کارشناس عراقی اعلام کرد
آیت الله سیستانی نقشه عادی سازی را نقش بر آب کرد
کارشناس عراقی: موضع قاطعانه آیت الله سیستانی، نقشه پنهانی برای عادی سازی روابط را نقش بر آب کرد
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از تلویزیون الاتجاه، یک کارشناس عراقی گفت: برخی مقدمات مربوط به سفر پاپ فرانسیس به عراق، مرموز بود و برخی کوشیدند مسائل خاصی را درباره این سفر القا کنند و آن را مقدمهای برای عادی سازی روابط عراق با رژیم صهیونیستی جلوه بدهند، اما موضع آیت الله سیستانی مرجع شیعیان عراق در مخالفت با عادی سازی روابط کاملا روشن است.
مسائلی در سفر پاپ بود که به مقدمه چینی برای عادی سازی شباهت داشت
هاشم الکندی گفت پاپ پیش از سفر به عراق به شش کشور عربی سفر کرده بود که آخرین آنها امارات بود. مسائلی در این سفرها وجود داشت که به مقدمه چینی برای عادی سازی روابط با اسرائیل شباهت داشت. آنچه نظام امارات انجام داد و بیت موسوم به بیت ابراهیم را ساخت و طرحی به نام طرح ابراهیم ارائه کرد و همه و همه در راستای عادی سازی روابط بود. برخی طرفها خواستند تبلیغ و این را القا کنند که چنین مسئلهای در عراق نیز تکرار خواهد شد. چنین سفری دهها سال است که صورت میگیرد و پاپ اسبق یعنی یوحنا پطرس خواست به عراق سفر کند، اما نظام صدام در آن زمان مخالفت کرد. میخواهند از این سفر برای ترویج عادی سازی بهره برداری کنند. حتی برخی از سیاستمداران وارد این موضوع شدند و تبلیغ کردند که طرح عادی سازی روابط از نجف آغاز خواهد شد. همه اینها برای مخدوش کردن وجهه دین و مخدوش کردن وجهه مرجعیت است و این کار به رهبری آمریکا صورت میگیرد. این طرحی است که همگان از آن اطلاع دارند. میخواهند مؤلفههای قدرت ملت عراق را تضعیف کنند در نتیجه بزرگترین تمرکز روی این نقطه بود. آیا این سفر آغازی برای عادی سازی روابط عراق با اسرائیل با پوشش وحدت ادیان یا دیانت ابراهیمی خواهد بود؟ این سفر با دو سرفصل انجام شد. سرفصل اول این سفر نیز پاپ و رئیس جمهور عراق بود. رئیس جمهور عراق، پاپ را آورد و دولت و حکومت از او استقبال کردند. سرفصل دوم نیز احترامی است که پاپ در میان حدود یک و نیم میلیارد مسیحی از آن برخوردار است و بخشی از این مسیحیان نیز در عراق زندگی میکنند.
دیدار پاپ با آیت الله سیستانی نقطه عطف بود
الکندی گفت دیدار پاپ با آقای سیستانی نقطه عطفی بود که مسیر این سفر را تغییر داد. درباره موضع روشن و واضح مرجعیت در قبال طرح عادی سازی روابط و همکاری با رژیم اسرائیل که به روشنی و به صورت مطلق مرجعیت با آن مخالفت کرده بود، ابهام ایجاد شده بود و مرجعیت در این دیدار مظلومیت ملت فلسطین را یادآور شد.
هفت مورد مخالفت آیت الله سیستانی در دیدار با پاپ
جزئیات این سفر با دقت از طرف دفتر پاپ و دولت عراق تشریح شده بود و حتی زمان بندیها نیز به دقت رعایت شده بود. فقط دو مورد اختلال در این برنامه به وجود آمد. یکی زمان دیدار پاپ با آیت الله العظمی سیستانی بود که ۲۵ دقیقه تعیین شده بود، اما حدود ۵۰ دقیقه طول کشید و دیگری تلاوت آیاتی از قرآن کریم و مشخصا از سوریه ابراهیم که این در برنامه سفر نبود. حتی آیات از نظر من با هدف انتخاب شده بود. آیاتی که خوانده شد پیامهای روشنی داشت. بیانیه دفتر آیت الله العظمی سیستانی نیز به هفت مورد مخالفت وی در دیدار با پاپ اشاره کرده بود. ظلم و ستمی که رژیم اسرائیل مرتکب میشود، مخالفت با عادی سازی روابط با آن، بر حق بودن ملت فلسطین، مخالفت با بمباران ملت یمن، مخالفت با محاصره و تحریمها همانند آنچه درباره جمهوری اسلامی صورت میگیرد و مخالفت با آزارهای دینی در برخی کشورها از موارد مخالفت آیت الله سیستانی بود که به روشنی اعلام شدند.
الکندی گفت این موارد هفتگانه قاطعانه نشان داد آنچه را که برخی ذهنهای مریض و خبیث تبلیغ میکنند خنثی شد و این بیانیه در واقع پاسخ روشنی به این افراد بود.
عادی سازی. طرح و رؤیا و کابوسی شکست خورده
وی با اشاره به سفر چند سال پیش دو نماینده مجلس عراق به فلسطین اشغالی و دیدارشان با مقامات صهیونیستی گفت آیا مواضع سیاسی (از طرف دولت) در مخالفت با این سفر اتخاذ شد؟ اما مرجعیت و تشکلهای اجتماعی و مقاومت در عراق با این سفر مخالفت کردند و ابو علی عسکری مسئول گردانهای کتائب حزب الله بیانیه صادر کردند.
الکندی گفت مسئله عادی سازی روابط یک طرح و رؤیا و کابوس شکست خورده است. وجود مرجعیتی که موضعش کامل روشن است و وجود مقاومت اسلامی و نیروهایی که در جامعه با عادی سازی مخالفند؛ تضمینی است تا عراق بخشی از این عادی سازی نباشد و عراق خودش عامل به شکست کشاندن این طرح است.