جوانی قلب با کدام مواد غذایی حفظ میشود؟
۱۰ ماده غذایی که جوانی قلب را حفظ میکنند، کداماند؟
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، بر اساس مطالعات انجام شده محققان، از ۵۰ درصد کل مرگ و میرهای ناشی از حمله قلبی، میتوان با تغییرات کوچک در رژیم غذایی پیشگیری کرد.
سلامت قلب را در دستان خود قرار دهید. با اضافه کردن ۱۰ ماده غذایی مؤثر به رژیم روزانه، سن قلب خود را پایین بیاورید و به جوانماندن آن کمک کنید.
پیاز قرمز: منبع مهمی از فیبر خوراکی، ویتامینهای ب ۶ و ث، اسید فولیک، منگنز، پتاسیم، مس و فسفر است. پیاز قرمز برای قلب مفید است و به پیشگیری از بیماری قلبی کمک میکند. استفاده مداوم از پیاز در رژیم غذایی باعث کاهش سطح کلسترول و فشار خون بالا میشود.
مصرف پیاز، خطر حمله قلبی را کاهش و کلسترول خوب را افزایش میدهد. به علاوه خوردن منظم پیاز، خطر لخته شدن خون را در بیماران قلبی کاهش میدهد.
سیر: بیمارانی که سابقه ابتلا به بیماری ترومبوز (تشکیل لخته خونی در عروق یا قلب) را دارند، باید بدانند که سیر میتواند تأثیر اندک، اما مهم روی تجمع پلاکتها داشته باشد. مصرف سیر در کاهش سطح کلسترول خون و فشار خون نقش اساسی دارد.
بادام زمینی: علاوه بر محتوای چربی اشباع نشده مونو، حاوی سایر مواد مغذی نظیر ویتامین E، فولات، پروتئین و منگنز است که همگی موجب بهبود سلامت قلب میشوند.
سیب زمینی شیرین: این نوع سیب زمینی با فیبر و مواد مغذی دیگری بارگذاری شده است که همگی به شما کمک میکنند تا چربی بسوزانید. مواد مغذی موجود در سیب زمینی شیرین به نام کاروتنوئیدها، آنتی اکسیدانهایی هستند که سطح قند خون و مقاومت به انسولین را پایین میآورند.
این یعنی شما کمتر در معرض ابتلا به دیابت قرار میگیرید و در نتیجه سلامت قلب خود را بیشتر تضمین میکنید.
بذر کتان: تنها یک قاشق غذاخوری از این دانههای بسیار قدرتمند تقریبا ۳ گرم فیبر و ۵۵ کالری دارند. دانههای کتان ثروتمندترین منابع حاوی امگا ۳ هستند که به کاهش التهاب در بدن کمک میکنند و منجر به جلوگیری از تغییرات خلقی میشوند.
مصرف دانههای کتان، عامل مؤثر جهت جلوگیری از بیماریهای قلبی و دیابت است. ضمن این که منجر به افزایش کلسترول خوب یا همان اچ دی ال میشود.
گردو: سرشار از آنتی اکسیدانها و اسیدهای چرب امگا ۳ است که به طور قابل توجه خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد. تنها مصرف یک اُنس گردو برای بیشتر از ۵ بار در هفته خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را تا ۴۰ درصد کاهش میدهد.
گوجه فرنگی: محققان میگویند برخی گوجه فرنگی و محصولات آن را بیشتر از سایر سبزیجات غیر نشاستهای مصرف میکنند و این خبر خوبی است، زیرا گوجه فرنگی منبع غنی از آنتی اکسیدانی به نام لیکوپن است. دهها مطالعه نشان داده اند که بین مصرف منظم گوجه فرنگی و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، آسیبهای پوستی و برخی سرطانها رابطه مستقیم وجود دارد.
بادام: اضافه کردن بادام به رژیم غذایی منجر به کاهش سطوح کلسترول ال دی ال یا کلسترول بد میشود و از تشکیل پلاک در عروق و خطر ابتلا به حمله قلبی تا حد بسیار زیادی جلوگیری میکند. مطالعات بالینی نشان میدهد که مصرف بادام همچنین خطر ابتلا به مقاومت به انسولین و دیابت را نیز کاهش میدهد و منجر به بهبود حساسیت به انسولین میشود.
علاوه بر این، مصرف بادام، راهی جهت کاهش وزن است. در یک مطالعه نشان داده شد که اضافه کردن ۸۴ گرم یا حدود سه اُنس بادام روزانه به رژیم غذایی، منجر به کاهش ۱۴ درصدی دور کمر میشود و از چاقی شکمی نیز میکاهد. بین مصرف بادام و کاهش التهاب بدن نیز رابطه مستقیم وجود دارد.
پسته: اضافه کردن این آجیل به رژیم غذایی دارای مزایای بالقوه برای قلب است. در افراد مبتلا به دیابت، مصرف پسته باعث کاهش کلسترول تام و کلسترول ال دی ال یعنی دو فاکتور خطر ابتلا به بیماریهای قلبی میشود. مصرف روزانه ۶ تا ۱۰ گرم پسته با بهبود سرعت پاسخ قلب به استرس، موجب کاهش فشار خون و بهبود عملکرد قلب میشود.
شکلات تیره: افراد مبتلا به کلسترول تام بالا با خطر افزایش ال دی ال یا لیپوپروتئین با چگالی کم مواجه هستند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی به ویژه آترواسکلروز و حمله قلبی کرونر در آنها بیشتر است. فلاوانول موجود در شکلات تیره منجر به کاهش جذب کلسترول در مسیر دستگاه گوارش و همچنین سنتز کلسترول ال دی ال میشود.
مصرف این شکلات با افزایش لیپوپروتئین با چگالی بالا یا اچ دی ال نیز در ارتباط است؛ یعنی کلسترولی که منجر به محافظت در برابر بیماریهای قلبی میشود.