پخش زنده
امروز: -
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به زانوزدن قدرتهای نظامی، اقتصادی، فرهنگی و تبلیعاتی جهان در برابر کرونا گفت: این ویروس نشان داد جهان فقط یک قدر قدرت دارد و آن ذات باری تعالی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای ظریف در مراسم "نوروز ۱۴۰۰، نوروز دوستی" که با حضور سفرا و نمایندگیهای مقیم تهران برگزار شد، ضمن بزرگداشت آیین و فرهنگ نوروز گفت: نوروز جشن خالی کردن قلبها از حقد و کینه هاست.
وی ادامه داد: در یک سال گذشته باید یک درس از کرونا گرفته باشیم که دنیا فقط یک قدر قدرت دارد و آن حضرت باری تعالی است. اگر این درس را نیاموخته باشیم، این سال به هدر رفته است. آنها که صدای قدرت نظامی، اقتصادی، فرهنگی و تبلیعاتی شان گوش فلک را کر کرده بود در برابر ویروسی که به چشم نمیآید زانو زدند.
آقای ظریف تاکید کرد: باید بپذیریم سرنوشت ما از هم جدا نیست؛ بعد از یک سال تحمل این درد و رنج، باید بدانیم آینده همه ما در هم تنیده است. باید در غم و شادی یکدیگر شریک باشیم.
وی ادامه داد: باید بدانیم پیشرفت در کنار عقب ماندگی، غنا در کنار فقر و صلح در کنار جنگ قابل جمع شدن نیست. جهانی شدن به معنای جدایی ناپذیری همه ماست.
وزیر امور خارحه کشورمان افزود: این نوروز است که به ما میآموزد با طبیعت همراه شویم و آغاز سال را برای خودمان جشن بگیریم و از خدا بخواهیم همان گونه که زمستان را به بهار تبدیل میکند، زندگی انسان را هم نو کند و کینهها و خودپسندیها را بزداید؛ و به ما بیاموزد که همه ما در یک کشتی نشسته ایم.
وی ادامه داد: کرونا باید به همه آموخته باشد که نمیشود در غم یکدیگر شاد باشیم، نمیشود در ناامنی یکدیگر امنیت داشته باشیم، باید این نگرشها را با پایان قرن ما کنار بگذاریم. همه ما وقتی ۱۳۹۹ را به ۱۴۰۰ تبدیل میکنیم میدانیم یک قرن را پشت سر میگذاریم که تحریم، جنگ، نابرابری، بی عدالتی و احتکار واکسن داشت.
آقای ظریف همچنین با تبریک سال نو ابراز امیدواری کرد وارد قرنی شویم که همبستگی همکاری، عشق دوستی و محبت به همراه داشته باشد.
مونسان: صدها میلیارد تومان از منابع کشور به واسطه تحریم از بین رفته
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم در مراسم "نوروز 1400، نوروز دوستی" افزود: نوروز یعنی نو شدن طبیعت؛ ایام نوروز نیز یعنی ایام پویش و رویش؛ نوروز به معنای تغییر و تحول به بهترین حال و ایام دوری از بدی ها و نزدیکی به خوبی هاست.
وی ادامه داد: نوروز یک بنیان فکری و یک شیوه نگرش به روابط بین مردم است. این ملت فرهن گساز در طول تاریخ به بهانه نو شدن طبیعت به گذشته خودشان توجه داشته و همیشه تلاش کرده اند از گذشته عبرت بگیرند تا آینده ای بهتر هم برای خود و هم برای همه مردم در همه جای جهان بخواهند.
وزیر گردشگری با اشاره به اینکه نوروز میراث زنده و فاخر فرهنگی ماست گفت: نوروز با ثبت در میراث جهانی متعلق به همه زنان و مردان جهان است و همگان را به صلح و محبت و همدلی دعوت می کند.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه امروز جهان پر از آشوب، جنگ، نابرابری، بی عدالتی و برتری جویی است اظهار داشت: به نظر می رسد بیش از هر زمانی به چنین میراث فرهنگی ای نیاز داریم. به جرأت می توان گفت نوروز در نگاه کلان یک دیپلماسی فرهنگی و یکی از اثربخش ترین اتفاقات فرهنگی برای گسترش صلح و نزدیکی ملت هاست.
آقای مونسان افزود: وزارت میراث فرهنگی به عنوان متولی پاسداشت و حفاظت از میراث گرانبهای کشور، تمام تلاش خودش را به کار گرفته است تا به ترویج صلح و روابط بهتر بین ملت ها کمک کند. خوشحالیم که بگوییم با همکاری وزارت امور خارجه تلاش زیادی برای اجرای فعالیت های فرهنگی داشته ایم.
وی با اشاره به اینکه تلاش کرده ایم فضای بین کشورها تلطیف و شناخت ملت ها از هم بیشتر شود گفت: هر گاه که شناخت ملت ها از هم بیشتر شد، اختلافات کاهش پیدا می کند و از نزاع و جنگ جلوگیری می شود؛ از این رو از جایگاه عضو کابینه دولت جمهوری اسلامی ایران و به عنوان یک شهروند ایرانی از همه شما نمایندگان کشورهای خارجی طلب کمک و یاری می کنم تا بتوانیم صلح را گسترش و از جلوگیری از جنگ جلوگیری کنیم.
وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در ادامه سؤالی را خطاب به نمایندگی های کشورهای خارجی مقیم در تهران مطرح کرد و افزود: 40 سال است که ملت من در فشار تحریم اقتصادی به سر می برد و تقریباً 3 سال است که در جنگ شدید اقتصادی هستیم؛ به چه دلیل و به چه جرمی باید برتری جویی برخی کشورها موجب اذیت و آزار یک ملت باشد؟ 40 سال پیش ملت ایران خواست که انقلابی انجام دهد و یکی از دستاوردهای این انقلاب استقلال و عدم وابستگی بوده است، به این جرم 40 سال است که ما در فشار هستیم؛ 100 ها میلیارد تومان از منابع کشور ما به واسطه تحریم از بین رفته است.
آقای مونسان ادامه داد: به بهانه های حضور منطقه ای و به بهانه استفاده از انرژی اتمی فشارهای حداکثری به ملت ایران وارد شده است؛ سؤال اینجاست اگر ملت شما در این حجم از تهدید به سر می بردند و این حجم تهدید تا آنجا جلو رفته که ما به بمباران مناطق فرهنگی تهدید هم شدیم؛ سؤال این است در چنین شرایطی ملت و کشور شما چه می کرد؟ آیا نباید یک ملت ابزارهای قدرت خودش را تقویت کند؟ و چه ایرادی دارد یک ملت بتواند روی پای خودش باشد؟
این عضو از کابینه دولت دوازدهم با اشاره به اینکه خوشحالیم، با وجود همه این فشارها و تحریم ها ملت ما مقاوم تر مسیر پیشرفت خودش را طی کرده است گفت: اما می دانیم که هموطنان زیادی از ما تحت فشار قرار گرفتند، این فشار را تحمل کردیم تا از هویت ملی و عزت کشور حفاظت کنیم.
آقای مونسان افزود: از شما نمایندگان کشورهای خارجی تقاضا می کنم واقعیت های جامعه ایران را آنچنان که هست منتقل و کمک کنید این برتری جویی در دنیا به کنار برود و چنان که آقای ظریف گفتند کسی در دنیا حق ندارد خودش را قدرت بداند و بر دوش ملت های دنیا سوار شود و بخواهد این ابزار قدرت را تقویت کند.
وی با اشاره به اینکه باید به نزدیکی ملت ها و دولت ها برسیم و از جنگ دوری کنیم ادامه داد: حتماً جهان زیبا خواهد شد هنگامی که صلح فراگیر کره خاکی ما را دربر بگیرد.
نوای سرنا در "سر در باغ ملی" پس از صد سال
پس از صد سال نوای سرنا در "سر در باغ ملی" پیچید.
در حاشیه مراسم "نوروز ۱۴۰۰، نوروز دوستی"، آیین سنتی نوروز در محوطه وزارت خارجه و میدان مشق اجرا و پس از صد سال "نوای سرنا" در "سر در باغ ملی" نواخته شد.