پخش زنده
امروز: -
با افتتاح خط اول انتقال آب از خلیج فارس به استانهای کرمان و یزد، رونمایی از خطوط دوم، سوم و چهارم ابَرپروژه ملی انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان در ۲۴ اسفند ۹۹، توسعه این طرح وارد فاز جدیدی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وزارت صمت؛ با افتتاح خط اول انتقال آب از خلیج فارس به استانهای کرمان و یزد، رونمایی از خطوط دوم، سوم و چهارم ابَرپروژه ملی انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان در ۲۴ اسفندماه ۱۳۹۹، توسعه این طرح وارد فاز جدیدی شد تا علاوه بر تامین آب صنایع و شرب استانهای هرمزگان، کرمان و یزد، استانهایی همچون اصفهان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان نیز از منابع آبی سیراب شوند.
نکته قابل توجه این ابَرپروژه، بهره مندی از توان متخصصان داخلی و همچنین ظرفیتهای بخش خصوصی توانمند، در زمان تحریم است که این موضوع باعث شده تا از آن به عنوان یکی بزرگترین پروژههای بعد از انقلاب اسلامی نام برده شود.
عملیات اجرایی انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان در دولت یازدهم به ثمر نشست. این پروژه دارای چهار خط انتقال به فلات مرکزی و شرق کشور است. مجموع سرمایه گذاری خطوط به بالغ بر ۱۴۰ هزار میلیارد تومان میرسد.
خط اول
خط نخست انتقال آب خلیجفارس به استان یزد خواهد رسید که به طول ۸۲۰ کیلومتر با حجم سرمایهگذاری ۲۳ هزار میلیارد تومانی عملیاتی شد. حجم آب انتقالی در این خط ۱۳۰ میلیون متر مکعب در سال است و زمینه اشتغالزایی ۱۶ هزار نفری در دوارن ساخت را فراهم کرده است. این خط ۵۰ میلیون متر مکعب آب را برای استان هرمزگان تامین مینماید.
خط دوم
خط دوم طرح ملی انتقال آب از خلیج فارس به استانهای کرمان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی خواهد رسید. حجم سرمایه گذاری خط دوم به طول ۱۵۵۰ کیلومتر به ۴۷ هزار میلیارد تومان میرسد. ظرفیت انتقال آب این خط ۲۳۰ میلیون متر مکعب در سال است که اشتغالزایی آن در دوران ساخت آن به ۳۰ هزار نفر میرسد. مدت زمان اجرای طرح ۶۰ ماه برآورد شده است.
تامین منابع مالی خط دوم از محل سرمایه گذاری شرکتهای فولاد مبارکه، گلگهر، چادرملو، ملی صنایع مس ایران، سنگ آه گهر زمین، فولاد اپال پارسیان و فولاد خراسان، برنامه ریزی شده است.
خط سوم
همچنین خط سوم انتقال آب از خلیج فارس به استانهای یزد و اصفهان خواهد رسید. حجم سرمایه گذاری این خط ۹۱۰ کیلومتری به ۳۵ هزار میلیارد تومان میرسد. ظرفیت خط انتقال آب در این خط، ۲۰۰ میلیون متر مکعب است و اشتغالزایی طرح در دوران ساخت آن به ۱۴ هزار نفر میرسد. مدت زمان اجرای طرح ۶۰ ماه برآورد شده است.
تامین منابع مالی خط سوم از محل سرمایه گذاری شرکتهای فولاد مبارکه، ذوب آهن اصفهان و پالایشگاه اصفهان برنامه ریزی و انجام میشود.
خط چهارم
خط چهارم انتقال آب به طول ۸۲۰ کیلومتر از دریای عمان به سیستان و بلوچستان خواهد رسید.
این خط با سرمایه گذاری ۳۹ هزار میلیارد تومانی با حمایت وزارت صمت، با اشتغال زایی ۱۰ هزار نفری در دوران ساخت تا ۵ سال آینده آب را به سیستان و بلوچستان خواهد رساند.
به طور حتم با تکمیل مراحل اجرای این پروژه، انقلابی بزرگ در عرصه تامین آب صنایع و شرب مردم مردم ساکن در استانهای "کم آب" فراهم خواهد شد.
بنابر این گزارش، عملیات اجرایی مرحله دوم و سوم و چهارم انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی و شرق کشور ۲۴ اسفندماه ۱۳۹۹ آغاز شد.
رهبری امسال و چند سال گذشته را در حوزه اقتصاد و تولید و رفع مشکلات کسب و کارهای اقتصادی نام گذاری کردند آنوقت صدا و سیما آنطور که باید سخنان رهبری را در عمل پیاده نمیکند.آقایان مسئول در صدا و سیما اولین کاری که باید در همین فروردین انجام دهید و کار راحتی هم است دایر کردن چند بخش خبری اقتصادی ویژه در شبکه خبر بخصوص در شبها و دایر کردن بخش اخبار اقتصادی در بخش خبری ساعت 14 و 21 شبکه اول و خبر 22 شبکه سوم است.اینکه در تمام بخش های خبری صدا و سیما پوشش اخبار اقتصادی بصورت ویژه و مجزا نیست این خود یک معضل بزرگ در رسانه ملی است.پوش اخبار و تحلیل و بررسی مشکلات در حوزه های اقتصادی مثل بورس ارز طلا بانک مسکن صنعت معدن تولید کشاورزی خودرو بازرگانی صادرات واردات گمرک تامین اجتماعی بیمه امور کارمندان و بازنشستگان و اقتصاد کلان کشور و دهها موضوع دیگر که با زندگی 80 میلیون ایرانی روزانه سرکار دارد باید اولویت اول صدا و سیما باشد.
متاسفانه قدرت های جهانی در سیاست گذاری و حتی شبکه های ماهواره ای فارسی زبان از دوسال پیش عملا تمام پوشش اخبار و تحلیل خود را روی اقتصاد ایران گذاشته اند.آنوقت اخبار سراسری صدا و سیما فاقد اخبار اقتصادی و تحلیل گر در حوزه های مختلف است.
بی توجهی صدا و سیما آنهم به عنوان بخش تبلیغی تئوریک اقتصاد به حوزه اقتصاد کشور در سالهای اخیر ضربه بزرگی به اقتصاد کشور زده.در حالیکه صدا و سیما باید هر روز یک موضوع اقتصادی کشور را موشکافی کند و زودتر از دولتمردان راهکار دهد و با پخش اخبار مردم را پیگیر موضوعات اقتصادی و عملکرد دستگاهها در حوزه اقتصاد کند.وگرنه اینکه صدا و سیما گوشه صفحه اش اسم سال را بنویسد اما در عمل کاری نکند هیچ فرقی با دستگاههای دیگر ندارد.
لطفا این موضوع به اطلاع همه مسئولان سیاسی اجرایی صدا و سیما برسد تا هر چه زودتر شاهد تغییرات اساسی در خبرهای سراسری رسانه ملی در حوزه اقتصادی باشیم.بی توجهی به این موضوع باعث تاخیر در تحولات اقتصادی در کشور میشود.