خواص میوهها
مغذیترین میوههای جهان کدامند؟
مصرف میوهها بهطور منظم و همیشگی از مهمترین راهکارهای تغذیهای برای تقویت سلامت عمومی بدن است.
به گزارش گروه وب گردی
خبرگزاری صدا و سیما، همه میوههای جهان از نظر ویژگیهای تغذیهای با یکدیگر یکسان نیستند و بعضی از آنها واقعا فواید و خواص منحصربهفردی برای سلامت بدن انسانها دارند.
با توجه به همین موضوع مهم قصد داریم که سالمترین میوههای جهان را در ادامه این مطلب، به شما معرفی کنیم. این میوهها عبارتند از:
خوردن گریپفروت بهصورت منظم و متوالی به کاهش سطح کلسترول خون منتهی میشود و به پیشگیری از ایجاد سنگ کلیه هم کمک میکند.
گریپفروت
گریپفروت از سالمترین میوههای مرکباتی در سراسر جهان است. جدای از اینکه گریپفروت را منبع خوبی برای دریافت ویتامینها و املاح معرفی کردهاند، این میوه توانایی ویژهای برای کمک به کاهش وزن و کاهش مقاومت به انسولین دارد. حتی مطالعاتی نشان دادهاند که خوردن گریپفروت بهصورت منظم و متوالی به کاهش سطح کلسترول خون منتهی میشود و به پیشگیری از ایجاد سنگ کلیه هم کمک میکند.
آناناس
آناناس در میان میوههای از نظر ویژگیهای تغذیهای واقعا یک فوقستاره بینظیر است. هر فنجان از آناناس خام (حدود ۲۴۰ میلیلیتر) ۱۳۱ درصد از نیاز روزانه بدن (RDI) به ویتامین C و ۷۶ درصد از RDI به منگنز را فراهم میکند. آنزیم مهم و خاصی هم بهنام بروملین در آناناس یافت میشود که خاصیت ضدالتهابی دارد و پروتئینها را نیز بهخوبی هضم میکند. یافتههای تحقیقاتی تا به امروز نشان دادهاند که بروملین میتواند به محافظت از بدن در برابر سرطان و رشد تومورها نیز کمک کند.
سیب
سیب بهعنوان یکی از محبوبترین و رایجترین میوهها در سراسر جهان شناخته میشود که بهطرز شگفتانگیزی هم مغذی است. این میوه حاوی مقادیر بالایی از فیبر، ویتامین C، پتاسیم و ویتامین K است. مقادیر پایینی هم از ویتامینهای B در این میوه یافت میشود. یافتههای علمی نشان دادهاند که آنتیاکسیدانهای موجود در سیب میتوانند سلامت قلب را ارتقا دهند و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، سرطان و آلزایمر را پایین بیاورند. از دیگر ویژگیهای مهم سیب، وجود مادهای بهنام پکتین در آن است که نوعی فیبر پریبیوتیک محسوب میشود و باکتریهای مفید در رودهها را تغذیه میکند. ارتقای کیفیت گوارش و سلامت متابولیک هم از دیگر مزیتهای دریافت پکتین بهشمار میرود.
بیشتر بخوانید:
انار
انار از میوههای بسیارمغذی و مهمی است که ترکیبات گیاهی قدرتمندی را درون خود جای داده و از راههای مختلفی به تقویت سلامت عمومی ما کمک میکند. محققان در یافتههای اخیرشان به این نتیجه رسیدهاند که سطح آنتیاکسیدانی انار حدودا ۳ برابر از چای سبز بیشتر است. بهگفته محققان، انار دارای اثرات ضدالتهابی چشمگیری است و میتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند.
هندوانه
هندوانه سرشار از ویتامینهای A و C است، درحالی که آنتیاکسیدانهای بسیار مهمی مانند لیکوپن، کاروتنوئیدها و کوکوربیتاسین E هم در این میوه یافت میشوند. بعضی از خواص آنتیاکسیدانی هندوانه با اثرات ضدسرطانی همراه هستند. دریافت لیکوپن با کاهش خطر ابتلا به سرطانهای دستگاه گوارشی مرتبط است و کوکوربیتاسین E هم میتواند رشد تومورهای سرطانی را سرکوب کند. در کنار همه اینها، هندوانه یکی از پُرآبترین میوها بهشمار میرود و از این نظر هم میتواند آب مورد نیاز بدن را تامین کند و هم احساس سیری مطلوبی بهوجود بیاورد.
پرتقال
پرتقال هم یکی از محبوبترین و مغذیترین میوهها در سراسر جهان است. خوردن یک عدد پرتقال متوسط با فراهمسازی مقادیر مطلوبی از ویتامین C و پتاسیم برای بدن همراه میشود، درحالی که مقداری از ویتامینهای B مانند تیامین و فولات را هم به بدن میرساند. ترکیبات گیاهی موجود در پرتقال هم (مانند فلاونوئیدها و اسید سیتریک) به کاهش شکلگیری سنگ کلیه کمک میکنند. علاوه بر اینها، جذب آهن هم با مصرف پرتقال افزایش پیدا میکند.