رويترز خبر داد؛
انتقاد سخنگوی وزارت خارجه چین از نقض حقوق بشر در آمریکا
سخنگوی وزارت امور خارجه چین با دفاع از وضع حقوق بشر در کشورش از نقض حقوق بشر در آمریکا انتقاد کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری رویترز، هوآ چونینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین، روز پنجشنبه گفت آمریکا و برخی از متحدان غربی اش باید استانداردهای دوگانه را کنار بگذارند و به مشکلات حقوق بشری خودشان بپردازند.
وی این سخنان را در یک کنفرانس خبری و پس از آن بیان کرد که شورای حقوق بشر سازمان ملل روز سه شنبه در چهل و ششمین نشست خود قطعنامهای را با حمایت چین تصویب کرد و در آن از دولتها و سایر ذینفعان خواست در گفتگوها و همکاریهای سازنده و واقعی در زمینه حقوق بشر، مبتنی بر جهان شمولی، بی طرفی، واقعیت، غیرگزینشی، غیرسیاسی، برابری و احترام متقابل مشارکت کنند. اما آمریکا از این قطعنامه به علت آن که منافع دولتها را بالاتر از حقوق بشر و آزادی اساسی افراد قرار میدهد، انتقاد کرد.
هوآ چونینگ گفت: "بیان این که چین منافع دولت را بر حقوق افراد ارجح میداند چیزی نیست جز بازی با کلمات. چین بر حقوق و منافع بشر متمرکز است، مردم و زندگی آنها را بالاتر از هر چیز دیگر میداند و از حقوق بیشترین توده مردم حفاظت میکند. با این حال، در آمریکا برخی از سیاستمداران بر منافع سیاسی احزاب خود تمرکز دارند و به طور کامل به زندگی و مرگ مردم اهمیتی نمیدهند. "حقوق بشر" یک شعار نیست، ابزاری برای فشار آوردن بر کشورهای دیگر نیز نیست و باید در اقدامات قاطع منعکس شود. "
سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت آمریکا، که به کرات درباره حقوق بشر سخن میگوید، کشوری است که بی دلیل با کشورهای دیگر جنگ به راه میاندازد و موجب کشته شدن تعداد زیادی از انسانها و آوارگی آنها میشود؛ کشوری که علم را تحت سیطره سیاست درآورده است، جایی که بیش از ۵۰۰ هزار نفر جان خود را بر اثر بیماری همه گیر کووید-۱۹ از دست داده اند؛ کشوری که به تبعیض نژادی و خشونت علیه اقلیتها دامن میزند؛ کشوری که در برخورد با حمل سلاح مردد است و بیش از ۴۱ هزار و ۵۰۰ نفر در یک سال بر اثر شلیک گلوله جان خود را از دست داده اند.
هوآ افزود: "چین از مفهوم مردم محور حقوق بشر حمایت میکند. این کشور احساس پیروزی، احساس شادی و احساس امنیت را هدف نهایی در اداره کشور قرار داده است. چین یک دهه زودتر به هدفی که توسط برنامه توسعه پایدار ۲۰۳۰ سازمان ملل برای کاهش فقر تعیین شده بود، رسیده است. این کشور بزرگترین شبکه امنیت اجتماعی جهان را ایجاد کرده است که تقریبا همه جمعیت ۱.۴ میلیارد نفر را شامل میشود. چین نه فقط موفق شده است درآمد مردم را افزایش دهد و استانداردهای زندگی آنها را بهبود بخشد، بلکه تحصیل و خدمات درمانی را برای مردم خود تضمین کرده است. "
وی در ادامه گفت، چین در مواجهه با شیوع بیماری کووید-۱۹ نهایت تلاش خود را برای حفاظت از جان مردم به کار گرفته است. چین اولین کشوری است که این بیماری همه گیر را تحت کنترل درآورده است.
هوآ گفت: "امسال طی بررسی گزارش حقوق بشر آمریکا توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل بیش از ۱۱۰ کشور از آمریکا به علت نقض حقوق بشر انتقاد کردند. دهها گزارشگر شورای حقوق بشر از آمریکا به علت مسائلی مانند فقر و تبعیض در میان اقلیتها انتقاد کرده اند. "
وی افزود: "امیدواریم که آمریکا و متحدان غربی آن دورویی، تکبر و استانداردهای دوگانه را کنار بگذارند و به مشکلات حقوق بشری خودشان بپردازند و اقداماتی عملی در جهت بهبود و حمایت از حقوق بشر انجام دهند. چین مایل است با روحیه برابری و احترام متقابل درباره مسائل حقوق بشری با همه کشورها گفتگو کند به طوری که بتوان با هم ارتباط برقرار کرد، از یکدیگر آموخت و به بهبود اوضاع یکدیگر کمک کرد. "