به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، این نشست حدود پنج ساعت به طول کشید و در آن مسوولان کردستان از گلایهها و کمبودها و مطالبات گفتند و روسای کمیسیونهای مختلف هم ارائه گزارش دادند.
امانتداری سرلوحه مسوولان باشد
نماینده، ولی فقیه در کردستان گفت: همه کسانی که به نحوی در کار مدیریت دستگاههای مختلف دارای مسوولیت هستند، باید امانتدار بوده و تمام تلاش خود را برای ارائه خدمات بهتر به مردم به کار بگیرند.
حجتالاسلام عبدالرضا پورذهبی روز چهارشنبه در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی رییس مجلس شورای اسلامی و بازدید از طرحهای عمرانی و شهرستانهای استان کردستان اظهار داشت: پیامبر اسلام (ص) بر لزوم امانتداری، داشتن دانش، رعایت ادب در گفتار و کردار و پاکدامنی تاکید کرده است و ما نیز به عنوان مسوولان نظام اسلامی باید این مولفهها را در حوزه کاری خود بکار گیریم.
وی با بیان اینکه مسوولان نظام اسلامی باید در خدمت به مردم صادقانه و از روی اخلاص خدمت کنند، افزود: همه باید در راستای ارائه خدمات مناسب به مردم و رفع مشکلات جامعه گام برداریم و برای توسعه استان و به دنبال آن کشور از هیچ تلاشی دریغ نکنیم.
نماینده، ولی فقیه در کردستان یادآور شد: این استان پنج هزار و ۴۰۰ شهید انصار و ۱۸ هزار شهید مهاجر تقدیم انقلاب کرده است و میطلبد همت کنیم خدمتگزاران خوبی برای مردم خطه باشیم.
بوی کشاورزی بودجه ۱۴۰۰
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس یازدهم به حوزه کشاورزی نگاه متفاوتی دارد، خاطرنشان کرد: بودجه سال ۱۴۰۰ علی رغم تنگناهای موجود، بوی کشاورزی میدهد.
سید جواد ساداتی نژاد در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی رئیس مجلس گفت: این سفر فرصتی بود تا حوزه کشاورزی و منابع آب کردستان را به صورت جدی ببینیم. بستر اصلی توسعه استان کشاورزی و دامپروری است.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در حوزه کشاورزی استان کردستان، نقشه راه درستی تهیه شده است، ادامه داد: در حوزه کلان کشاورزی، سه طرح کلان اولویت دار در استان کردستان تهیه شده که جای خوشحالی دارد.
نماینده مردم کاشان، آران و بیدگل در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه طرح احداث شبکههای آبیاری ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی پایاب سدهای استان کردستان، ۲۴ هزار شغل ایجاد میکند، تصریح کرد: یکی دیگر از طرحهای کلان استان کردستان افزایش تولید ۱۳ هزار تن گوشت قرمز است که ۱۳ درصد از تولید گوشت قرمز کشور را شامل میشود و بیش از ۷ هزار شغل ایجاد میکند.
وی افزود: طرح توسعه ۵۰ هزار هکتار از باغات استان برای هر سال ۶۶ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، سه طرح مذکور میتواند سرانه درآمدی هر کردستانی را با متوسط درآمدی کشور برابر کند.
ساداتی نژاد با اشاره به اینکه برای اجرای سه طرح کلان کشاورزی به یک هزار و ۴۸۴ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم، ادامه داد: حوزه کشت گلخانهای در استان کردستان ضعیف است و تنها ۳۵ هکتار گلخانه احداث شده است و همچنین در حوزه دامپروری صنعتی نیز شاهد توسعه نیستیم.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه یکی از صنایع محوری استان کردستان پرورش مرغ است و این استان رتبه هشتم تولید گوشت مرغ کشور را در اختیار دارد، گفت: فعالان و مسئولان صنعت مرغ استان کردستان درخواست مجوز پرورش مرغ اجداد را دارند که به ۴۰۰ میلیارد تومان خط اعتباری نیازمند است.
وی افزود: حوزه شیلات استان میتواند گردشگری استان را فعال کند، درحال حاضر ۱۰ هزار تن تولیدات شیلاتی در استان تولید میشود که میتوان میزان آن را به ۱۸ هزار تن افزایش داد.
ساداتی نژاد با تاکید بر اینکه یکی از قابلیتهای استان کشت دیم است که در آن عقب هستند، ابراز کرد: در حوزه دیم باید سرمایه گذاری کرد، به چه دلیلی ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی دیم تحت آیش باقی میماند؟
وی با تاکید بر اینکه احداث سد آزاد که آب سنندج و شهرستانهای شرق استان را تامین میکند به ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، خاطرنشان کرد: ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی استان به آب سد آزاد نیاز دارند که تامین آن میتواند موجب جذب گردشگری در استان شود.
موانع صادرات کردستان
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در نشست نهایی پیگیری و نظارت میدانی رئیس مجلس شورای اسلامی در استان کردستان با بیان اینکه سفرهای نظارتی نمایندگان به ویژه رئیس مجلس پیام خوبی را به مردم ایران منتقل کرده است، گفت: این نظارت های میدانی موجب توسعه متوازن استان های مختلف خواهد شد و رنگ محرومیت را در استان های محروم کشور کمرنگ می کند.
وی با اشاره به بازدید خود از شهرهای مختلف استان کردستان و واحدهای صنعتی عنوان کرد: یکی از موضوعاتی که باید در استان کردستان حل شود ناهماهنگی بین دستگاه ها است که منجر به ایجاد موانع برای تولید و صادرات می شود، این در حالی است که استان ظرفیت بسیار بالایی برای توسعه دارد.
تالارپشتی با بیان اینکه باید هدفگذاری ها در استان مشخص باشد، اضافه کرد: به عنوان مثال سیاستگذاری برای تعیین بانه به عنوان منطقه ویژه اقتصادی باید مشخص باشد و شرایط برای ورود سرمایه گذار در استان کردستان بیش از آنچه که در مقطع کنونی وجود دارد بهبود پیدا کند به عنوان نمونه زمین رایگان و یارانه های ویژه در اختیار سرمایه گذار قرار گیرد تا بتوان ریشه کولبری در استان را تضعیف کرد.
نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ایجاد پایانههای صادراتی در استان کردستان را موجب احیای کشاورزی در استان برشمرد و عنوان کرد: اگر این پایانه ها ایجاد شوند کشاورزی نیز در استان رونق پیدا می کند.
تالارپشتی با انتقاد از اینکه موانع زیادی بر سر راه صادرات در استان کردستان وجود دارد به مزیت های صادراتی کشور ترکیه اشاره و عنوان کرد: برای نمونه در کشور ترکیه 19 درصد از مالیات برای صادرکنندگان برگرداننده می شود ولی در کشور ما 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده تمام و کمال از صادرکننده اخذ می شود و این مسئله پیام خوبی برای تولید نیست.
وی با بیان اینکه در بازدیدهای امروز نمایندگان برخی از بانک ها حضور داشتند که آن ها برای حمایت از صنایع استان کردستان اعلام آمادگی کرده اند، افزود: استفاده از این ظرفیت باعث رونق در حوزه صنعت استان خواهد شد.
تالارپشتی ظرفیت معادن استان را بسیار بالا برشمرد و تصریح کرد: چنانچه اعتبارات در حوزه اکتشاف در استان ارتقاء پیدا کند از این ظرفیت بیش از پیش می توان استفاده کرد.
وی با اشاره به تدوین طرحی در کمیسیون صنایع و معادن کشور در این راستا برای توسعه معادن در سراسر کشور، گفت: این طرح در برنامه هفتم توسعه گنجانده خواهد شد که کمک شایانی به توسعه و رونق معادن خواهد کرد.
تالارپشتی با اشاره به بازدید خود از کارخانه تولید لاستیک بارز که با مشکلاتی مواجه بود، گفت: این مشکلات را از طریق کمیسیون صنایع و معادن پیگیری می کنیم.
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درباره مسئله نبود منابع در استان عنوان کرد: مشکل اکثر پروژه ها نبود منابع عنوان می شود در حالی که معتقدم اگر کار به مردم سپرده شود ما به دریایی از منابع متصل خواهیم شد و علاوه بر پیشرفت امور انگیزه نیز در میان مردم ایجاد خواهد شد.
میانگین راههای روستایی کردستان با تراز کشوری فاصله زیادی دارد
رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر میانگین راه روستایی آسفالت این استان ۴۵ درصد بوده که نسبت به متوسط کشوری (حدود ۷۰ درصد) فاصله زیادی دارد.
علیپور اظهار داشت: کردستان بیش از هشت هزار کیلومتر راه دارد که میانگین راههای روستایی آن نسبت به میانگین پایینتر است و از این لحاظ وضعیت خوبی ندارد
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما پروژههای عمرانی در کشور و از جمله کردستات نبود نظارت مناسب بر اجرای آن است، افزود: اگر در سالهای گذشته نظارت خوب و جدی بر اجرای پروژههای عمرانی میشد، تاکنون پیشرفتهای قابل توجهی در استان به وجود آمده بود.
رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، لازمه رشد و توسعه هر کشور را مناسب بودن زیرساختهای راه دانست و گفت: راههای کردستان درجه ۲ است و در صورتی که میخواهیم شاهد توسعه در استان باشیم باید اقدام به توسعه راهها و ایجاد بزرگراه و زیرساختهای مناسب در نقاط مختلف استان از جمله پایانه مرزی باشماق کرد.
علیپور بر لزوم اتمام راه آهن همدان - سنندج تاکید کرد و گفت: باید در بودجه سال آینده هم پیگیری کنیم که با تخصیص اعتبار لازم این خط آهن به مرز باشماق و مرزهای غربی کشور متصل شود.
وی با اشاره به توجه به توسعه فرودگاه سنندج و بهرهبرداری از فرودگاه سقز، اصافه کرد: کریدور شمال جنوب که ۳۲۰ کیلومتر آن در استان کردستان قرار دارد کند پیش رفته و سالانه بیشتر از ۱۰ کیلومتر آن اجرا نشده که اصلا قابل قبول نیست و باید تسریع یابد.
رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی یاداور شد: باید از محل ماده ۵۶ در سال آینده ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه اختصاص یابد تا کریدور شمال جتوب در محدوده استان کردستان زودتر به بهره برداری برسد.
تخصیص ۴۰ میلیارد تومان اعتبار به جاده سقز بانه، ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز برای اتمام جاده جدید مریوان سنندج، ضعیف بودن عملکرد بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در کردستان، اختصاص ۳۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات مسکن برای محرومان کشور از دیگر مواردی بود که علیپور به آن اشاره کرد.
جهش اعتبار کردستان
پرویز اوسطی نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی رئیس مجلس گفت: بودجه استان کردستان رشد جهشی خوبی در سال ۱۴۰۰ داشته است که جای تشکر از نمایندگان دارد. در حوزه قروه و دهگلان مشکلات زیادی وجود دارد که بیان آن در این زمان کوتاه ممکن نیست.
وی با اشاره به اینکه قروه و دهگلان در زمینه کشاورزی ۲۸۰ هزار هکتار زمین دیم، ۵۰ هزار هکتار زمین آبی و ۳ هزار حلقه چاه آب دارند، اما اتکای ما به منابع زیرزمینی آب است، ادامه داد: با کسری مخازن آب و آبخوان مواجه هستیم، اگر به داد آن نرسیم دشت قروه و دهگلان به کویر تبدیل میشود.
اوسطی با تاکید بر اینکه با افزایش ارتفاع سد سورال سطح زیر کشت آبی افزایش پیدا میکند، عنوان کرد: در حوزه معدن، قروه و دهگلان ۱.۳ تولیدات معدنی استان را دارد، اما به دلیل عدم بازگشت حقوقهای دولتی و انجام مسئولیت اجتماعی معدن داران، مردم از این پتانسیل بهره مندی ندارند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مسیرهای منتهی به معادن با تانک و نفربر هم قابل تردد نیستند، ادامه داد: فاز ۲ لاستیک سازی بارز آماده بوده و شستا باید سرمایه گذاری کند. همچنین تامین منابع احداث کارخانه لاستیک رازی نیز با مشکل مواجه است.
اوسطی گفت: در ۱۲۸ روستای قروه و دهگلان مدت ۱۰ ساله بازنگری، طرح هادی به تمام رسیده است و در زمینه راههای روستایی مشکل داریم، ۳۵ درصد از راههای روستایی تخریب شده اند.
وی با تاکید بر اینکه از نظر بیکاری جزو استانهای آخر کشور هستیم و برنامه ریزی فعلی پاسخگوی نیازهای استان نیست، عنوان کرد: نیاز داریم در استان ۱۶۵ کلاس دانش آموزی احداث شود.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ۱۰۰ هزار تن سیب زمینی کشاورزان قروه و دهگلان در حال از بین رفتن است که پیشنهاد صادرات آن در قبال واردات موز ارائه شده است، خاطرنشان کرد: ۴۱۷ چاه آب شهرستان قروه و دهگلان فاقد برق میباشد و وزارت نیرو به تعهدات خود عمل نکرده است.
کمیته ویژه مناطق محروم در مجلس تشکیل شود
محسن فتحی در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی رئیس مجلس در استان کردستان، گفت: مردم کردستان به عنوان یکی از اصیلترین مردم ایران همواره از حامیان کشور بودند و قدر خدمتگذاران خود را میدانند و شایسته خدمت هستند.
نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه کمبودها، عوامل متعددی، چون بی توجهی رژیم ستمشاهی و درگیری استان کردستان در جنگ تحمیلی دارد و این عوامل باعث شد تا استان کردستان از کاوران توسعه عقب بماند، ادامه داد: مجلس شورای اسلامی با نگاهی مبتنی بر تبعیض مثبت در قانونگذاری و ایفای جدی نقش نظارتی خود، باید در توسعه استان کردستان نقش جدی داشته باشد.
وی با بیان اینکه امیدواریم کمیته ویژهای در هیات رئیسه به منظور پیگیری و نظارت خواستههای استانها به ویژه استان کردستان تشکیل شود، تصریح کرد: طرحی درخصوص تجمیع مالیات در استان، شهرستان و دهیاریها داریم که امیدواریم دکتر قالیباف ما را در صحن علنی یاری کند.
فتحی با اشاره به اینکه در کل کشور سه منطقه ویژه تجاری محصول محور داریم، ادامه داد: به عنوان اولین بار از شما درخواست میکنم در سنندج، کامیاران، دیواندره و بخشی از سروآباد منطقه ویژه تجاری توت فرنگی ایجاد شود تا بتوانیم این منطقه را در استان داشته باشیم.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه از ابتدای کار مجلس یازدهم مقام معظم رهبری همواره فرمودند که دولت و مجلس در یک کشتی قرار دارند و به تعاملی برای عبور از این برهه حساس نیاز داریم، گفت: مجلس ناظر خوبی بر دستگاه مجریه خواهد بود و این تعامل است که میتواند کشتی نظام را به محلی امن برساند.
رئیس مجمع نمایندگان استان کردستان تصریح کرد: امروز کاندیداهای شورای شهر ثبت نام میکنند. رئیس مجلس از نخبگان دعوت کنند تا انتخاباتی پرشور و با مشارکت بالا داشته باشیم و افراد متعهد به نظام انتخاب شوند.
کردستان در انتظار گشایش اقتصادی
دیگر نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه با اشاره آمار بالای بیکاری ومشاغل کاذب در استان اظهار داشت: این استان قابلیتهای زیادی را در زمینه کشاورزی و دامپروری و گردشگری دارد که با وجود قولهای بسیاری که از سوی دولت ارایه شده، ولی در عمل کاری برای استان انجام نگرفته است.
سیدمهدی فرشادان افزود: پیام تاریخی رهبر معظم انقلاب مبنی بر فرهنگی بودن کردستان نباید به عنوان یک پوسته خالی تلقی شود و شکوفایی همه جانبه در سایه شکوفایی اقتصادی محقق میشود.
وی با قدردانی از کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی برای موافقت با افزایش ۱۰ هزار میلیارد ریالی اعتبار کردستان از محل بودجه محرومیت زدایی در بودجه سال ۱۴۰۰ گفت: کولبری از مشاغل سخت است و کولبران سخاوتمندترین انسانهایی هستند که باید در عمل به دادشان برسیم.
فرشادان خام فروشی را بلای جان معادن استان اعلام کرد و افزود: جواب مردم کردستان برای شرکت باشکوه در هر دوره از انتخابات نباید، وعدههای سرخرمن باشد.
نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی، جادههای نامناسب، خودکشی و اعتیاد (که معلول مسائل اقتصادی است) ورشکستگی صنایع و بنگاههای اقتصادی، نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی و عدم استفاده از ظرفیتهای گردشگری را از مشکلات عمده استان برشمرد.
مجلس تسهیلگر مسیر دولت استنماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی هم گفت: مجلس شورای اسلامی و نمایندگان تسهیل گر کار دولت هستند وهمکاری و همراهی نمایندگان با دولت زمینه استفاده مناسب از ظرفیتهای اعتباری را فراهم میکند.
بهزاد رحیمی با بیان اینکه کولبری در کردستان از روزی ناچاری است و انتخابی آگاهانه نیست که مردم به آن روی بیاورند اضافه کرد: واردات ۱۰۰ قلم کالا توسط کولبرها از کارهای مهم دولت برای حمایت از این قشر بوده که اجرای آن در کردستان زیاد موفق نبود و دیگر استانها سود آن را بردند و از سوی دیگر هم اکنون اجرای آن درگیر بروکراسی و پیچیدگی اداری شده است.
وی خواستار اختصاص مشوقهای سرمایه گذاری ویژه در کردستان شد و گفت: تسهیل گری بانگی و صادراتی باعث میشود تا با رشد سرمایه گذاری و اشتغال، زمینه رفع کولبری زودتر حاصل شود.
اعتبار و مدیریت ویژه برای رفع بیکاری
نمیانده مردم مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی هم معضل بیکاری جوانان تحصیلکرده را یادآور شد و گفت: این مساله نیازمند اعتبار و مدیریت ویژه است.
شیوا قاسمی پور افزود: مرزنشینان کردستانی نیازمند توجه بیشتری هستند چرا که با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم میکنند.
وی تسریع در اتمام جاده مریوان - سنندج، دائمی شدن همسان سازی حقوق بازنشستگان، استفاده از کردستانیها در مدیریت کلان کشوری، حمایت از طرحهای توسعه باغات، اجرای فاز ۲ پرورش ماهی در سروآباد، اماندهی مرز باشماق، و تایید منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان را از خواستههای اصلی مردم استان اعلام کرد.
۶ هزار میلیارد تومان در بخش آب و راه کردستان هزینه شد
استاندار کردستان گفت: دولت طی ۲ سال گذشته، ۶ هزار میلیارد تومان در بخشهای آب و ساخت راه تزریق کرده و تخصیص اعتبارات پروژههای عمرانی اغلب بیش از ۱۰۰ درصد بوده است.
بهمن مرادنیا با بیان اینکه نباید چهره استان را ناتوان توصیف و معرفی کنیم، چراکه مهمترین سرمایه استان، نیروی انسانی آن است، اظهار داشت: طبق فرموده رهبر معظم انقلاب، عقبماندگی کردستان مزمن و تاریخی است، بنابراین اگر این استان توسعه نیافته است، به گذشته و مشکلات موجود برمیگردد.
وی شرایط قبل از انقلاب، اتفاقات و ناامنیهای اوایل انقلاب و جنگ تحمیلی را مهمترین عوانل عقبماندگی کردستان عنوان کرد و افزود: درست است که مشکلات زیادی در استان داریم، اما بخشی از زیرساختهای مهم کردستان در همین دولت و سه سال و نیم گذشته ایجاد شده که راه توسعه را برای استان هموار کرده است.
استاندار کردستان با اشاره به اینکه در ۲ سال اخیر اعتبارات جهشی به پروژههای عمرانی استان تخصیص یافته است، اضافه کرد: طرح راهآهن همدان - سنندج ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار داشت که تاکنون یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شده و به تازگی ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر اختصاص یافته و باقی آن نیز پنجم فروردین تخصیص مییابد.
مرادنیا با بیان اینکه میانگین دسترسی به راه روستایی آسفالته در کردستان ۵۰ درصد است، یادآور شد: با این وجود از سه هزار کیلومتر راه روستایی موجود در استان، ۹۵۰ کیلومتر آن در دولت تدبیر و امید به بهرهبرداری رسیده است.
وی به اختصاص ردیف بودجه برای آبرسانی به تمام شهرهای کردستان در بودجه سال ۹۸ اشاره کرد و گفت: برای انتقال آب از سد آزاد به تصفیه خانه سنندج ۲۰۰ میلیارد تومان تزریق شده است، ضمن اینکه اردیبهشت سال آینده نیز انتقال آب از سد آزاد بع سد قوچم دهگلان به بهرهبرداری میرسد.
استاندار کردستان با بیان اینکه در در سفر دکتر نوبخت به استان توافق شد از محل ماده ۵۶ بودجه، یک هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان برای آبرسانی به شهرهای استان، اختصاص یابد، افزود: با ارتقای تصفیهخانه فاضلاب سنندج هم، سد ژاوه آبگیری و انتقال آب از این سد به سد سورال و پوشش ۱۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در مسیر انجام خواهد شد.
مرادنیا به موضوع حاشیهنشینی و معضلات ناخیه منفصل شهری نایسر اشاره کرد و اظهار داشت: دفتر رهبر معظم انقلاب، برای ساماتی و رفع مشکلات این ناحیه ۱۶۲ میلیارد تومان تخصیص داده که طی سه ماه باید با کمک شهرداری و تمام دستگاههای خدمات رسان و نهادهای زیر نظر رهبری، اجرایی میشود.
وی اشارهای به توافق با دولت مروزی عراق برای رسمی شدن مرز سیرانبند بانه داشت و گفت: ۴۰ میلیارد تومان نیز برای ساماندهی پایانه مرزی باشماق در نظر گرفته شده که موجب توسعه صادرات و بخشهای مختلف استان خواهد شد.
امضای تفاهمنامه برای احداث پتروشیمی بعثت و لاستیک رازی، افتتاح راه مریوان - سنندج تا اردیبهشت ماه و برنامهریزی برای سرمایهگذاری ۳۰ هزار میلیارد تومانی برای ایجاد زنجیره فولاد از دیگر مواردی بود که استاندار کردستان به آن اشاره کرد.
سفر محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی به استان کردستان با هدف بازدید و نظارت میدانی بر حوزههای انتخابیه استان کردستان، بررسی مشکلات این مناطق و پیگیری مطالبات مردم انجام میشود. در این بازدید میدانی نمایندگان مجمع استان کردستان و مسوولان اجرایی استان، رییس مجلس شورای اسلامی را همراهی میکنند.
در این سفر ۲ روزه رییس مجلس شورای اسلامی به برخی از شهرهای کردستان همچون سقز، مریوان، بیجار، قروه و سنندج میرود و ضمن بازدید از این شهرستانها در جریان آخرین وضعیت پروژههای این استان قرار گرفت.