری فرد شده و حتی باعث اختلال در انجام فعالیتهای روزانه او خواهد شد. اما میتوان به منظور کنار آمدن و رهایی از غم غربت راهکارها و تکنیکهایی را پیش رو گرفت و آن را تسکین داد.
نشانههای دلتنگی و غم غربت:نداشتن عزت نفس یا حس پوچی و بی ارزش بودناختلال در الگوی خوابکاهش اشتهاعدم تمرکزسردرد داشتنحس تنهایی داشتن و دور افتادگیحالت تهوعاحساس اضطراب، ناراحتی و عصبی بودن
دلایل ایجاد حس غربتبه طور کلی نبود سه نیاز اصلی نظیر احترام، امنیت و دوست داشته شدن موجب بوجود آمدن حس غربت در افراد میشود. غم غربت در واقع حسی بالاتر و بیشتر از یک دلتنگی ساده و معمولی میباشد. این احساس غم و اندوه امکان دارد که کل ابعاد زندگی شما را دربر بگیرد، ولی با شناخت نشانهها و دلایل بوجود آورنده آن میتوانید احساسات درونی خود را به خوبی شناسایی کرده و به دنبال راهکارهای بهبود سلامت روانی و رهایی از غم غربت باشید. در ادامه به مواردی از این دلایل اشاره خواهیم کرد.
استرس و نگرانی:اضطراب بوجود آمده از شرایط دور ماندن از خانه و خانواده باعث ایجاد وسوسه فکری میشود. این نگرانی موجب نداشتن تمرکز و حالت آشفتگی فرد شده و همین امر موجب عدم شناسایی دلایل ایجاد حس میگردد. حتی امکان دارد که در فضای جدید نسبت به افراد پیرامون خود خیلی حساس شده و زودرنج شوید.
اندوه و افسردگی:غم غربت به طور معمول به همراه افسردگی فرد را درگیر میکند، زیرا همراهی و حمایت خانواده به طور قابل توجهی کم شده و فرد به شدت احساس تنهایی میکند. بعضی از اشخاص تصور میکنند که کنترل زندگی خود را از دست داده و همین موضوع باعث شدید شدن نشانههای افسردگی میگردد. از جمله نشانههای افسردگی میتوان به کاهش خواب، احساس آشفتگی، به هم ریختگی در اشتغال و تحصیل، احساس ناتوانی و … اشاره کرد
به یاد آوردن خاطرات گذشته:حس نوستالژی وقتی در فرد ایجاد میشود که خاطرات خانه، افراد و چیزهای آشنا با فکر و خیالی واقع گرایانه تداعی میشود. امکان دارد با این عمل فرد جذب خانه شود و به طور دائم در حال مقایسه کردن فضای جدید با فضای قدیمی باشد.
رفتار نامتناسب:احساس غم غربت اگر شدت داشته باشد امکان دارد که بر روی فعالیتهای روزانه و رفتارها و ارتباط شما به دیگران موثر باشد. امکان دارد فردی که شخصیتی آرام دارد تبدیل به شخصی گردد که خیلی زود عصبانی شده و واکنش نشان میدهد. برخی مواقع رفتارهایی همچون کم خوردن یا زیاد خوردن در اشخاصی که دور از خانه و خانواده خود میباشند مشاهده میشود.
راهکارهای موثر و کارآمد برای مقابله با غم غربتداشتن کمی احساس دلتنگی و غم غربت در محیط جدیدی که به سر میبرید کاملا طبیعی و عادی میباشد. در صورتی که از حس غربت و افسردگی دچار رنج شده و سردرگم میباشید میتوانید با بهره مندی از راه حلها و ترفندهایی که در این زمینه وجود دارد این حس غم و اندوه را در خود کاهش داده و آن را تسکین دهید. در ادامه به مواردی از آنها اشاره خواهیم کرد.
سخت نگرفتن به خود:این راهکار عمل بسیار مهمی میباشد که باید توجه ویژهای به آن داشته باشید. داشتن حس دلتنگی به دلیل ضعیف بودن شما نمیباشد به همین علت نباید خود را مورد سرزنش قرار دهید و نسبت به خود سخت گیری کنید. بیشتر افرادی که به منظور اشتغال و تحصیل از محل زندگی خود دور شده اند برای خانه و خانواده خود احساس دلتنگی میکنند.
داشتن توقعات واقع گرایانه:در صورتی که برای تحصیل محل زندگی خود را ترک کرده اید باید این در نظر داشته باشید که نباید محیط دانشگاه خود را با آنچه که در شبکههای اجتماعی و مجازی راجع به دانشگاه به غلط و کاملا خیالی نمایش داده اند مقایسه نمایید.
مثبت اندیش بودن:بهتر است بدانید که تمرکز داشتن بر روی دیدگاه مثبت کمک شایانی به مقابله با حس دلتنگی خواهد کرد. سعی کنید کارهایی که با انجام آن احساس لذت و شادی میکنید همچون رابطه با دوستان یا یک حمام آب گرم و یا حتی تماشای فیلم مورد پسندتان را در فهرست کارهای روزمره خود بگنجانید. همین طور داشتن نگرش مثبت نسبت به زندگی شما را به شخصیتی عالی و دوست داشتنی تبدیل خواهد نمود. در نتیجه خیلی راحت با دیگران ارتباط برقرار کرده و دوستان جدیدی خواهید یافت که این امر در واقع موجب رفع حس دلتنگی خواهد شد.
ایجاد فضای آرام خانه:تمامی افراد وسایلی دارند که زمانی که حالشان بد است با آنها حال بهتری پیدا میکنند؛ بنابراین اشیائی که باعث آرامش و شادی شما میشود را همراه با خود به محل جدید بیاورید.
درخواست کمک و یاری:در هنگام درخواست کمک کردن به هیچ عنوان احساس خجالت و شرم نکنید و سعی کنید که تمامی مشکلات خود را دسته بندی کرده و در زمان رخ دادن از دیگران کمک بگیرید چرا که در غیر اینصورت احساس نگرانی و درماندگی در مورد این مسائل غم غربت شما را افزایش خواهد داد.