ظرفیت های دریای خزر (1)
این طرح پژوهشی با هدف ایجاد بینش همه جانبه درباره موضوعات مختلف مربوط به حوزه دریای خزر با غنای محتوایی لازم آماده می شود و تاحد ممکن شامل تمام اطلاعات مربوط به بخشهای مختلف اقلیمی ، سیاسی ، اقتصادی، تجاری و صنعتی خواهد بود.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: دست اندرکاران رسانهها برای داشتن سرعت عمل در انتشار و همچنین ارائه تحلیل درست درباره موضوعات خبری نیاز مبرمی به اطلاعات بنیادی دارند. وجود بانک اطلاعاتی قوی در سازمانهای خبری میتواند در آینده و با توجه به اتفاقات پیش آمده امکانی برای دسترسی سریع خبررسانان و بستری برای خبرافزایی پویا فراهم آورد.
این طرح پژوهشی بصورت سریالی و با هدف ایجاد بینش همه جانبه درباره موضوعات مختلف مربوط به حوزه دریای خزر با غنای محتوایی لازم آماده میشود و تاحد ممکن شامل تمام اطلاعات مربوط به بخشهای مختلف اقلیمی، سیاسی، اقتصادی، تجاری و صنعتی خواهد بود. بخش حاضر قسمت اول از این مجموعه است که به جغرافیای خزر میپردازد.
هم بزرگترین هم کوچکترین در جهانخزر کوچکترین دریای کره زمین است که به دلیل واقع شدن در پهنهای محصور بین پنج کشور جهان، لقب بزرگترین دریاچه کره زمین را نیز از آن خود کرده است.
این پهنه آبی منحصر بفرد آبی وشگفتی آفرین منطقه خاورمیانه که به هیچ دریای آزادی راه ندارد و از طریق کانال به دریای سیاه متصل میشود. در جنوبیترین و پرعمقترین بخش خود به سرزمین ما ایران پیوسته و شمالیترین نقطه سرزمینی ایران را بخود اختصاص داده است. از اینرو مردمان ما خزر را دریای شمال نیز مینامند. دریای خزر یا شمال درمراودات بین المللی با نام کاسپین معروف است. کاسپیها از اقوام باستانی ایران و اولین ساکنانی هستند که در ساحل خزر سکنی گزیدند.
مساحت این دریاچه حدود ۴۳۶۰۰۰ کیلومتر مربع و حجم آن حدود ۷۷۰۰۰ کیلومتر مکعب است.
دریای خزر علاوه بر اندازه آن از بسیاری جهات دیگر نیز کاملا منحصر بفرد است. حدود ۱۳۰ رودخانه به این دریا میریزند. آب آن نه شوری دریاها و اقیانوسها را دارد و نه شیرینی آب رودخانهها و دریاچهها را و به همین دلیل زیستگاه گونههای بسیار نادر جانوری و گیاهی است.