ویژگیهای ماهی قرمز سالم:
ماهی سالم میبایست دارای پولکهایی سالم و ردیف و فاقد زدگی و زخم یا مناطقی عاری از پولک بر روی پوست خود باشد
ماهی سالم میبایست دارای تحرک مناسبی بوده و شنای طبیعی داشته باشد.
بالههای شنای ماهی میبایست قائم بوده و با تحرک باشد.
توصیه های بهداشتی نگهداری ماهی قرمز:
پس از انتقال به منزل، بلافاصله آب آن تعویض و ماهیها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند. ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد و آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری شود.
آب بهداشتی سالم و کافی (برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر آب)
بهترین دمای نگهداری ماهی ۲۲ تا ۲۶ درجه سانتی گراد است.
ظرف نگهداری ماهی با دهانه باز جهت تبادل اکسیژن با محیط باشد.
استفاده از دستکش در تماس با ماهی و شست و شوی دستها با آب و صابون بعد از تماس با ماهیها
شست و شو و ضدعفونی ظرف نگهداری ماهی با نمک طعام ۳% بصورت دورهای
هربار ۲۵ درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره آب خودداری شود.
ماهیهای قرمز از فروشگاههای آکواریومی دارای مجوز و پروانه معتبر بهداشت خریداری شود.
جداسازی ماهیهای بیمار از سالم
جهت جلوگیری از آلودگی ماهیان آزاد، از رهاسازی ماهی قرمز در رودخانهها باید پرهیز شود و فقط در مکانهایی که شهرداری اعلام میدارد رهاسازی کنیم.