ماهی قرمز کرونا را منتقل میکند یا خیر؟
در صورت تماس با ماهی و یا آب حمل و نگهداری، بلافاصله نسبت به شستشوی دستها با آب و صابون و یا استفاده از ضدعفونی کنندههای مناسب اقدام شود.
به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما؛ مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: ویروس کرونای عامل بیماری کووید ۱۹ در ماهیان بیمار زا نبوده، اما توصیههای بهداشتی به منظور جلوگیری از احتمالی ناشی از انتقال مکانیکی ویروس از طریق آب و سطح بدن ماهی است.
محمد اصغرزاده افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور به مردم توصیه میکنیم در خرید و نگهداری ماهی قرمز به نکات بهداشتی دامپزشکی توجه کنند.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی افزود: در صورت تماس با ماهی و یا آب حمل و نگهداری، بلافاصله نسبت به شستشوی دستها با آب و صابون و یا استفاده از ضدعفونی کنندههای مناسب اقدام شود.
اصغرزاده با اشاره به اینکه افرادی که دارای علائم مشکوک به بیماریهای تنفسی هستند، نباید در چرخه تولید و حمل ماهی قرمز فعالیت داشته باشند، تصریح کرد: رعایت بهداشت فردی و محیطی، شستشو و ضدعفونی وسایل و تجهیزات نگهداری، استفاده از ظروف یکبار مصرف برای حمل و جابجایی ماهی به منزل و عدم تماس حفاظت نشده با آب و ماهی ازعوامل مهم و تاثیرگذار در جلوگیری از انتقال بیماری است.
وی ادامه داد: از مردم میخواهیم از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری کنند.
اصغرزاده یادآور شد: ماهی قرمز جزء کم خطرترین حیوانات خانگی در انتقال و انتشار بیماریهای مشترک بین انسان و دام محسوب میشود، اما گروههای خاصی که دارای سیستم ایمنی پایین هستند باید از تماس مستقیم دستها با ماهی قرمز خوداری کنند.