وب گردی
مراقبت از قلب با مارچوبه
مارچوبه به علت دارا بودن ترکیباتی مانند فولات و ویتامینهای گروه B میتواند از بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری کند.
به گزارش
خبرگزاري صدا وسيما؛ مارچوبه Asparagus officinale گیاهی است که در فصل بهار و اوایل تابستان ظاهر میشوند. میوهی این گیاه قرمز خوشرنگ و دارای دانههای فراوان و به دو صورت خودرو و پرورش یافته در نقاط مختلف جهان، از جمله ایران، وجود دارد که مهمترین مناطق رشد و تکثیر آن در ایران، استانهای آذربایجان، اصفهان، کرمانشاه، تهران و نواحی جنوبی ایران (از جمله شیراز) است.
مارچوبه به دلیل دارا بودن ترکیباتی مانند فولات و ویتامینهای گروه B میتواند از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری کند و میزان هموسیستئین خون را کنترل کند.
افزودن این سبزی به غذاها به معنی جذب بیشتر ویتامین E است. این گیاه دارای قدرت آنتی اکسیدانی بالایی بوده و برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی لازم و ضروری است پس برای مراقبت از قلبتان در کنار غذا مارچوبه نیز میل کنید. همچنین فولات که در این گیاه وجود دارد، اساساً برای سلامت سیستم قلب و عروق لازم و ضروری است و کمبود فولات باعث ایجاد خطر حملهی قلبی و بیماریهای قلبی و عروقی میشود.
ساقه مارچوبه مانند سبزیجات خوراکی قابل مصرف است و دانه، ریشه و عصاره آن دارای خواص درمانی به خصوص مدر است. دانه مارچوبه در ساخت داروهای مدر، ملین، درمان کننده التهابات عصبی، روماتیسم، تسکین درد دندان، تحریک رشد مو و بالاخره داروها درمان سرطان مصرف میشود.
دانه مارچوبه همچنین جایگزینی برای قهوه است. در طب چینی نیز دانه مارچوبه برای درمان بیماریهای انگلی به کار میرود همچنین در فرآوردههای خانگی از ساقه و عصاره مارچوبه برای درمان زخمهای آکنه و پاک کردن صورت استفاده جلدی میشود. افرادی که التهاب یا نارسایی کلیه دارند، باید در مصرف مارچوبه احتیاط کنند هر چند واکنشهای حساسیتی نسبت به مارچوبه بسیار نادر است.